Welcome!

Woot, vi har nycklarna till vårt hus! Det känns helt overkligt! Fick dem vid femsnåret & sen städade vi järnet i ett par timmar. Här i Kanada behöver folk nämligen inte flyttstäda... så det är lite jobb innan jag känner att vi ligger på en renlighetsnivå som jag kan leva med. Anyway, det är del av paketet & tänk så mycket bättre det kommer att kännas alldeles snart - när allt luktar gott & jag vågar äta något jag just tappat på golvet! Rent renoveringsmässigt finns det massor vi vill göra, så jag knatade runt & tog kort på allt så att vi har åtminstone lite förebiler. Det är så lätt att glömma annars & så står allt färdigrenoverat & fint & det är knappt att det går att minnas hur det en gång såg ut  - det är då det är bra med en fotogömma! So... vi börjar med hallen, så här ser det ut när du kliver genom dörren:
Som jag skrivit tidigare så har huset varit indelat i två lägenheter, därav den separata uppgången till övervåningen. Planen är att slå ut väggen i mitten så att vi får en öppen trapp. Från hallen kommer du in i vardagsrummet - världens suddigaste bild sorry... men ni får i alla fall en känsla för hur det ser ut. Vardagsrummet leder sedan in till...
Vad som åtminstone inledningsvis kommer att bli vårt sovrum, vi tänker bo där tills vi renoverat upp mer på övervåningen - då flyttar vi upp en trapp & det här får bli bibliotek/TV-rum. Hade velat slå upp dörren & sätta in franska dubbeldörrar för bättre ljusinsläpp, men det får vänta ett tag.
Innan dess behöver vi nämligen sätta släggan i vårt lilla badrum på nedervåningen. De byggde nämligen igen trappen till källaren när de satte in duschen, så vi måste gå runt huset på utsidan för att komma ner i källaren - som huserar tvättmaskinen... Det fungerar ju OK så här på sommaren, men jag kan liksom föreställa mig hur osugen jag kommer känna mig på att kånka ut all smutstvätt i rykande snöstorm i februari. So, planen är att slå upp väggen till höger, rycka ut duschen & återinstallera trappen. Tack gode gud så har Paul satt in trappor förut, så det här är inget jag behöver googla mig till! Till vänster kommer vi att behålla toaletten & handfatet som gäst-toa. Bra i fall att det kommer äldre gäster på besök, så behöver de inte stånka uppför trappen.
Favoritrummet på nedervåningen är i nuläget köket - det är öppet upp till nock & så har vi ett fönster i taket så när det regnade idag trummade det alldeles jättehärligt där inne! Här ska vi inledningsvis bara städa upp & måla om, men för eller senare åker golvet ut & så hoppas jag på en diskmaskin så småningom!
Uppför trappen nu! Vad händer på övervåningen? Det första du stöter på är ett rätt fult badrum - här finns mycket att göra den dagen vi orkar. I nuläget har nog ingen av oss riktigt hunnit formulera någon klar plan, men för eller senare blir det förändring det är alldeles klart! Oh, fast onda duschmunstycket åker innan första duschen, nu när jag vet hur lätt Paul kan fixa en med slang! Ett plus är i alla fall att vi slipper en annan kanadensisk klassiker, separata kranar för kall & varmvatten - de suger nämligen något otroligt.
Direkt till vänster om badrummet ligger vad som kommer att bli kontor/gästrum. Lampan här tänker jag skruva ner med njutning, herregud så ful. Paul vill slipa golvet, helst igår, medan min första prio efter lampan är att måla över det persikofärgade.
Som förövrigt går igen i vad som kommer att bli vårt sovrum... Antar att de fick mängdrabatt när de köpte färgen, för gissa vad köket går i för ton?
Nejmen tänka sig, persikofärgat! Jag bara "Persikofärgat fungerar på Bermuda, men i övrigt känns det ju inte så hippt". Paul "Lika ute som spegelvägg?". Jag "Nej älskling, folk som inreder med spegelvägg bör arkibuseras - det här är bara lite lätt skämskudde". I vilket fall, alla köksprylar ska ut & så måste vi lägga vettigt golv i fall att vi inte har supertur & originalgolvet gömmer sig under plastmattan. Det här ska alltså bli barnrummet är det tänkt. Känns nära & bra till vårt rum & så är det litet nog för mig att hålla reda på alla Baby Cs kommande prylar.
& vi avslutar med vy från köket/barnkammaren ut mot hallen på övervåningen, till höger kan ni skymta linneskåpet. Mycket glad för att vi har ett sånt, det hade jag annars saknat från gamla huset.
And that is about it. Förutom att ni inte sett Harry Potter-gömman under trappen på nedervåningen - men den kommer att ryka så fort vi sätter in källartrappen, så inte så viktigt. Sen har vi stora planer för skjulet i trädgården också, men det håller jag på. Några hemligheter måste jag ju ha!
 
Happ - let the renovating begin!

Kommentarer
Postat av: Sandra T

Åh så mysigt hus! Jag älskar trägolv. Låter spännande med alla renoveringstankar! Jag hoppas att ni kommer att trivas! Kram

Svar: Tack! Trägolven är verkligen ett stort plus, original sedan 1919. Hoppas att det även finns kvar i barnrummet & att de inte rev ut det när de byggde köket! Till helgen börjar vi renovera - Paul har tagit semester på måndag & det är nationaldag på tisdag så vi har 4 dagar på oss att jobba som små illrar. Ska bli kul att se hur mycket vi kan få gjort, för hjälp vad det kliar i fingrarna nu! :) Kram!
Ida

2014-06-25 @ 07:17:38
Postat av: Camilla

Det kommer bli så fint när ni är klara, huset har verkligen stor potential! :)

Tack för rundturen!
Kram

Svar: Tack! Alla förändringar kommer att ta massa tid, men det är helt OK & vi ser fram emot det så mycket! Till helgen drar det igång! Kram!
Ida

2014-06-25 @ 09:06:42
Postat av: Målvaktsmamman

Åååå...vilket mysigt hus! Det kommer bli så fint, kul att få se:)

Lycka till!

Svar: Tack! Det känns som om det kommer att bli väldigt mysigt & jag älskar att det har karaktär! Vi ville ha ett gammalt hus just av den anledningen, något med knarrande trappor & lite oväntade lösningar. :) Jag älskar det redan!
Ida

2014-06-25 @ 22:58:54
URL: http://malvaktsmamman.logg.se/
Postat av: Jo

Håller med de föregående talarna, det kommer bli jättefint när ni har tagit itu med det =) Och verkligen fina trägolv!

Svar: Tack! Älskar trägolven & tror att de kommer att bli super när vi väl sandat & polerat upp dem. Åtminstone tills dess att Baby C lär sig gå... :)
Ida

2014-06-29 @ 15:37:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0