Teckenspråksupdate!

Jag tänkte ge en liten uppdatering på teckenspråksfronten - för det första, roooligt! Tycker att det är jättekul att komma på nya tecken som jag vill lära mig, öva in dem & lära Paul dem när han kommer hem på kvällen. Det känns nästan som om vi har ett litet hemligt språk på G här. I nuläget är ju Tor alldeles för liten att teckna tillbaka, men det känns som om han i alla fall uppmärksammar vissa av de tecken vi gör. Så som bad, varje gång baljan åker fram tecknar både Paul & jag bad & han stirrar stint på oss. Mamma & pappa tittar han också på med stora ögon, liksom giraff. Nu kanske ni tänker att giraff är ett ovanligt poänglöst ord att lära sin baby eftersom vi inte direkt bor i en världsdel där det vimlar av dem - men det finns faktiskt en poäng bakom det hela. En av Tors favoritprylar är nämligen Sophie the Giraffe (tack Jo)!
Tänkte att det kunde vara en bra idé att lära mig namn på de gosedjur Tor har, så att han kan signalera att han vill ha dem när han blir lite äldre. Försöker nämligen ge honom olika leksaker i omgångar, så att han inte har tillgång till allt på en gång & blir uttråkad. Men det hade ju varit trist om han VERKLIGEN velat ha Sophie hela tiden & så sitter jag på henne utan att begripa att han vill ha henne nuuu. Tada, bara att säga giraff på teckenspråk & så får du vad du vill!
Sen kan jag en massa andra tecken som han antingen är för liten för (typ räkna till 9, årstiderna, färger & tecken till alla hans favoritsånger) eller ignorerar helt. Katt tecknar jag till exempel så fort en av katterna vill hälsa på honom, men då är allt fokus på KATT - så vad mamma gör är ungefär ointressantast på jorden. Samma med mjölk, mina händer är kanske inte det han är allra mest intresserad av i det läget!

Kommentarer
Postat av: Alex

kommer vara så kul att följa hur han utvecklar tecken språk! Tror verkligen det är super.

Isabella tittar endel på "Hopphatten" på youtube. Där tecknar dom endel sånger. Hon har på så vis själv lärt sig teckna någon sång (färgerna, vacker, hatt osv). Kanske vore något för Tor när han är lite större.

Svar: Att lära mig nya ord är inga problem med teckenspråket, det jag känner är svårt är att vara konsekvent - men jag hoppas kunna lära Tor i alla fall nog med ord så att han blir nyfiken själv på att lära sig mer. Det är då jag tror man verkligen kan "få bollen i rullning".
& tack för tipset - vi kör ju teckenspråk till sånger nu, så det är något jag vet att han uppskattar!
Ida

2015-04-24 @ 21:39:29
URL: http://www.swedeoncrete.blogtspot.com
Postat av: Jo

Så glad att Sophie kommer till användning =)

Svar: Han begrep sig inte alls på henne i början, men nu så! Väldigt härlig att gnaga på - jag tycker väl kanske att det är lite mindre härligt när han svingar runt henne på morgonen. Så där mysigt att få en slemmig giraff smälld i ansiktet. :)
Ida

2015-04-24 @ 23:08:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0