Taking the Iron Throne...

Ok, om ni inte är gillar Game of Thrones så är det här kanske inte inlägget för er - bara en liten varning. Själv är jag totalt förälskad i George Martins fantasivärld & har sträckläst alla böckerna i väntan på säsong 3. Sen jag avslutade den femte boken i A Song of Ice and Fire har livet helt ärligt känts lite tommare & väntan fram till den 31 mars & seriepremiären har känts milslång. Det här hade Paul plockat upp - så idag överraskade han mig med bästa lunch-daten, Game of Thrones-utställningen! HBO som sänder GofT har nämligen skapat en exclusiv utställning som visas i Toronto, New York, Sao Paolo, Amsterdam & Belfast. Utställningen är gratis, men man måste ha en biljett för att komma in & Paul hade lyckats få tag på två till dagens lunchpass - lycka! Så nu har jag fått titta på föremål som broschen som visar att man är Hand of the King:
Jag har sett masken som Sandor Clegane bär (en karaktär som jag verkligen gillar!)
Jag har kikat närmare på en av Daenerys Targaryen drakar...
Sett på svärd, kläder & smycken tillhörande alla stora rollfigurer & viktigast av allt - jag har suttit på The Iron Throne!
Efter det att de tagit kortet så ombads man välja vilket hus man tillhör... moi fick total beslutsångest, jag känner liksom lite tillhörighet till det mesta, utom möjligtvis The Baratheons.
 
House Lannister - tja, jag är ju blond precis som en Lannister ska vara. Dessutom är jag ett lejon & har till & med en lejonmedaljong som jag ofta bär. Men så är de ju så sjukt osympatiska (utom Jaime, han växer efter hand) att man inte riktigt känner att man vill bunta ihop sig själv med dem.
House Targaryen - Här hejade Paul på att jag skulle välja dem, dels för det blonda utseendet men också för att han anser att även jag är imun mot hetta (eh... det är jag inte, det är bara han som är väldigt mesig med värme). Kändes dock inte helt rätt det heller, dels för att de är kända för att vara mentalt ostabila (mina föräldrar jobbar ju inom psyket så jag känner att jag har rätt bra verktyg för att inte hamna i en sits där jag tänder eld på folk för mitt eget höga nöjes skull) & hela den där prylen med att rida runt på varma stäpper känns inte heller som jag.
 
Så slutligen landade jag i House Stark - Inte för att jag direkt kan identifiera mig med hur de ser ut eller med deras vapen, men för att norden & det kalla präglade hela min uppväxt. De är tysta, jordnära & vana vid ett hårdare liv - precis som de nordbor jag växte upp med. Inte så mycket tjaffs helt enkelt. Paul... inte en Stark för fem öre, där har vi en utrymmeskrävande Baratheon ut i fingerspetsarna! :)
 
 

Kommentarer
Postat av: Jo

Såååå avundsjuk! Har ännu inte köpt de övriga böckerna, har tagit ett litet brake med att först läsa ut Röde Orm (suck vad lång och torftig den boken är) och nu med Cloud Atlas. SEDAN är det dags igen =)

Svar: Det var en BRA dag igår! :) Men du... du la ner GofT för att läsa Röde Orm & du håller fast vid den? När du kan läsa om vad som händer i Westeros?
Ida

2013-03-15 @ 11:27:09
Postat av: Jo

Jag hade hållit på med Röde Orm i typ ett år så jag tänkte att det var dags att bli klar. Nu är jag det och läser Cloud Atlas så att jag ska kunna se filmen med en kompis, men SEDAN är det dags för GofT =)

Svar: Oki, jag kan se poängen med att läsa en bok innan man ser filmen. Läste precis ut The Host & ser nu fram emot filmen SÅ mycket! Fast... jag tror att jag kommer att bli besviken, redan i trailern var jag helt "WHAT?! NO, that is not the way it is supposed to be!".
Ida

2013-03-17 @ 19:18:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0