The girls...

Jag ligger lite efter bloggmässigt, så jag tänker att jag får köra ett par "catching up" inlägg. Först ut - hönsen. Jag tror nämligen att vi har landat i ett beslut gällande hur vi ska hantera deras virus. Istället för att ta bort alla på en gång, så som vi blev rekommenderade av uppfödaren av våra ISAs (de röda hönsen), behåller vi dem alla åtminstone över våren & sommaren. I nuläget verkar alla friska & pigga, så jag känner att det hade varit helvidrigt att ta bort alla omgående. Naturligtvis kan vi ändra oss om vi märker att någon eller några inte mår bra, men i nuläget är de som sagt alla pigga så vi vill att de i alla fall ska få en sista fin sommar. Sen får vi se mot hösten hur det känns då. Har vi haft en eller ett par dödsfall eller hintar på att de mår dåligt så får nog alla somna in, inklusive min fina Fan Girl. Hur tungt det än är så är det sista jag vill är att de ska lida... Om det nu blir så att vi avlivar alla till hösten så tänker jag att vi i så fall hyr en stuga över ett veckoslut & åker bort & så har jag en person som kan komma in & fixa det medan vi är borta. Låter så himla hemskt att fly fältet så där, men jag såg hur ledsen Tor blev när Queen Mary dog & vill inte exponera honom mer än absolut nödvändigt... Usch så himla sorgligt & svårt det här känns, men som sagt - nu har de ju alla det här viruset så det är bara att acceptera & försöka ta ett så bra beslut för deras skull som möjligt samt försöka leva i nuet & glädja sig åt de små sakerna - så som att det till tjejernas stora förtjusning blev kring 0an idag!
Happy gang! Dessutom festade vi till det lite & de fick en skalk vattenmelon (tänkte på dig Pauline!) vilket var hönslycka de luxe! 

Kommentarer
Postat av: Jo

Fint att låta dem få en fin sommar.

Liten fråga, det är inga problem att äta äggen från dem? Ni kan inte bli smittade på något sätt?

Svar: Nej det smittar inte mellan höns & människor, de har gjort jättemycket undersökningar på just det här eftersom människovaccin odlas i just hönsägg.
Ida

2018-01-20 @ 20:53:50
Postat av: Pauline Down Under

Gosh vad sota de ar!
Tycker det later som en bra plan. Forstar att ni inte vill lata dem somna in nar de i nulaget mar bra. Och jag hade inte velat vara med heller, aven om man pa ett satt vill vara med ocksa men beroende pa hur det gors sa kan det nog vara ganska traumatiskt att bevittna.

Svar: Det där är ju jättesvårt, för på ett sätt tycker jag att man ska kunna avliva sina djur om man har djur som är lite mer bruksdjur - så som höns. Men samtidigt är det ju liksom inget som man vill göra - så på så sätt känns det ju klart bättre att inte vara med... & så är det ju det här med Tor. Barn på bondgårdar är ju med om att djur slaktas & för dem är det inget ovanligt, så på ett sätt tänker jag att han kanske ska vara med för att avdramatisera döden lite... men samtidigt så var han så himla ledsen när QM dog att jag tänker att det skeppet gått lite... Svårt som sagt, men vi har ju fram till hösten på oss att bestämma oss för hur vi ska göra.
Ida

2018-01-21 @ 23:56:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0