Valborg 2018!

Sorry för frånvaron, men eftersom Tor var hemma från förskolan en hel massa dagar pga isstormen & magsjukan så halkade jag efter SÅ MYCKET i mitt kursarbete & har fått kämpa gärnet för att komma ikapp. Var liksom lite lättare förr i världen att ta igen ett par förlorade dagar. Det var bara att köra fokuserat & sitta uppe ett par nätter så var det klart - men det fungerar inte riktigt när man har en miniatyrmänniska som går igång klockan 06.35 på morgonen... I vilket fall, nu känns det lite bättre rent studiemässigt så vi kör ett litet valborgsinlägg först & sen måste jag visa hur det går med trädgården imorgon. Men först som sagt, valborg. Dagen började sämst med att någon (nukörjagenmeningutanmellanrumsåattdetintegårattöversättaitranslate)  frågademigomjagintekännerattjagtraumatiserarTorförlivetgenomattskickahonomtillförskolan). Kändes ju inte så där jättekul. Speciellt inte som jag ändå var hemma med honom 100% de första 2.5åren... Men samtidigt kände jag också att jag inte kunde låta det där dra ner hela dagen så jag tvingade mig att skaka av det & så körde Tor & jag picknick på bibiloteket samt åkte på en lång cykeltur i vårsolen. Tor frågade om vi kunde äta pizza till middag & jag kände lite att om det ändå är valborg så kan vi väl köra på det - även om kanske första maj är mer av pizzatradition hemma. ;) Efter middagen knatade vi ut i trädgården & eldade upp allt brännbart vi kunde hitta:
& drack rose - väldigt viktigt nu när det äntligen börjar bli t-shirtväder! Rotade också fram ett gammalt tomtebloss som fick agera stand-in för fyrverkerier. 
Tor var nöjd, så det kändes lyckat! 
Kollar ni noga så var det Tors tomtebloss från 2-årsdagen, alltså format som en 2a, men eftersom vi glömde att tända det då kändes det bra att det fick ett syfte idag istället...
Väldigt stolt liten unge som fick hålla själv!
& så avslutade vi alla med att blåsa en hel massa gånger på elden & Tor skrek av glädje & ville ha mer eld, så Paul gick & hämtade en sprayburk med gas & sprutade på elden så att det fjuttade fyr typ två meter upp... Men där kände väl jag att vi var tvugna att släcka det manliga pyromandraget så jag mutade alla med glass & så slutade kvällen med var sin glass-strut & jag kan väl konstatera att det här, den kassa starten till trots, var en av mina bättre valborg i livet!
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Jo

Menhonärjuinteklokvarförskullehanblitraumatiseradavdetddetärjubarabraatthanfårhängamedandrabarn.

Vilken mysig valborg! Härligt =)

Svar: Tror snarare att det varit mer traumatiserande att hänga med mig 100% av tiden! :D
& det var supermysigt. :)
Ida

2018-05-01 @ 08:21:12
Postat av: Camilla

Somblivandeförskolläraresåärfaktisktförskolanbraförbarn. MensomduskrevvarduhemmamedTordeförstaåren. Fortsättsomnihar.

Vad mysigt att skapa traditioner kring valborg! Tur du stoppade pyromanfasonerna, jag är feg kring eld och hyser stor respekt för elden. Jag är till och med feg och elda i vår kamin.

Appropå snart klar, om 3 veckor ska C-uppsatsen in och den 23/5 får vi veta om vi får gå upp och ventilera den. Sen tar jag examen den 4/6... Herregud, 3,5år av studier klara..

Svar: Åh vad jag önskar att jag hade den typen av argument - kunnat hänvisa till faktiska studier att det är bra för barnen att gå till förskolan! Jag känner ju själv att Tor klättrar på väggarna om vi är hemma hela dagarna bara vi två, men det ger ju inte riktigt samma tyngd när man blir ställd att försvara sina val...
& jag är också hemskt feg kring eld & med rätta! Kan ju gå hur illa som helst, så det där är nog något jag får ta med Paul någon dag - att vi kanske ska lära Tor lite mer respekt än att behandla det som ett roligt jippo rakt igenom...

& wow, vad nära du är nu! Grattis - känns det skönt eller lite blandat? Jag kan känna att det ofta är lite vemodigt när jag närmar mig den här typen av stora mål.
Ida

2018-05-01 @ 19:04:18
Postat av: Camilla

ochdubehöverförskolanförattkunnautföradinaarbetsuppgifter. Somduskrevärdetintehellättattpluggamedbarnhemma...

Och förlåt för många kommentarer, gravidhjärnan slår till och jag glömmer svara på det jag tänkt. haha..

Svar: Det var faktiskt mitt svar när det hände - att det var något vi faktiskt måste göra för att jag ska kunna få min examen.
Ida

2018-05-01 @ 19:21:21
Postat av: SB

Hahamanundraromdennapersonfrågardinmansammasak...

Svar: Haha! Nja... tror ju inte det!
Ida

2018-05-01 @ 22:10:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0