From the garden week 3

Mangoldätandet fortsätter här i Casa Chvostek - det tar bara någon dag så finns det till ett nytt mål oavsett hur mycket jag tuktat dem innan. En sak som jag upptäckt är att mangold är värsta snabbmaten, det tar liksom ingen tid alls så har du en komplett måltid. Väldigt bra exempel: supersnabb mangoldpasta.
Fast food at the urban homestead!
Väntade en tre dagar & sen blev det mangoldpaj:
Mangold & blomkålspaj
Eftersom vi även sitter på fyra stora blomkålshuvuden testade jag något nytt - jag la till ett par blomkålsblad till mangoldbunten & det blev jättegott. Så nu vet jag att jag kan laga något av de plantorna också ifall att de inte hinner med att producera ett riktigt blomkålshuvud (planterade dem lite sent)! Receptet är förövrigt en keeper - det här med att hälla på lite vitt vin när man steker grönsakerna var ett fantastiskt tips! Sen... ser ni gurkorna på tallriken, våra första egna gurkor!
I ärlighetens namn var min första tanke "Men kan vi verkligen äta det här?". Har ju matats med spikraka, perfekta, gurkor hela mitt liv så de här fula små gurkorna kändes nästan som om de inte räknades & det är ju faktiskt bara helt sjukt när man tänker efter. Snacka om att leva ett priviligerad liv när man automatiskt ser ner på krokiga grönsaker & inte bara är tacksam för det som växt fram. Utseendet till trots, de är de BÄSTA gurkor jag någonsin ätit. Har ni någonsin ätit gurka med andakt? Nä - men de här äter man & håller andan lite, så goda är de. Egenodlad gurka for the win.
 
Happ & så levererade våra fina grannar igen. Fick en liten skål med vilda gula plommon som jag använde som bas till en paj. Använde det här receptet, FANTASTISKT om du har en sur bas (typ vinbär eller rabarber), men nu blev det lite för sött. Då var zucchini/bananbrödet jag svängde ihop näst så mycket mer lyckat. I nuläget kostar en stor zucchini kring 3 kronor - så planen för nästa helg är att köpa på mig en massa som jag kan riva & frysa ner inför vintern. Fick nämligen bara en liten fattig zucchini från vår planta innan det gick & dog. Får bli revanch nästa år!
 
Skördat hitills: 2.6 kg
Save
Save
Save

Kommentarer
Postat av: Jo

Bra jobbat! Är så nyfiken på de gurkorna, jag älskar ju gurka =) Kanske blir till att se om jag kan odla själv nästa år, eller behöver de en massa plats?

Svar: Vet inte hur mycket plats de behöver men hoppas att du kan få till en planta eller två. Den köpta gurkan har liksom INGET att komma med i jämförelse!
Ida

2016-08-16 @ 16:47:50
Postat av: Jo

Bra jobbat! Är så nyfiken på de gurkorna, jag älskar ju gurka =) Kanske blir till att se om jag kan odla själv nästa år, eller behöver de en massa plats?

2016-08-16 @ 16:47:50
Postat av: Ann

Du är så himla duktig!! Och vet du...Mina gurkplantor som jag planterade från frö har äntligen börjat ge små gurkor, de växer fort nu också!! Är inte lika besviken över trädgården sån jag var tidigare :)

Appropå bagels, har inte direkt något recept, brukar alltid googla. Men visst måste man koka dom, eller snarare stoppa ned i kokande vatten några minuter. Men det steget är inte alls komplicerat!

Svar: Men vad härligt! Det är ju så trist om man känner att man inte får lön för mödan - det ligger ju ändå rätt mycket jobb bakom en trädgård. Vi har en gurka som växer i nuläget så jag väntar otåligt, vill inte köpa affärsgurka längre nu när jag vet hur gott gurka kan vara!
& då ska jag ta & googla. Det där med att koka degen har verkligen känts avskräckande men jag får lita på dig & ta & testa! Får återkomma med rapport senare!
Ida

2016-08-17 @ 14:59:26
URL: http://ann-olsson.squarespace.com/blog

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0