Virkprojekt nummer 502...

Igårmorse satt Paul & jag helt håglösa i soffan & visste inte riktigt vad vi skulle göra av oss själva. Det här med att farmor har åkt hem är inte alls kul, jag inbillar mig att det är typ samma känsla som när ens barn bara "Happ, men då drar jag till högskola/universitet/lumpen/Vietnam. Vi ses kanske någon gång". Empty nest syndrome kallas det visst. För att hantera melankolin tog vi/jag till ett par säkra kort:
 
1) Lunch på Starbucks
2) Fest hos Megha
3) Sverigemys (nu ikväll, komplett med tacos & Sällskapsresan med dubbad text så att Paul kunde följa med. Succé! Känner att jag nu på riktigt har börjat Pauls hjärntvätt mot att bli en äkta liten svenne!)
 
Förutom vin & svenskheter hjälper det alltid att starta ett nytt projekt av något slag, så Paul & jag körde ner till garnmecka & köpte på oss en massa härvor garn. Sen satte jag mig i soffan & läste bok medan mannen fick jobba. Duktig liten garnvindare!
"Snurra snabbare" hojtade jag & Digby unisont! Digby tyckte nämligen att det här med garnvinda kan vara det roligaste påhittet sedan toapappersrullen. 
Så roligt att han var tvungen att hjälpa till, i alla fall tills lilla tassen råkade petas in i garnvindan (som snurar galet fort). Då var det inte lika kul.
Efter att Paul jobbat klart virkade jag en ruta & sedan satte jag mig ner & räknade ut hur många fler jag behöver innan jag har den minsta filt som kan tänkas accepterbar. Mindre bra idé. Blev typ lite matt & funderade på om jag kanske kunde virka mig en liten påse eller tehuva istället. Men skam den som ger sig, är man bara tillräckligt karaktärsfast & jobbar på så har man ju tillslut något vackert som man faktiskt kan använda (nej... tehuvor är INTE användbara)!

Kommentarer
Postat av: Matilda

Skam den som ger sig! ;) Jag har stickat en himla massa sockor emellan... Nästa projekt är nog en till mormorsfilt, antingen med rutor eller kanske ränder. Ränder känns lockande!

Svar: Jag har en stor mormorsfilt som jag började på som mitt allra första virkprojekt som måste göras klart någon gång. Problemet är väl kanske mest att jag aldrig gillat färgkombon... så det gör att det tar lite längre tid att slutföra än vad jag inbillar mig att det gjort om jag gillat den bättre. Mitt nyaste projekt är en filt med rutor som ser ut som blåklint, himla roligt mönster & jag tycker att det blir så fint! Ska foga ihop en rad & visa.
Ränder låter himla fint - flera olika färger eller monokromt?
Ida

2014-01-20 @ 19:32:44
URL: http://matildalovisa.blogspot.com
Postat av: Matilda

Jag tänker typ 4-5 olika färger :) Vill gärna se blommorna!

Svar: Ska bli roligt att se! Vad hade du tänkt ha den till? Filt i soffan eller sängöverkast? Det senare är min dröm... måste bara jobba på tålamodet först. :) Blommorna kommer snart.
Ida

2014-01-20 @ 21:15:22
Postat av: Matilda

Filt tänkte jag! :) Fast en stor en, troligtvis.

Svar: Ska bli spännande att följa projektet & få se vilka färger du väljer. Jag blir alltid helt till mig när jag kommer till den biten, som ett barn i en godisaffär. :)
Ida

2014-01-23 @ 18:48:34
URL: http://matildalovisa.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0