Succé!

Vi var rätt nervösa innan vårt tandläkarbesök idag, men det gick SÅ himla bra! Dels var skadan så pass liten att de inte gjorde något åt den i nuläget. Istället ska vi bara se till så att han inte äter något hårt den närmsta månaden (slut på knäckebröd & jäkla kattfoder med andra ord!) & sen åka på återbesök för att utesluta att det uppstått inflammation. Så redan där var det ju succé, men vad som verkligen imponerade på Paul & mig var hur duktig Tor var. Hela vägen till tandläkaren pratade han om hur han skulle gapa & visa tänderna för tandläkaren & väl där klättrade han på eget bevåg upp i tandläkarstolen & öppnade upp gapet det största han kunde! Sen satt han så blixtstilla & med öppen mun under hela undersökningen att vi alla blev helt grymt imponerade. Tandläkare & assistent inkluderat! Han avslutade besöket med att få ett certifikat (samt såpbubblor) för att ha klarat av sitt första tandläkarbesök & vinkade sedan glatt hejdå till tandläkaren som han var övertygad hette Dr. Elefant! 
 
& nu kanske ni bara, "Dr. Elefant"/what's the key to the success? I vårt fall stavas framgången helt klart Peppa Pig. I födelsedagspresent gav vi nämligen Tor "Peppa Pig besöker tandläkaren" med baktanken att det kanske skulle kunna hjälpa den dag vi väl skulle ta honom till tandläkaren för första gången & jäklar vilken hjälp det var! Han visste precis vad som skulle hända & var inte ett dugg konfunderad eller rädd utan var med på noterna & ville hjälpa till på samma sätt som Peppa. So, lätt bland de bästa $5 jag någonsin spenderat & ett hett tips i fall att någon läsare där ute sitter på en kotte som inte varit hos tandläkaren än!

Kommentarer
Postat av: Anonym

Åh vad skönt! Och så himla duktig! Cesar bet ju sin tandläkare vid sitt senaste besök... ska definitivt testa med den filmen innan nästa besök. Tandborstningen har blivit en fight här sedan han hade halsfluss o hade blåsor i hela munnen så vi testar allt!! Tack för tips!

Svar: Ajdå... Hoppas att filmen hjälper & så kan ni kanske hitta någon bra bok på biblioteket om att borsta tänderna. Tor vet att han inte får höra en godnattsaga om han inte går med på att borsta tänderna, så det brukar tack & lov gå väldigt smidigt. De gånger han trilskas säger jag att jag ska borsta Pauls tänder istället & det brukar hjälpa. Men kanske att C inte är lika lättlurad?
Ida

2017-07-12 @ 07:02:48
Postat av: Jo

Gud så skönt att det gick så smidigt och att det inte var något problem. Har det lugnat Paul?

Åter en stor kram till er allihop! Tänker gruppkram 😊

Svar: Jo det hjälpte verkligen. Han hade ångest typ hela dagen, så pass att han mådde illa - stackarn. Såg verkligen hur spänningen släppte när tandläkaren sa att skadan bara var på emaljen. KRAM!
Ida

2017-07-12 @ 08:31:27
Postat av: %C5sa

Oki, då ska vi köpa en Peppa Pig bok. Heter Greta Gris här :)
Skönt att det gick så bra. Kram.

Svar: Ah, Greta Gris - bra att veta! Går säkert att hitta ett avsnitt när hon går till tandläkaren om boken inte finns tillgänglig på svenska (nog för att det ju alltid går att översätta medan man läser!).
Ida

2017-07-12 @ 16:36:26
Postat av: Gunilla N

Så skönt att det gick bra. Ibland överträffar det lilla barnet barnet föräldrarnas förvãntningar

Svar: Verkligen! Man har kanske en tendens att alltid förbereda sig för det värsta, för de är ju hemskt duktiga på att säga ifrån när de väl känner för det... Var så imponerad att jag knappt kunde prata om något annat resten av kvällen igår!
Ida

2017-07-12 @ 16:39:28
Postat av: Anonym

Så skönt att det gick bra. Ibland överträffar det lilla barnet föräldrarnas förvãntningar.

2017-07-13 @ 00:08:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0