Speltips?

Paul & jag älskar att spela sällskapsspel & allra mest när vi är uppe i stugan, man behöver liksom ett litet roligt bryt i allt isolerande, mattdragande & musbajstorkande. När Christina & Stephane var här förra helgen fick vi "Ticket to ride Europe" från dem som bröllopspresent & den har vi sugit på tills nu när vi ska upp dit över natten. Istället har vi spelat ett av mina all time favoritspel under veckan. Hittade nämligen Skipbo i en bokhandel i tisdags & kunde bara inte låta bli att köpa det. Total succé - Paul älskar Skipbo lika mycket som jag gör!
Det här känns inte lika mycket barndom som Zatzy eller Fia med knuff, men kommer in på en hedervärd delad tredjeplats tillsammans med Monopol & måste jag välja mellan de två så är faktiskt Skipbo roligare. Nu har vi spelat minst en omgång varje kväll sedan i tisdags & jag börjar känna mig lite orolig för att vi ska spela sönder det. När vi fick Fia från farmor typ förra sommaren drabbades vi nämligen av Fia-feber & spelade så otroligt mycket Fia att ingen av oss känner oss så jättemycket på det längre. So... jag vill ha ett buffertspel som vi kan "spä ut med". Har någon ett tips på ett spel som man kan spela på två, går relativt lätt att lära sig & helst inte tar hundra år att ta sig igenom?

Kommentarer
Postat av: Camilla

Uno eller alfapet?

Annars kan barnen rekommendera memory ;)

Svar: Uno hade ju varit något! Har inte spelat det på SÅ länge, så jag hade varit tvungen att friska upp minnet vad gäller reglerna - men fixade jag att spela det som liten så borde det inte vara så svårt kan man tycka. Tack, jättebra tips!
Ida

2013-09-21 @ 19:13:38
Postat av: Jo

Gamla hederliga kortspel? Tex stress =)

Svar: Stress minns jag inte alls, vi spelade bara "neger" & "dam" på högstadiet. Hemma var det endast femkort som gällde. Du får lära oss stress om du kommer hit till nyår!
Ida

2013-09-22 @ 11:56:53
Postat av: Åsa

Hmmm, vi gillar "Pandemi" (http://sv.wikipedia.org/wiki/Pandemic). Det är inte lika snabbt spelat som Uno eller Yatzy, men väldigt engagerande!

Svar: Paul hade faktiskt en app med ett spel som var lite liknande, han spelade det jättemycket tills dess att han installerade Minion Rush. Så jag tror absolut att det kunnat gå hem här i huset. Måste bara försöka hitta ett ställe där det säljs.
Ida

2013-09-22 @ 21:26:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0