In the future...

I nuläget försöker jag ju få ordning på alla papper som ska in för min visumansökan, men efter det har jag beslutat att jag måste sätta mig ner & ta mig en ordentlig funderade på vad jag vill göra med mitt liv. Geologin som jag älskade alla år i Lund har ju inte varit samma sak här i Toronto, snarare att jag känner tvärt om för ämnet nu. Trist men sant - så då är frågan om jag vågar mig på något nytt. Det där har jag gått runt & fnulat på rätt länge. Tills idag, då jag letade reda på en intervju farmor gjorde med P4 häromdagen. Satt & lyssnade på farmors samtal med journalisterna & jag insåg verkligen hur min egen lilla farmor är VÄRLDENS BÄSTA EXEMPEL på att det aldrig är för sent att lära sig något nytt. Vågar farmor så ska väl banne mig jag också våga tänker jag!

Kommentarer
Postat av: Camilla

Du och jag kan väl "hoppa" tillsammans. :)

Svar: Mot nya äventyr! :)
Ida

2014-03-24 @ 22:03:30
Postat av: Ingrid

Awesome farmor! Väldigt häftigt faktiskt. Framför allt häftigt att höra någon tala om hur kul och intressant det är att lära sig. Tänk om man skulle få tillbaka den känslan. Lider inte lika mycket som du i geologin men det är inte ofta jag heller längre känner den där gnistan av total kärlek inför det heller. Har en vän som velat inför vad hon ska bli fram till nu (även haft koncentrationssvårigheter iofs)och bestämt sig för att läsa ett år och bli konditor. Så nej, det är aldrig för sent. Och med dina talanger. Du kanske borde bli bröllopsplanerare? Eller öppna kafé! Eller jag vet, geologiböcker för barn&ungdom! Illustrerade! Sedan kan jag också säga att jag aldrig ville ha me geo att göra efter phd och tog ett och halvt år och jobbade som servitris, lärare, guide, fritidsledare...och det var sjukt skönt. Och längtade tillbaka när det var gjort. Så pauser är bra, och andra jobb är bra. Det ger så himla mycket att göra något annorlunda.

Svar: Hej Ingrid! Visst är farmor inspirerande, önskar så att jag hade känt för geologin så som hon känner för matten! Fast nu är det ju inte så & då känner jag att det är bättre att byta bana & något kreativt, precis som du lutar åt, känns väl mest aktuellt. Jag älskar ju att få skapa & jobba med händerna, så det gäller bara att lista ut i vilken form jag kan få ett jobb. I nuläget lutar jag faktiskt mest på att ta kurser i grafisk design här på college, men vi får se.
Ida

2014-03-26 @ 03:40:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0