Nej så hippie är jag inte...

Jag har varit väldigt "virkig" i helgen & igårkväll avslutade jag den sista delbiten på ett projekt jag jobbat på ett bra tag (det har legat & väntat i en låda i en halv evighet på att bli avklarat - helgens usla väder gjorde att jag fick tummen ur). Paul kikade skeptiskt på det imorse & bara "Ida... what's that?". Jag frågade vad han trodde att det var & efter lite hummande undrade han om det var en virkad bikinitopp. Alltså... jag kan ju se var han får det i från, men så hippie flummig har jag inte blivit att jag kommer att vädra kroppen i en liten hemmavirkad bikini! Haha, någon måtta får det vara på DIY-andet!
Nej, det här är den något skrynkliga grunden till en roset som sen ska fästas på väskkroppen jag virkat till. Ungefär så här kommer det att se ut när det är färdigt (kommer naturligtvis att stryka & stärka alltihop innan jag syr ihop det):
Enda problemet jag har... jag kan inte bestämma mig för om jag ska virka spetskanten i gråbeige eller gråblått. Vad tycker ni? Gråbeige:
Eller gråblått?

Kommentarer
Postat av: Ingrid

Kluven men gillar blått. Först spontant grått...men ändrade mig. På tal om att virka. Är du sugen på att laga booties igen? Jag har...oj...tre vänner som väntar barn i septermber, oktober och november. Ungefär! Mycket bestyr innan bröllop för din del vet jag. Så det kanske räcker med ett par till syster, liten pojke väntas komma. Men du bestämmer klart själv. Pengar antingen till dig (bröllopsfond) eller bröstcancerfond?

Svar: Kände samma sak, att det blå liksom växte på mig. Nu är planen att försöka säkra ett par skor, när det är gjort bestämmer jag spetsfärgen.
Oj oj, baby boom! Virkar naturligtvis gärna booties till alla tre - jag behöver vila hjärnan från bröllopet. :) Så en liten kille, vet du vad annat som väntas eller ska jag göra något mer könsneutralt? Kan kanske ta & fota lite garn som jag har (massor) & lägga upp & så kan du välja en eller ett par färger som jag utgår från. Ingen bröstcancerinsamling i år, DET blev för mycket - men bröllopsfonden fungerar utmärkt. :)
Ida

2013-05-14 @ 08:46:49
Postat av: Camilla

Första anblicken så dras jag till det grå men det blå sticker ut lite mer. Jag kan inte välja :/

Svar: Jag vet! Precis samma sak här - "GRÅTT, absolut. Fast vänta...". Som sagt, jag tror att jag får göra ett ryck på "hitta skor" fronten & sen slutföra väskan. Lite för mycket jobb för att virka klart allt & sedan ändra sig gällande färgvalet. :)
Ida

2013-05-14 @ 09:27:18
URL: http://fullfartmedtvabarn.blogg.se
Postat av: Målvaktsmamman

Samma som övriga...spontat grått tills man funderat för mycket och "blir färgad". Och apropå booties så skulle jag åxå! vilja köpa ett par ...men det räcker till hösten efter alla dina bestyr...OM du drar igång igen...till en "flickasomgillardenblåochharstorlek37" ;)

Kram och fundera vidare, av oss verkar du inte få så mycket hjälp...hehehe.


Svar: Å andra sidan är det rätt skönt att alla andra verkar ha lika svårt som jag för att bestämma färgen. La upp en bild på facebook & fick 50/50! Uppenbarligen är det alltså inte bara jag som har problem med att fatta beslut, det är ett svårt val på riktigt! :)
Virkar absolut booties, men menar du storlek 37 som till en vuxen? Så stora booties har jag aldrig virkat förut... Så om det är det du vill ha så måste jag experimentera lite.
Ida

2013-05-14 @ 11:08:43
URL: http://malvaktsmamman.blogg.se/
Postat av: Målvaktsmamman

Jaaaa, en (ny)född...allt är ju relativt.. med JÄTTEstora fötter, stackars mamman;) Någon gång, när andan faller på, för det blir lite besvärligt att beställa kakor.

By the way, på torsdag möts Kanada och Sverige i Hockey VM - vi ligger väldigt illa till här känner jag.




Svar: Eller stackar babyn - inte kul att växa upp med båtar till fötter! Tjej eller kille, jag kan virka dem så att de är klara tills jag åker hem i juli, så postar jag dem till dig då. Önskemål på färg?
Usch. Jag avskyr när vi förlorar mot Kanada, sällan kommer folk ihåg att jag är svensk så väl som de gör då. Blä.
Ida

2013-05-14 @ 20:56:39
URL: http://www.malvaktsmamman.blogg.se/
Postat av: ma

Är det andra färger som det blåa eller gråa skall matcha med som skor, smycken eller blommor t ex? Det är nog lättare att välja vilken av färgerna gör sig bäst om du tittar på helheten, i ett sammanhang. Kram M

Svar: Skor & blommor tänker jag, smycken blir i vitguld eller silver. Ville så gärna virka klart så att jag hade en sak avklarad, men jag tror att du har rätt - bäst att avvakta lite till tills dess att jag har åtminstone skorna. Kram!
Ida

2013-05-14 @ 20:59:03
Postat av: Ingrid

Härligt, bröllopsfonden it is! Det är två små pojkar som kommer, och en könsneutral (med lesbiska föräldrar som nog inte vill ha rosa till en flicka hur som helst ;)! Blir jättekul som present! Massa kramar

Svar: Super! Oki, då börjar jag kolla på garn & så hör jag av mig om ett litet tag med förslag! Kan nog tåta ihop något könsneutralt som ska fungera för den lilla överraskningen. :) Kram!
Ida

2013-05-15 @ 13:39:01
Postat av: Målvaktsmamman

Ujujuj va fint:) Tja, gråblått, grått, beige..det är fin fint...nåt av dem om du har möjlighet, annars spelar det ingen som helst roll. Du är för härlig...och jag sponsrar "any fond", det som passar Ida allra mest.

Kramkram!

Svar: Ljusa naturfärger kör vi på då! Lägger upp en bild så fort jag har något färdigt. Kram!

Oh, & är det en kille eller en liten tjej?
Ida

2013-05-15 @ 21:13:49
URL: http://www.malvaktsmamman.blogg.se/
Postat av: Målvaktsmamman

En mogen flcika på 42...jag måste erkänna...dom är till mig!! Om du vill...och jag betalar per centimeter:) Tur det inte är till min 15 åring som har storlek 43.

Svar: I fall att du vill att jag ska virka ett par skor till dig behöver jag lite hjälp! Hur bred är din ankel & hur lång är din fot? :)
Ida

2013-05-16 @ 09:25:49
URL: http://malvaktsmamman.blogg.se/
Postat av: Målvaktsmamman

VI VANN IDA:::VI VAAAANN!!! Heja Sverige och tråkigt för Kanada..mooaahahahahaha! Synd att du är så långt bort, annars hade jag tagit mig friheten och kommit över med en flaska Moet - gud så värt:) Och du är för snäll som vill hjälpa mig med ett par tofflor, jag ska mäta!....och vet du, jag skulle önsk mig ett par Kanada-tofflor, för att fira detta historiska ögonblick:))

Kraaaaam!

Svar: Jaaa... jättetråkigt... uj uj, det måste ha tagit på den kanadensiska folksjälen - åh vad jag njuter! Du får peppa sonen lite extra så att han komma hit på junior VM eller något sånt, då kan vi skåla i bubbel i efterskott! Själv vill jag gärna fira OS 2006, du vet året då Sverige vann allt & Kanada typ förlorade till SCHWEIZ.
Ida

2013-05-17 @ 09:17:55
URL: http://malvaktsmamman.blogg.se/
Postat av: Målvaktsmamman

By the way - min fot är 25 cm lång...hur mäter jag hur mred min ankel är?

Svar: Bara mät omkretsen! :)
Ida

2013-05-19 @ 09:52:59
URL: http://www.malvaktsmamman.blogg.se/
Postat av: Målvaktsmamman

Aaahh..ca 27 cm:))

2013-05-19 @ 17:01:51
Postat av: Målvaktsmamman

Eller, tja...kanske 30 om man mäter runt hälens spets. 27 om man mätt ovanför hälspetsen så att säga..hmmm..

Svar: Ok, I'll see what I can do! Ska spana lite på garn när vi är i staterna, kan säkert hitta något lämpligt där!
Ida

2013-05-19 @ 17:06:20
Postat av: Målvaktsmamman

Du är en pärla:)

Svar: Tack! :)
Ida

2013-05-19 @ 19:18:20
URL: http://www.malvaktsmamman.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0