Spring in my heart and hands...

Ute är det sämsta sortens april väder, snöstorm. Seriöst, 20cm är liksom inte OK i april... Men här inne i huset är alla värmeljusen tända & jag har i alla fall virkat ihop lite vårstämning. När tulpanerna i rabatten täcks med snö får man liksom försöka fixa det på egen hand!
Fick nämligen höra talas om en liten två-åring som är svårt sjuk & nu vill hennes mormor göra en kärleksfilt åt henne & bad folk att bidra med en virkad ruta eller två. Sånt här gör ju så galet ont i hjärtat nu för tiden, så jag snörde upp min Canada Goose jacka till näsan tidigare idag & stretade iväg till garnaffären för att köpa på mig färgönskemålen. Mönstret blev vackra Primavera & nu ska jag bara kompletera med en lönnsirapsklubba eller två & sen kan jag skicka iväg mitt lilla bidrag. Vet ju att det är en pyttig gest, men det känns i alla fall skönt att få vara med & bidra till att förgylla den här lilla tjejens liv åtminstone en smula...

Kommentarer
Postat av: Ann

Vad duktig du är på att virka! Även en pyttig gest kan betyda mycket! :)

När jag körde till jobbet igår var det full snöstorm och vi hade fått typ 15 cm nysnö. När jag lämnade jobbet hade det mesta av snön smält! Typiskt Aprilväder.

Svar: Åh tack! Älskar att virka & brukar säga att det är det bästa som jag lärde mig under hela min tid vid UofT. :)
Här har vi fortfarande en massa snö & mer ska det tydligen bli, 10 cm till på onsdag. Det suger, för flyttfåglarna har redan kommit in & nu har vi små vilsa rödhakar som skuttar runt & letar efter mat...
Ida

Postat av: Monica

Fint tycker jag med den gesten och litet kan bli mycket. Jättefina färger, de kallades väl mormorsrutor förut och har kommit tillbaka med stormsteg.

Svar: Jo mormorsrutor kallar jag också dem för, eller granny square på engelska. Har sett att det börjat bli mer & mer populärt, till och med att det börjar komma in i modet lite!
Ida

2016-04-08 @ 20:47:47
URL: http://engelsktporslin.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0