Dagens två vidriga...

Har inte haft en höjdarmorgon idag eftersom jag redan i ottan infann mig på en av de läkarkliniker som är godkända av Canada Immigration. Väntrummet var fullproppat & personalen pratade med så bred kinesisk brytning att jag knappt förstod något av vad de sa. Lätt en av de mest opersonliga platser jag någonsin varit på, kände mig helt som ett kreatur. Bara det att sjuksköterskan knäppte upp min BH bakifrån medan jag la ner min jacka... kändes inte OK. Sen kom läkaren in & bara ryckte upp tröjan för bröstchecken (de kollar för bröstcancer) & drog ut min byxlinning så långt det bara gick (check på fri sikt hela vägen ner) för att kolla min mage för ärr/cancer. Allt utan att riktigt prata med mig, måste erkänna att jag bara dog lite inombords. Kände mig inte alls behandlad som en individ - helt förnedrande & så vidrigt rent ut sagt. Känner lite att den där symaskinen kunde ha väntat tills nu, för det här var sju resor värre än cell-provet. Usch. Fast nu är det gjort i alla fall, läge att förtränga & gå vidare med pappersarbetet för att få mitt permanenta uppehållstillstånd. Känner rätt starkt att jag FÖRTJÄNAR det efter detta. 
 
Sen på tunnelbanan hem, en helt annan nivå på vidrigt. Satt bredvid en tjej som satt & åt sin frukost/lunch. Vilket är lite småäckligt i sig kan jag tycka, inte direkt den miljö jag hade velat äta något i. Fast sen... sen drog människan upp en spegel ur väskan, öppnade upp gapet så mycket hon kunde & började inspektera sin tandställning för att se hur mycket mat som fastnat. Hon konstaterar efter diverse petande & sugljud att det behövdes en insats, så hon drog upp en liten "tandställningstandborste" & började fila runt med den. Fram till den punkten befann jag mig väl i någonslags total chock över hennes uppförande, men när borsten började sprätta runt vanknade jag upp ur perplexiteten & bytte snabbt plats. Kände att jag inte behövde toppa dagen med att få hennes lunchrester sprättade i ansiktet!

Kommentarer
Postat av: Alex

stackare! De låter verkligen som en vidrig morgon. De där läkarbesöket ger mig rysningar. usch vad jag hade mått dåligt av den behandlingen!

Svar: Jag tänkte faktiskt på dig när det hände & jag kan säga att cell-provet var som en stilla västanfläkt i jämnförelse. Känns lite som om det inte kommer att vara så jobbigt i framtiden nu. Så kanske att du kan tänka på mitt hemska läkarbesök när det är dags för ditt prov - att hur jobbigt du än tycker att det är så är det i alla fall inte en främmande man som kommer in, drar upp din tröja & knölar runt dina bröst. För det kändes verkligen som ett sånt sjukt övertramp.
Ida

2014-03-27 @ 23:11:12
URL: http://www.swedeoncrete.blogspot.com
Postat av: Trillingnöten

Huvva, vilken hemsk dag! Det där första är kanske inte en så trevlig upplevelse...Lite som att inspekteras som en bit kött :( Usch. Skönt att få det gjort och att du kanske inte visste innan vad du skulle få genomlida!
Och det där sista med tjejen som åt! Herregud, vad otrevligt! Fy tusan!

Svar: Precis så kändes det, som om jag var en bit kött som behövde inspekteras. Blä. Fast det är som du säger, skönt att jag inte visste innan hur hemskt det skulle vara!
& tjej... alltså, jag bara GAPADE. Inombords alltså, inte där & då - hade varit fara å färde att hon skjutit in en bit lunch i munnen på mig då. HURV!
Ida

2014-03-28 @ 00:54:39
URL: http://vilsnajollen.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0