Goals for 2017...

Jag känner mig lite ambivalent till det här inlägget, tycker inte riktigt om att ge en massa nyårslöften men i år känner jag att jag har ett gäng mål som jag verkligen vill/behöver jobba mot så då känns det som om jag binder mig lite mer vid dem genom att sätta dem i ord. So, here it goes:
 
1. Komma i bättre form. Det här handlar inte om vikt, för jag är ju inte direkt tjock, men jag har noll muskelstyrka, blir lätt trött & får väldigt snabbt ont i ryggen. I nuläget är planen att börja träna yoga en gång i veckan, lägga till ett par träningspass här hemma & komma ut på promenad även när det vädret är risigt (jag blir väldigt ofta lat vid tanken på att kämpa på Tor en massa ytterkläder & så stannar vi inne hela dagen).

2. Fortsätta med mina engelska kurser. Har två inlämningsuppgifter kvar, sen är jag klar med engelska A1 & kan fortsätta med A2 under våren. Till hösten är planen att fortsätta med B1. Ser fram emot det så mycket, är ju lite av en junkie på att ständigt lära mig nya saker & nu känns det som om jag äntligen kommit ut ur ett intellektuellt ide!

3. Lära mig mer om höns. Okey… det här är lite crazy, men jag vill kläcka ut en kull kycklingar till våren & då känns det som om jag måste lära mig en massa mer innan jag vågar ta på mig den uppgiften. Mardrömmen är ju att jag klantat mig & de alla hade dött… Så, mer kycklingplugg!

4. Mer vegetariskt här hemma. Vi var rätt duktiga 2015 på att äta vegetariskt, men sen vet jag inte riktigt vad som hände 2016 & speciellt under hösten… Kanske att jag måste tänka till lite extra om vi ska äta vegetariskt & jag inte riktigt hann med pga att jag började plugga igen? Så, måste prioritera detta det här året & ge det lite tid!

5. Jobba på ekonomin. Jag har vuxit upp med rätt noll budget-tänk, så jag måste anstränga mig på den här biten & bli bättre. Känner att vi gjorde det rätt bra med huslånet & så förra året, vi fick ner det med 11%, så målet är att vi ska komma in kring 10% det här året. Anledningen till att jag inte sätter målet högre är pga punkt nummer 6…

6. Resa lite. Alltså, vi har inte rest någonstans sen 2013. Har ju suttit fast här utan resetillstånd, men nu har jag mina papper så till sommaren åker vi till Sverige. Hade också velat fira mitt 10-årsjubileum här i Kanada med en resa inom landet. Finns ju så otroligt mycket att se här & jag har liksom bara snurrat runt i en liten fläck kring Toronto & Ottawa, måste bli ändring på det!

7. Jobba på min flygfobi. Med det sagt, jag MÅSTE ta tag i min flygfobi. Eftersom jag inte suttit i ett flyplan på tre år har jag så mycket uppdämda känslor kring det här att jag får ett tryck över bröstet bara av tanken på en flygkabin. Måste hitta något sätt att hantera detta som inte involverar alkohol eller lugnande piller - måste ju kunna fungera som mamma!

8. Expandera trädgården. Förra året byggde vi klart ungefär hälften av vår trädgård, så jag vill få in den andra halvan den här våren. Vill odla mycket mer bär det här året & så ska jag plantera mer grönsaker som hönsen gillar. Framförallt kål. Tycker ju att det SUGER personligen, men hade varit så bra att ha ett litet vinterförråd för dem. Åh, & så måste jag få in MASSA mer rabarber så att jag kan göra sjuka mängder med rabarber & rosmarinsylt. 

9. Mer tid med Paul. Känner att vi måste jobba på det här med att lägga ifrån oss telefoner & datorer på kvällarna. Blir lätt att vi sitter i soffan med var sin skärm från det att Tor somnar till dess att vi går & lägger oss. Känns som ett klassiskt nutidsproblem…

10. Ta körkort. Nu när jag har PR-status så kan jag börja jobba mot ett kanadensiskt körkort. Planen är att börja plugga för det första provet under sommaren då jag har ledigt från engelskan. Sen går processen inte lika snabbt här i Kanada som hemma, det tar i regel 2 år innan man har fulla rättigheter. Målet för 2017 blir därför att få min G1 behörighet & övningsköra, övningsköra, övningsköra...

11. Sluta amma. Åh… vad jag längtar efter detta! Nu har vi i alla fall kommit ifrån nattammandet, så jag känner att vi är på väg åt rätt håll! Måste bara stålsätta mig inför en massa gråt…

12. Bli bättre på att lära Tor svenska. Nu när Paul varit hemma hela julen kommer jag på mig själv med att prata mer engelska än svenska med Tor – DÅLIGT. Måste, måste, bli bättre på detta i år. Sen måste jag också ta Youtube-fighten med honom & tvinga honom att titta på enbart svenska program. Vi gjorde nämligen det gigantiska taktiska misstaget att låta honom börja se engelska program så nu vrålar han ”PEPPA PIIIIG” varje gång jag försöker visa Greta Gris…

Jag tänker att jag uppdaterar i början på varje månad hur det går, så att jag förhoppningsvis känner lite press på mig att leverera!


Kommentarer
Postat av: Ann Rumbleinthearctic

Vad krångligt det verkar som det är att ta körkort i Kanada? Här behövde man klara teoriprovet och sedan fick man övningsköra. Sedan tog jag en körlektion och samma dag körde jag upp haha ! Skrämmande enkelt...

Svar: What?! Det hade ju varit perfekt om det varit samma här, men niet. Enligt min erfarenhet är Kanada världsmästare på tidskrävande procedurer. Går något snabbare än 2 år är det liksom ett smärre mirakel...
Ida

2017-01-06 @ 20:02:04
URL: http://ann-olsson.squarespace.com/blog
Postat av: Gunilla N

Vilka bra resolutioner... fast många!Men fixar du 2-3 st.så är det redan super bra

Svar: Ja jag tog i lite! Men samtidigt valde jag sånt som ändå kändes överkomligt - det fanns en liten del av mig som bara "skriv LÄR DIG SPANSKA!"... vilket kanske inte hade varit lika realistiskt som att äta lite mer vegetariskt. :)
Ida

2017-01-10 @ 19:31:43
Postat av: Pauline

Vilka bra mal! Blir sa nyfiken pa ditt studerande. Antar att du ar utskriven ur Sverige? Kan man anda studera gratis pa svenskt universitet alltsa? (Blir sa sugen!)
/ Pauline Down Under

Svar: Hm, jag hade inte ens tänkt på att det skulle kunna vara ett problem (för jo, jag har varit utskriven sen 2007)... Men jag tror att det går att plugga utan problem så länge man är svensk medborgare. Bara att logga in på antagning.se med ditt person nummer & kolla vilka distanskurser som finns tillgängliga (det finns SJUKT mycket att välja på). Det enda som jag upplevt som lite knepigt är tidsskillnaden när det kommer till grupparbeten eftersom alla andra ligger 6 timmar för mig. Annars har det varit fantastiskt & något som jag verkligen kan rekommendera!
Ida

2017-01-11 @ 04:02:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0