Dear Fru.

Har just bokat min flygbiljett ned till Stockholm via Lyckele & flygblaget Nextjet. Nu vill en stor del av mig inte alls dumförklara detta bolag (den flyrädda delen av mig ber därför om ursäkt för följande utlägg) men en ännu större del kan inte låta bli. Fyller alltså i min kontaktinformation, alla fällt som det är av nöd tvunget att pillra in något i är märkta med små röda stjärnor. Således är det tydligen väldigt viktigt att jag fyller i min titel. Öppnar upp gardinen med alternativ & ställs inför Fru & Herr. Eftersom jag inte direkt känner för någon av dem väljer jag det blanka alternativ som också finns. Resultat - popup fönster som informerar mig om att detta verkligen inte går för sig. Jag måste helt enkelt välja något. Leker med tanken på att välja Herr i ren protest men avstår fegt & går på Fru. Sedan stör jag mig genom hela bokningsprocessen över att det står fru precis över allt. Men SEN. Går in på min mail för att kika om beställningen dykt upp & det har den, subject line Dear Fru.

 

Vadå Dear Fru? Vad är det för nått pantskaft som utformat denna svarsmall? Varför ha svenska alternativ & sedan skicka ut ett mail helt på engelska? Är den inte lite mer konsekvent att hålla sig till åtminstonde samma språk? Är ju inte grymt förtjust i Dear Mrs heller, men det skär sig ju inte på samma sätt. Dear Fru låter så otroligt bonnigt & dumt, samtidigt som jag av någon anledning får lite 40-tals tyska vibbar & känner att den som utformat svarsmallen egentligen velat att det skulle stå Dear Frau med klackspark. När jag är i säkerhet på marken & på väg mot Milano har jag god lust att skicka ett mail till Nextjet & upplysa dem om vikten av att vara konsekvent samt att det finns fler alternativ än Herr & Fru... 


Kommentarer
Postat av: Jo

Tycker själv att det engelska alternativet Ms är en bra mellanväg, borde verkligen införas i Sverige också. Vet dock inte riktigt hur det skulle se ut...kanske Fr =)

2009-08-11 @ 10:23:22
Postat av: sQ

Total idioti- sen nær blev svengelska ett okej språk att skicka ut info på? Och om de ska ha det på svenska måste man ju naturligtvis kunna vælja frøken - vilket man på normalklyftiga flygbolag kan. Sænd ett argt mail! =)

2009-08-11 @ 10:34:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0