Det här med ortsnamn...

Eftersom jag växt upp i norrland känner jag mig rätt, ska vi säga bekväm, med deprimerande ortsnamn. Gråträsk som exempel, hur deppigt låter inte det på en skala? Eller Glommers... inte så peppigt heller. Mensträsk har dock i alla år varit det allra mest hysteriska namnet. Jag vet att det betyder "sjön där renkon kalvar", men allt jag kan tänka på är träsket i "sagan om de två tornen". Fast ett träsk som håller kroppstemperatur & där stövlar är ett must. I vilket fall, under dagens brunch pratade vi om ortsnamn som inte riktigt har en positiv/pk anknytning. Exempelvis, staden Dildo här i Kanada eller det underbara ortsnamnet på den by Eric kommer från, "Plainview". I mean... Plainview... hur deppigt låter inte det på en skala? Jantelagen kristalliserad i form av de geografiska koordinaterna N 44.16 & W 92.16.

Kommentarer
Postat av: Camilla

Ortnamn är roliga och läsa, kan fasta på kartor och bara sitta och läsa alla olika ortnamn. Nördigt känns det som ;)

Apropå Glommers så har jag en bekant som kommer därifrån, de hade väl planer på och bygga en jätteälg som restaurang/bostad, om jag inte är helt ute och cyklar eller kanske att den redan var byggd? Måste googla :p

Svar: Precis så där är Paul också, kan sitta hur länge som helst med google map eller vanliga papperskartor. Jag har aldrig riktigt haft samma fascination, men jag tror att det hänger ihop med att jag har så kasst lokalsinne. :)
& shit ja, älgen! Den hade jag alldeles glömt bort! Fast kan liksom inte tänka mig hur något sånt ska bli en attraktion, Glommers ligger ju så långt bort från... tja, allt!
Ida

2014-03-03 @ 08:52:07
Postat av: Camilla

http://glommerstrask.dinstudio.se/empty_102.html

Haha, jag hittade :) I <3 Google ;)

2014-03-03 @ 08:56:34
Postat av: Camilla

Sorry för tre likadana kommentarer, inte meningen. Råka trycka två gng extra på skicka knappen. :/

2014-03-03 @ 08:58:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0