Blåklintsfilt...

Jag har alltid älskat blåklint som blomma, är svag för blått överlag men just blåklintsblått är ungerfär så mycket färgperfektion jag kan tänka mig. Så ni kan kanske föreställa er hur glad jag blev när jag fick en virkbok i julklapp av Paul med just ett blåklintsmönster i!
Färgen på fotot ger inte blomman helt rättvisa, centret är mer aubergine & det blå just så där underbart blåklintigt som jag älskar. Jag har virkat rätt flitigt sedan farmor åkte hem. Hon har varit borta en vecka nu (snyft) & det har hunnit bli ett helt dussin små lappar. Själva virkandent är den bit jag tycker är roligast, att foga ihop dem till något användbart... not so much. Därför tänker jag vara lite proaktiv den här gången, jag vill ju att det här projektet ska bli mer än bara en massa små udda lappar, & försöka foga ihop dem lite åt gången. Tänker att det är bättre att portionera ut tråkigheten än att sitta med allt på slutet!

Kommentarer
Postat av: Jo

Bra tänkt. Om du inte vet vem du ska ge den där filten till än kan jag ju bara nämna det att blåklint är Östergötlands landskapsblomma ;)

Svar: Jaha, det visste jag faktiskt inte! Himla fin landskapsblomma du har Jo! Själv sitter jag fast med Kung Karls spira & den är ju rätt trist får jag lov att erkänna. :)
Ida

2014-01-23 @ 22:09:31
Postat av: Jo

Men den var ju rätt fin ju =)

Svar: Ja alltså det hade ju kunnat vara fulare, men någon pigg färgklick är den ju inte!
Ida

2014-01-25 @ 09:07:06
Postat av: Jo

Nej, det har du ju rätt i =)

2014-01-26 @ 19:42:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0