Baby Cs first visits...

Malin frågade hur vi tänker kring besök när Baby C är här & vi är väl av den bestämda åsikten att Baby Cs & mitt välbefinnande trumfar allt annat. Från Baby Cs perspektiv innebär det att vi inte känner oss bekväma med besök innan liten känns någorlunda stabil. Vad det innebär i sig är ju svårt att svara på så här innan förlossningen, men jag hade väl velat se en viktuppgång innan vi börjar släppa in folk/kuska runt på besök. Eftersom det dessutom är förkylningstider kommer vi att vara extra försiktiga - hade känts så fruktanvärt om liten blivit sjuk bara för att vi pressat den sociala biten. När det kommer till mitt välbefinnande så har vi tackat nej till de erbjudanden vi fått om hjälp - helt enkelt för att jag känner att stressen som kommer med att ha någon annan boende här blir för stor. Jag vet att det inte spelar någon roll hur mycket jag än försöker slappna av, är en gäst på ingång drar jag igång stora städ-/renoveringsrycket & arbetar tills jag stupar. Inte optimalt i nuläget. Lägg sedan till att jag lätt blir irriterad när jag är trött & välmenta råd kanske inte kommer att tas så där jättebra när jag sitter där & kämpar med återhämtningen. Vilket introducerar aspekten "dåligt samvete för att jag fräst åt någon som bara vill hjälpa till"... Nej, då känns det bättre att vi stänger in oss i en pytteliten bubbla & lägger allt fokus på Baby C, amning & sova. En bubbla där de enda krav som ställs kommer från Baby C (samt katterna) & där det är helt OK att släpa runt i mysbyxor & inte vara ett dugg social om vi inte känner för det! 
 
Sen ska jag erkänna att jag då & då får lite dåligt samvete för att vi kommer att hålla oss för oss själva i början, medan Paul till 100% menar att det här helt enkelt bara är något som folk får acceptera & gör de inte det "Too bad for them". Ni som läser & redan är mammor - hur gjorde/tänkte ni?

Kommentarer
Postat av: Alex

tycker att de låter super! Ni är överens och vet vad ni vill de är väl de bästa. Ni vet ju bäst hur ni fungerar och de viktiga är att inte köra över sig själv för alla andras skull.


Vi gjorde dock inte alls så. Jag har noll behov av att fixa mig eller mitt hem inför besök av den sorten ;) Sen bodde vi ju då första veckorna i samma hus som mina föräldrar så när folk kom så såg mamma till att ha fixat i ordning lite och plockade fram fika och sådär. Hade någon släkting eller vän på besök dagligen första två veckorna (efter att vi kommit hem då. Var 4 dagar på sjukhuset och dit kom bara mamma,pappa, lillebror, bästis och hennes sambo).

Hade vi fött här i Grekland hade jag nog tyckt de var jobbigare. Med MIN familj och MINA vänner känns de inte alls lika jobbigt som med Giorgos, såklart. Man är ju oftast mer bekväm med "sina egna". Dessutom är dom så jäkla på här och kommer och bosätter sig på sjukhuset.

Hade nog dock behövt liite mer utrymme om vi inte haft dom där 4 dagarna av total bebis/familje bubbla när vi var ensamma på BB. Efter de ville jag bara visa upp henne för hela världen!

Svar: Jag önskar att jag kunde vara mer avslappnad kring sånt här, men det är något som verkar sitta i märgen på mig. Har jättesvårt för oväntat besök, behöver liksom 30 minuters förvarning så att jag kan se till så att huset & jag ser representabla ut. Kommer då någon från andra sidan Atlanten blir pressen jag känner genast monumentalt mycket större.
Håller absolut med om att det är helt annorlunda när det gäller ens egna & den familj man fått på köpet när man gift sig. Självklart vill jag inte undanhålla Baby C från Pauls familj, men bekvämlighetsfaktorn på att ha dem här precis efter förlossningen är rätt låg. Ska någon komma hit hade det typ fått vara farmor, som är lugn med att sysselsätta sig själv & inte behöver prata hela tiden!
Ida

2014-11-17 @ 23:29:05
URL: http://www.swedeoncrete.blogspot.com
Postat av: Alex

De viktigaste är ju att ni känner er bekväma och att den nya lilla familjen mår bra, alla andras önskningar och åsikter bör stå tillbaka. Är de ok att huset är fullt av folk dagarna i enda så kör på de, vill ni inte ha någon alls första två veckorna och sen bara en snabb fika så gör på de viset.

Man vet ju inte heller hur man mår vare sig psykiskt eller fysiskt efter förlossningen. Om man har ont, problem med amningen, jätte "baby blues" eller något så så kanske man behöver dra sig tillbaka lite mer än om allt gått väldigt smidigt.

Svar: Nej precis, det är väl om något en tid då man får ta dagen som den kommer! Prio nummer ett kommer definitivt att bli vår nya lilla familj - se till så att baby C mår bra, jag fungerar igen & att katterna inte tappar det helt. :)
Ida

2014-11-18 @ 08:28:19
URL: http://www.swedeoncrete.blogspot.com
Postat av: Jo

Är ju inte mamma men känner dig och jag tycker ni gör helt rätt. Hade ju velat fira nyår men känner ju att det nog är lugnare för er att "slippa" mig =) Däremot kommer jag att insistera på skype-möte med liten så fort som möjligt men det är ju infektionsriskfritt och du behöver inte heller städa för jag ser ju inte mer än du vill visa ändå ;)

Svar: Usch, att "slippa" dig känns ju helt hemskt! Hade ju så väldigt gärna velat fira nyår med dig eftersom vi missade förra året, men tror att vi alla får roligare om du kommer hit när Baby C är lite äldre. & skypedate så fort jag är någorlunda klar i huvudet efter förlossningen är en självklarhet!
Ida

2014-11-18 @ 18:23:57
Postat av: Sara

Jag tycker att ni gör helt rätt. Man har ingen aning om vad man får för barn och hur stor omställningen blir. Bättre att planera för bebisbubbla och sen istället ge sig ut eller deklarera öppet hus ifall ni får en släng av lappsjuka!

Svar: Helt sant, mycket lättare att ångra sig & bjuda in/ge sig ut i efterhand än att behöva ställa in sånt som man redan lovat bort sig på.
Ida

2014-11-19 @ 18:45:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0