Down with the dirth bag!

Ni kanske minns att jag fick dåliga nyheter från immigrationen (CIC) i december... Well, i korta drag så följde de upp nu i maj med ett mail där de skrev att jag var tvungen att göra om hela min läkarundersökning. Idag var det dags för den undersökningen & de senaste dagarna har jag mått dåligt över det. Inte så mycket för att vi var tvugna att ta tiden att få det gjort (Daisy kunde inte komma idag & Paul fick ta en semesterdag), eller för pengarna (kostar 1600 kr, så det hade man ju kunnat göra roligare saker för) eller för att det är så genom dumt att jag måste göra om det igen utan för att den förra undersökningen var rakt igenom vidrig. Tack & lov hade jag i alla fall hittat en kvinnlig läkare den här gången, så det gjorde att det hela kändes lite bättre men jag såg verkligen inte fram emot det för fem öre. Det är ju liksom sådääär att ha en vilt främmande människa som knådar runt, runt & runt ens bröst
 
& så kom jag in på hennes kontor & det var världens snällaste lilla människa jag mötte & hon berättade att de inte gör manuella bröstundersökningar på patienter under 50.
 
SÅ UTNYTTJAD jag kände mig. Den där vidriga människan som undersökte mig för två år sen, när jag var nygravid & jättekänslig, hade inget som helst mandat att behandla mig så som han gjorde. Jävla svin rent ut sagt. Kunde inte hålla det inne utan var tvungen att berätta hur jag blivit behandlad sist & hon satt där & såg helt chockad ut. Sen strök hon hela sin personliga avgift (600kr) & sa att hon var förfärad över min historia samt att det var bland det värsta hon hört när det gäller att utnyttja sin makt som immigrationsläkare. Hon bad mig även att anmäla, om jag hade orken, & det kan ni ge er på att jag har i det här fallet. För jag har ju svårt att tänka mig att det bara är jag som åkt på den här behandlingen & om en anmälan åtminstone leder till en granskning så kanske det kan se till så att han inte vågar rycka runt i tuttarna på andra kvinnliga patienter. Jag menar, vem vet vart hans gräns går?! Jag har ju ändå lite skinn på näsan, har varit med ett tag - men tänk hur hemskt för någon som är 19 år, eller 15 för den delen! Nej - anmälan nästa - down with the dirth bag!

Kommentarer
Postat av: Jo

Men fy! Bra att anmäla, hoppas verkligen att det leder till förändring.

Svar: Men eller hur?! När vi kom hem googlade vi honom & tydligen är det inte bara jag som åkt på hans "undersökning för bröstcancer" - jäkla as.
Ida

2016-05-21 @ 14:48:43
Postat av: Trillingnöten

Helt otroligt!! Vad i helvete! Vad förbannad jag blir! Anmäl, anmäl, anmäl! Jag förstår att folk är trötta på sånt här och känner sig överkörda, men om fler anmälde sånt här så tror jag att det skulle ge effekt till slut. Jag är ledsen att du fick gå igenom nåt sånt här!

Svar: Trötta, överkörda & RÄDDA. När det handlar om immigrationsfrågor blir det ju lätt väldigt allvarligt, har man redan byggt ett liv här så tar man ganska mycket utan att våga ifrågasätta/protestera. Nu har det ju gått två år sen det här hände, så jag känner mig inte så upprörd i person utan vill mest anmäla för att förhoppningsvis rädda andra patienter från att behöva gå igenom liknande "undersökningar".
Ida

2016-05-21 @ 15:48:22
URL: http://vilsnajollen.blogspot.com
Postat av: Malin C

Fy fan alltså! Jättebra om du orkar anmäla.
Jag träffade en äcklig läkare under graviditet med Cesar, han gjorde vaginalt ultraljud pga blödningar och började göra kommentarer om hur jag skulle spänna underlivet hemma i sovrummet med min man. Så fruktansvärt utsatt läge man är i. Jag orkade aldrig anmäla för var rädd att behöva hamna hos honom igen tyvärr, ångrar mig ännu.

Svar: Nej men vad jobbigt det måste ha varit & så otroligt oprofessionelt. Kanske att du ändå kan skicka ett mail till vårdcentralen du gick till & i korta drag säga att de kanske bör hålla ett öga på läkaren i fråga. Eller går det att lämna kommentarer online? Här har vi tex ratemds - så länge folk söker på läkarens namn innan så kan de i alla fall läsa andra patienters varningar.
Ida

2016-05-21 @ 16:58:51
URL: http://www.vavawoom.com/malinclapper
Postat av: Målvaktsmamman

Heeeeelt galet! You go girl!!!

Kram

Svar: Jag vet, bara spyvarning på den läkaren! Usch, usch, usch för folk som utnyttjar sin maktposition på det sättet!
Ida

2016-05-21 @ 19:59:00
URL: http://malvaktsmamman.logg.se/
Postat av: Alex

heja dig som orkar anmäla! fy fan blir så inihelvete förbannad. finns alldeles ALLDELES för mycket svin i vården (och på alla platser där dom har makt över andra. )

skönt att du fick träffa en riktigt bra läkare denna gången åtminstone!

Svar: Det som är så problematiskt är ju att man litar på att folk inom vården vill en väl samt att man inte har helt koll på vad som ingår i en undersökning eller ej. Gör att det finns utrymme för gråzoner. Man kanske känner i magen att något inte är rätt, men det är liksom inte tillräckligt klockrent för att man ska våga säga till/anmäla. Jag kommer skriva till immigrationen & be att de punktar på hemsidan vad som ska ingå i den här typen av undresökningar - så att folk i alla fall kan läsa sig till hur en undersökning ska gå till.
Ida

2016-05-22 @ 07:41:43
URL: http://www.swedesa.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0