Proud carvers!

image155

Löjligt stolta eller vad... :) Nu ska jag trava hem & palla upp min pumpa på trappen & njuta av mitt konstverk samt att jag har förmånen att vara här!

Kram på er alla!

Pumpkins!

image154

Så roligt att karva ur pumporna! Från vänster till höger: min, Robs, Matts & Jennys! Fick beröm för min teknik som total nykompling på pumpakarvarmark!

But in the end...

efter diverse hot & sparkar måttade efter smalben, skärpte han iaf till sig & tog ett vettigt kort. :)

image153

Senare idag ska vi alla träffas & karva ur våra pumpor, ser fram emot det massor! Känns som ngt man bara måste göra när man flyttat till nordamerika!

Stupid Rob!

Rob kom & hämtade upp mig för lunch kring halv ett tiden idag & vi knatade iväg upp till Bloor där jag åt supergod kyckligcurry med mangosallad. Efter att jag ätit så att magen stod i fyra hörn drog vi vidare bort till 'min' lilla matbutik där Rob plockade upp en gigantisk pumpa. Hade så roligt åt honom när han tvingade kånka den hela vägen tillbaka & pikade honom med små kommentarer i stil med 'Well Rob, carrying it on you shoulder like that is probably not the best way to do it. I think that you should let your hair out, put it on your head and work your hips and you will look just like a native woman. An albino one that is.'  Naturligtvis fick jag betala för detta... Väl tillbaka bad jag honom dumt nog att ta ett kort på mig & pumpan & han valde att ta en hel serie med kort när jag sätter på mig läppglans/freakar för att han gör det. Det här är det bästa av de korten...

image152

Sleepy...

är det ord jag skulle välja för att beskriva mig igår. Satt & nickade med en bägare äckligt vin i handen fram till tolvtiden då Megha också kände att det var dags att ge upp. Förövrigt kan man ju konstatera att det inte enbart är i geologsammanhang som man sticker ut en aning... Ska bli skönt & komma hem i jul & umgås med andra blonda, degbleka människor! :)

image151

Födelsedagsbarnet Adi omgiven av en drös tjejer (i fotöljen sitter Jenny, Meghas kompis, som är supergullig).

Sedan finns det ju...

en uppsjö av produkter som är mer eller mindre bra. Vissa har ett värde i sig inte bara för att piffa upp ens utseende utan även för att man ser galet underhållande ut! Megha dog av skratt igår när jag kom in i hennes rum & visade upp mitt ansiktsmaskttäckta ansikte. Helt förståeligt, jag skrattade också tills dess att tårarna rann! :)

image150

Moi as a smurf!

Alla goda ting är 3

Man kan argumentera att följande inlägg är trivialt bortom alla gränser men det får det faktiskt lov att vara eftersom det är söndag & jag trots är inne & arbetar! Temat är således - 3 små saker som förändrat mitt liv.

1. Torrschampoo. Det finns inte ord för att beskriva hur underbar denna produkt är! Det har helt revolutionerat mitt liv. Vi snackar före & vi snackar efter. Lite bitter är jag dock över att det tog mig 23 år innan jag kom underfund med vad torrschampoo kan åstakomma, varför informerade ingen mig tidigare?

2. Tandblekning. Oki, jag har aldrig testat riktig tanblekning a la miss USA men mitt lilla internetbeställda kit fungerar ypperligt. Har haft det sedan sommaren & jag måste erkänna att jag fortfarande bara bleker överkäken eftersom jag faschineras av kontrasten... För eller senare är dock planen att jag ska bleka underkäken ocksa men tills vidare har jag ett roligt litet bevis på att mina pengar inte var bortkastade!

3. Ogondroppar! Min nyaste upptäckt! Har sovit way för lite på sistonne = rödsprängda ögon. Men nu är detta ett minne blott eftersom jag plockat upp en liten flaska från apoteket som trollar bort alla små blodkärl på ett ögonblick! Magi! 


Varm i...

hjärtat känner jag mig just nu. Alldeles, alldeles varm! Har pratat med Ma, Pa, Magnus & sedan farmor i telefon. Var så skönt att höra deras röster! Fast jag måste erkänna att det kändes konstigt att prata svenska, använder det i regel bara när jag pratar med Chinny & konversationen blir med andra ord lite begränsad! :)

Kram alla!

Lovely...

Jag ser ut som en rosa liten maräng i denna klänning! Med underkjolar blir den nämligen superpuffig! Jag VET att maräng rent generellt inte är ngt positivt när det gäller kläder men den är så härligt 50-talig i längden & i livet & jag känner mig som en liten rosa docka i den! $49 fick jag betala, vilket jag anser vara ett fynd. Nu ska jag bara hitta ett par pastellfärgade pumps med peep toe & lite microchips & så är outfitten helt i hamn

image149

Rehearsal...

gick in för rosa för att arbeta upp den rätta Stepfordandan inför onsdagen. Hittade nämligen en vintageklänning igår eftermiddag. Den är helt hysterisk men jag älskar den & kommer att släpa med den genom livet. Visade den för Isolde imorse & hon höll med om att den var ljuvligttokig.

Isolde - But when are you really going to wear it? Except from Halloween...
Moi - I don't know, but it's beautiful, it's like jewels that you don't wear because you are to frighten to lose them. They have no purpose, neither does this dress, but it brightens up my room and it makes me happy!' image148

Moi i Meghas rosa topp!

Oh vad jag gillar...

att bo tillsammans med Megha! Igår ägnade vi alldeles för mkt tid åt att prova igenom varandras kläder. Megha plockade helt sonika ut allt som hennes nutelladiet gjort att hon inte längre kan få på sig & jag plockade ut de plagg som jag inte kan använda för att jag tappat mina flyttstresskilon. Således gick Megha till Adis födelsedagfest i den klänning som jag hade till min födelsedag & moi...

image147

Love is...

ecstasy.

Enligt Yogi. Min teori är att de kommer upp med sina små visdomsord när de har personalfest. Detta är troligtvis resultatet av en felrekryterad sommarjobbare alt. en övervintrad hippie.  

Läskigt...

Svensk får jag ju förövrigt konstatera att jag är. Megha fick akut cupcake sug igår = vi fick svänga in i en urtjusig, posh, mataffär i Yorkwille. Medan Megha vandades över vad hon vill ha strosade jag runt lite & tittade på utbudet & där på en hylla fick jag så synd på ngt som jag saknat helt vansinnigt mkt... Knäckebröd! Lycka! Skuttade glatt bort till kassan för att visa upp mitt fynd för Megha som förbryllat vägde mitt lilla Wasa knäckepaket i handen:

Megha - But Idaah, it's very light. You have only talked about bread that can kill people.
Moi - Yes, but that is a different type of bread, its Knäckebröd!
Magha - It looks very dry...
Moi - Yes! That's the point! You can keep it forever! It's wonderful with cottage cheese!
Megha - But you hate the cottage cheese here, you always says that it looks like someone already chewed it and then spitted it back in to the can.
Moi - Yes, sure, but it is still really good with it!
Megha - Hm, I prefer cupcake.


Men man lär sig alltid...

något fran alla situationer & jag som gått runt & funderat ett tag på hur jag ska tackla ett visst dilemma har nu fått ett svar på det hela. Något abrupt förvisso men jag behöver i varje fall inte tänka mer på detta. Viktigaste lärdommen som jag dragit efter gårdagen:

Mina instinkter är rätt bra, ska nu bara kraffsa ned detta på en postitlapp & klistra fast den på pannan som en subtil påminnelse. 

Andra saker som jag ska ha i åtanke; lyssna på Vivi, lyssna på Rob. Nope, nu ska jag äta avokado & sedan tänker jag ge mig ut på jakt efter en vintage klänning, följt av en rask promenad hem i krispigt höstväder. Väl hemma ser planen ut enligt följande - power nap, lyssna på ABBA, lägga ansiktsmask & äta sushi (el ngt annat som jag älskar) innan jag & Megha drar på födelsedagsfest!  


  

Det var dumt...

Kvällen blev ingen hit om man säger så. Alldeles för många blev misärfulla & folk uppförde sig som idioter. Att vissa betedde sig som de gjorde kan jag ta men jag är grymt besviken på en del andra, el mer exakt en speciell person. Sure, alkohol gör en dum i huvudet men det finns vissa gränser som jag tycker att man kan försöka hålla sig till. Var så arg att jag ville gråta när jag kom hem & även om jag älskar Megha så kan hon ibland ha ett aningen för analytiskt sätt att förhålla sig till saker. Ofta bra, men igår behövde jag en kram. Det gör jag i viss mån idag med men Rob är i Montreal så det är bara att bita ihop & försöka skaka av sig det.   

image146

Matt & Megha innan allt blev konstigt...

Ibland ska man...

hålla sig till sin ursprungliga plan. Kände på mig igår att jag inte borde gå ut så jag kom överens med Megha att vi skulle ta en tur till supermysiga Yorkwille. Så, jag tog en öl med gänget på vår pub (ligger ett stenkast från institutionen) & sedan drog jag iväg & mötte upp henne vid Bloor & Spadina. Men istället för att följa upp vårt trevliga restaurangbesök på Hemingway (åt krämig, underbar musselsoppa) med ett biobesök började jag vela & tillslut drog vi hem, fixade till oss & mötte upp de andra.
 
image145

Moi & Tiffany innan jag drog iväg för att möta upp Megha. 

No fashion show, hulk!

Pga min & Meghas gemensamma tankspridhet missade vi Torontos fashion week... & vi hade biljetter till front row!!! Inte roligt när vi insåg detta imorse. Jag sjönk ihop till en apatisk liten hög medan Megha freakade ur eftersom vi bla missat hennes kompis visning. Har nu styrkt mig med en sisådär tre koppar Yogi te (Love what is ahead by loving what has come before) men jäklar vad det suger. 

Krisåtgärden, för att försöka buffra vår förlust, är att jag droppar dagens dodgeball turnering med efterföljande schabby pubrunda för att shoppa,äta fin middag & gå på bio med min olyckssyster.

Hur man botar en depression...

Megha var ju lite lätt upprörd över sin mobilräkning... Detta åtgärdade hon raskt genom att ge sig ut på en shoppingtur. Nytt smink, nya underkläder & nya skor kan göra underverk med humöret! Speciellt om skorna är silvriga & helt fab! Provade dem ute i köket.

Megha - It's like a small child who put on her mothers shoes, it's a 10 Idaaah! It's way to big!
Moi - I waaahahahants to buy shoes as well! Stupid 24 h per day! 

Förövrigt är det rätt trevligt att för en gångs skull leva med ngn som har större fötter än jag (8)!

Liten paus...

för att lägga upp dagens outfit. Måste verkligen ta mig iväg & köpa lite kläder snart! Som det är nu travar jag bara fram & tillbaka på Bloor & Spadina (kan alla affärer som min högra hand) el så bär det av till Chinatown. Men i Chinatown kan man ju bara fetglömma att köpa ngt annat än mat eftersom alla människor = alla kläder där endast finns i yttepyttiga miniatyrstorlekar. Jag menar, när moi i sisådar 6 fall av 10 är längre än de män jag passerar så ger det en vag hint om hur dimuntiva storlekarna i affärerna de facto är. Sure, om man går på konceptet mammakläder så kanske...

image144

Topp - HM
Jeans - Monki
Väska - Banana Republic
Orhängen - sötvattenspärlor inhandlade på flygplatsen i Singapore
Armband - farmors, ett med en pärla & små stenar + hennes guldklocka (fast jag har aldrig kommit mig för att byta batteri sedan den stannade för ett tag sedan så ngt direkt syfte tjänar den ju inte...) 

Så, så trött!

Att flytta in i samma hus som Megha var väl kanske inte den bästa av ideer. Megha & jag pratar nämligen konstant. Så fort vi får syn på varandra sätter vi igång &sedan finns det liksom ingen hejd på det hela. Igår kom Rob hem till mig på middag & Megha var supergullig & knatade iväg & köpte en flaska vin = mkt trevlig middag! Kring tolvtiden strosade vi ned till Greenroom där vi hängde tills vi i princip blev utkastade. Rob gick hem & det gjorde jag & Megha också, skillnaden är bara att medan Rob de facto gick & la sig så fortsatte Megha & jag att prata till ca 5 på morgonen. När vi fnissandes (fortfarande i våra ytterkläder) började jämföra hur håriga våra ben var tog vi gemensamt beslutet att vi faktiskt var tvugna att gå & lägga oss...

Resultat - Rob (som kom i säng kring tretiden) tokskrattade när han kom förbi för att hämta upp mig för lunch (libanesiskt, moi fick välja!) 'But Idaaaah! When did you actually get into bed?!'

& om en vecka är det...

Halloween! Vilket innebär att jag har en hel massa shoppingförberedelser tillsammans med Megha att se fram emot! Megha ska gå som Indian Barbie & jag ska klä ut mig till en Stepford fru. Detta innebär att jag måste kitta upp mig på en supersöt 50-tals klänning + lite random elektronikprylar som jag kan fästa lite varsom. Fast kanske viktigast av allt just nu, jag måste köpa en kuvertväska! I dagsläget har jag ingen = andra människor måste bära runt med mina saker. Eftersom mitt minne är som det är har detta lett till att Megha vid ett tillfälle hade mitt ID-kort i 9 dagar & Remo hade det i 3. Inte bra...

Uppmuntran...

Men jag planerar att gå ut en liten runda ikväll med Megha & Rob (lite nervös över hur de kommer att funka tillsammans, antingen kommer de att älska varandra el så blir det tidernas klinch) så det ger humöret en rätt rejäl boost! Mina två favoritpersoner här i Toronto + moi på en liten jazzbar... Nope, jag ska verkligen inte klaga! 

Självkritisk...

Varför är jag så himla hård mot mig själv ibland? Ser jag ett kort på mig själv gnäller jag; jag ser sned ut, jag är puckelryggig, jag kisar... Ater jag middag sa äter jag för mkt/för onyttigt/för sött = jag kommer att bli fet & mina tänder kommer att ruttna & trilla ut...& så håller det på. Idag fick jag tillbaka min kritik som jag skrivit till min biogeografi kurs, A-. Depp. Kurade ned mig i min kontorsstol & appatistirrade på Ross tills Rob kom förbi & slog mig i bakhuvudet när han fick höra varför jag var deppig. Efter det kändes det lite bättre & sedan frågade jag Jörg under min läsetimme om det var ett oki resultat & han sa att det var jättebra med tanke på hur hård Sarah (läraren) är. Men ändå, innerst inne så sitter det en liten tagg & skaver. Om jag bara gått upp tidigare, om jag bara låtit bli att checka mina mail 152 ggr, om jag inte hade stirrat ut genom fönstret & funderat på icke studierelaterade saker 34% av min tid...

Kenneth Jay Lane...

armbandet var förövrigt en födelsedagspresent från världens bästa lillebror! Krävs mod av en 18-årig kille att beställa efter & hämta ut ett paket från en affär som heter Kyss Johanna! :) 

image143

I år hittar jag gärna detta under julgranen! Fast denna är också söt (om än lite uttjatad)!

Morgontrött...

Ida. Vaknade vid halv sjutiden imorse av ett skrik som hade kunnat väcka upp döda. Skriet kom från Meghas rum & orsakades av att hon öppnat upp sin mobiltelefonräkning - $ 650... Inte bra. Funderar nu på om jag ska köpa med mig take away på vägen hem i ett försök att muntra upp henne lite. Nar jag lämnade huset låg hon ihopkurad i soffan tillsammans med Chinny & såg ut som sju svåra år.

image142

Topp - HM
Jeans - Levis
Väska - Banana Republic
Armband - Kenneth Jay Lane

Life is a chance.

Love is infinity.
Grace is reality.

Shit, mitt nya Yogi te i smaken vanilj & hasselnöt överträffar alla mina förväntningar! Idag vräker det ned utanför men pga mysig start på dagen i frukostrummet spelar det inte så stor roll. Inte ens det faktum att Rob glömt (hur nu det var möjligt) sina regnkläder hemma & vi tvingades dela paraply när vi gick ned för att äta lunch = mitt hår såg ut som gud vet vad, fick mig ur balans! Jag bara skrattade & hoppade i vattenpölar eftersom 'Frankly it does not matter, I'm soaked anyway!'.   

Eftersom...

vi missat att färjan bytt till vintertrafik så fick jag även se hur Toronto ser ut när det är mörkt, mkt mäktigt! Men kallt var det så detta skakiga lilla kort var det sista jag tog innan kameran åkte ned i väskan & händerna upp i armhålorna för att undvika likfingrar i möjligaste mån. Det gick så där... Men väl i land blev det libanesisk middag = allt lidande glömdes bort ögonblickligen! :)


image141

CN tower!

image140

Speciellt inte...

när solen sakta går ned & man bara bubblar över av lycka för att allt är så vackert! Var lite för sent ute & lyckades inte riktigt fånga 'Golden light' (den korta stund på dagen då ljuset gör så att allt ser mkt 'verkligare & rikare' ut) men nog är det väl fint iaf?! 

image139

Weekend trip!

Glömde ju helt bort att visa bilderna som jag tog ute på Toronto Island! Så, så fint! Hade kunnat stanna där hur länge som helst! Känns som en helt annan värld, en liten sagovärld som man bara kan smita iväg till & där man inte ens hör bruset från staden! Att vi hade strålande väder gjorde ju inte saken sämre!

image138

Magical cure!

Yes! Precis när jag behövde det som bäst damp det ned ett nytt paket från Amazon = Ida är återigen tillbaka på banan! Nu har jag en massa spännande läsning att se fram emot! :)

image137 

RIP, MAXIMEYES

Meghas & mitt shoppingmission blev ett fiasko. Trots att vi knatade runt i hur många timmar som helst blev i princip ingenting köpt! Min lista på akuta saker som jag behöver inhandla är i nuläget obehagligt lång & vad kom jag hem med? Rakhyvlar & 2 ogonskuggor!! Megha var inte mkt bättre hon heller... 

 image136
Någon jag desperat behövde var en ny mascara så idag följde Rob med mig till The Bay på lunchen. Väl där får jag reda på att de tagit min mascara ur produktion! Blev helt förstörd. Här har jag provat runt en massa skitmascaror & slutligen hittat den ultimata, perfekta mascaran & så slutar de tillverka den! Rob försökte trösta, Diortjejen skrev upp mig på en lista för att få en makeover (fick en lördag kl 5 så att 'We can do something really beautiful for the evening!') men moi är slut som artist för idag. Det hela slutade med att jag köpte Dior Black Out, hyser inget större hopp...

Lågt blodsocker =

moi cranky. Har nu petat i mig en avokado med hälsovådliga mängder salt & ett äpple & genast känns allt mkt bättre! Målet är nu att läsa tre artiklar, försöka att inte dras med i 'töntiga fredagsmailsfloden' & börja tåta på intron till mitt Coccolithophor arbete. Fast, egentligen tänker jag mest på alla roliga butiker som jag & Megha ska till (& alla supernödvändiga saker som jag ska köpa) + lite annat som suger bort allt fokus från den kambriska explotionen!

All American...

känner jag mig idag vad gäller outfit. Tror att det beror på att jag fönat haret. I övrigt så är jag trött, kom inte i säng förrän vid halv fyra & sedan vaknade jag vid 8. Illa. Tillråga på allt drällde jag sedan runt i huset utan att egentligen göra ngt, skvallrade oförsvarligt länge med Megha (spec. som jag tänker ta ledigt i eftermiddag & gå & shoppa med henne) & tog mig inte in till institutionen förrän vid 11-tiden. Väl där insåg jag att jag missat en klass (visserligen frivillig men har man anmält sig tar de upp frånvaro) i hur man betygsätter. Så surt! Dessutom vägrade den dumma fisken att se sina små matpartiklar så jag fick ägna alldeles för mkt tid at att peta runt dem i tanken & försöka guida honom rätt... Aktar han sig inte blir det en enkelbiljett till evigheten


image135

Topp - Fred Perry (20 grader idag)
Jeans - Monki

Five hours...

Spenderade ca 5 timmar igårkväll/natt tillsammans med Megha på ett litet cafe, & sedan på en bar, hysteriskt pratande om ALLT. Så skönt att ha en tjejkompis som verkligen är tjejig & som jag inte behöver fundera så mkt kring vad jag säger (Laura tillexempel rodnar om man pratar om att flirta...). Faktum är att vi pratade så mkt att vi totalt drack 2 glas vin var! & då måste man ha i åtanke att folk i regel börjar festa loss rätt rejält redan på onsdagar...  

Love...

is where compassion prevails and kindness rules.

Boooooring.

Close up...


Oki, världens suddigaste bild men så här ser Ross ut på lite närmare håll. Egentligen är han rödare i färgen (& han har blå ögon!) men jag har precis hält ned honom så han är blekare pga stress. Jag tror att jag kommer att bosätta mig på kontoret permanent nu. Troligtvis kommer jag bara att lämna det sporadiskt för pubrundor & luncher/middagar!   

image134

Ross!

& så äntligen får ni se den sista pusselbiten som fattades för att göra mitt kontor komplett! Min kampfisk Ross! Hade planerat att köpa honom imorgon (hemliga shoppingturen) men så var Jenny för bakfull för att orka åka ut till IKEA så jag tog ledigt ett par timmar & knatade ned till djuraffären istället. Förälskade mig handlöst i clownfiskarna men ett saltvattensakvarium innebär way för mkt jobb & pengar så det var bara att släppa det... Anyway, jag & Laura har spenderat den sista halvtimmen med att faschinerat titta på Ross där han simmar omkring, inte mkt jobb uträttat idag med andra ord! :)

image133

Kidnappad!

Gårdagskvällen utvecklades förövrigt inte alls som jag planerat... Arbetade på i mitt kontor när jag mer eller mindre blev bortförd av Matt & kompani eftersom 'We are going to a bar. You can't work. It's late, it's boring and you need some beer!' Så, jag hamnade på en liten bar där jag satt & diskuterade allt mellan himmel & jord fram till halv tolvtiden då jag förklarade att jag faktiskt var tvungen att gå hem. Punkt.

image132

Följer Yogis direktiv...

& därför går dagen i Jacky O's tecken.

image131

Klänning - Topshop
Halsband - inhandlat på flygplatsen i Singapore
Väska - Mulberry, Bayswater
Ring - KUMKUM
Skor - svarta lackloafers, Håkanssons

Grace...

brings love and prosperity.

Insåg imorse att jag har haft helt fel förhållningssätt till teet. Jag har bara plockat påsar helt randomly istället för att välja en. Så imorse lät jag tepåsarna 'tala till mig' & det fungerade! Fullträff med en gång!

Hihi!

Skrev ju att jag planerade att byta skor, detta väntade jag med tills Rob kom för att hämta upp mig. Först då sparkade jag av mig mina loafers, öppnade upp en av mina skrivbordslådor & fiskade upp mina pretty, pretty pumps. Rob höll på att dööö, det var värt det!

Väl i klubbhuset fick Mat syn på mig & deklarerade 'Maaan, you do realize that you always makes everybody else to look like shit?!'. 

Fast de 2 glasen fick mig att lova...

Rob att bli hans träningspartner. & nu snackar vi inte lite mesig yoga el sporadiska träningspass, nu talar vi om att träna för att tävla. I januari 2009 ska Rob tävla i 'iceclimbing' VM i Colorado = han behöver vara sååååå fit & på ngt vänster lovade jag att jag skulle träna så att jag kan ställa upp i Vasa-loppet samma år. Så, vintern 2009 blir det först en tur till Colorado & sedan bär det av till Sverige (fast denna gången blir det Rob som får kånka runt på 2 ton extrautrustning & varm dryck i termosar) för att pina mig själv i nio (9!) mil. Oh Lord, jag kommer att dö...

Hulk...

medan alla andra fortfarande minglar runt i klubbhuset så sitter jag här igen, framför datorn... Jag har ledset petat i mig en avokado & ska nu ta tag i min presentation. Why kunde jag inte ha fått ett annat datum för min presentation?! Suger så hårt att medan alla andra glatt hinkade i sig gratis alkohol så fuskade jag i mig 2 glas vitt vin (som jag sen buffrade med tre koppar te) innan jag tvingades brotta fram mitt Lancome lipgloss ur Robs ficka & gå, inte hem utan tillbaka till institutionen. Självömkan, självömkan...

Lunch i en...

lite lätt märklig miljö idag. Knatade ner till Chinatown med Rob & hamnade i en korsning mellan pub & restaurang. Båsen var klart amerikanska, maten var en blandning av asiatiskt, franskt & italienskt & baren var så brittisk som den bara kunde bli. Lamporna spände från jugend till små thailändska lyktor & i taket hängde det julgranskulor i långa trådar. Till råga på allt så tjänade stället som galleri (rätt usla tavlor dock) & i högtalarna spelades klassiska WW2 'pärlor'. Mkt, mkt märkligt. Men min sallad med stekta grönsaker & kyckling var goood!   

Planen är...

att jag ska dumpa koftan & skärpet & pigga upp hela outfiten med ett par glammiga örhängen (inhandlade i spanien på geologexkursion, ni ser var mina prioriteringar ligger...) till receptionen i eftermiddag. Längtar, ska bli så kul att få mingla!

image130

Kofta - Mango
Skärp - yes, som vanligt ma's
Klänning - Inhandlad i en liten butik i Brasilien
Väska - Mulberry, Bayswater

Almost needles to say, men jag byter även skor. Från svarta lack loafers till svarta pumps med rosett på tån.

Joy is...

the essence of success.

Japp, nu börjar det likna ngt! Har inte gett upp hoppen helt om att Yogi kommer att få till en fullträff inom ngn av de närmaste dagarna! Fast det är klart, dagens lilla spådom har lite 'pekpinnevarning'... Moi har way för många frågor som snurrar runt i huvudet & behöver lite klarare direktiv! 

Nu...

bär det av hemmåt, har varit duktig & repeterat min presentation, läst artiklar & påtat lite med excel-data så nu anser jag att jag gjort mig förtjänt att köpa lite god frukt (fast det blir McKinsey äpplen som vanligt: stora, krispiga & de smakar 'söt höst'!) + en el två koppar te (i smaken Sugar Plum Fairy) i frukostrummet läsandes Doris Lessing. & kanske, kanske att jag tänder lite ljus...  

Det är tisdag...

& min vecka är redan helt uppbokad. Hur hände det egentligen? Usch, får nästan lite panik över allt som måste göras & allt som inte kommer att göras pga att jag redan lovat bort mig... An så länge ser veckan ut så här:

Onsdag: Swap-shop med Laura, handledarmöte, "faculty reception' med gratis vin & tilltugg i klubbhuset - fancy outfit krävs...
Torsdag: Viktig presentation, IKEA (!) med Jenny, O'Grady's med Megha & diverse okänt folk
Fredag: 'Hemlig shoppingrunda', fotboll (fast jag tänker bara titta på) utanför universitetshuset, filmkväll med Megha & hennes vänner 
Lördag: Utflykt till Toronto Islands (obligatoriskt turistmål som vi båda missat på ngt vänster) med Remo
Söndag: Gå på utställning med Rob 

Japp, det blir till att jobba sena kvällar...

Igår...

investerade jag förövrigt i denna lilla burk med handkräm. Min filosofi är ju som tidigare nämnts att allt som innehåller honung är bra men jag anser att bivax också hör hemma i kategorin mirakelmedel. Banankomponenten är jag dock lite mer tveksam till (speciellt eftersom bananen på locket är ngt helt vansinnigt eh... malplacerad). Anyway, I love Burt's Bees produkter så jag tror att jag kommer att vänja mig vid den lätta banandoften så småningom. Köpte även på mig en annan handkräm (på pump) som jag har hemma i badrummet med doften zucchiniblomma & tryffel, himmelsk. Sedan blev det en tub med ansiktsmask också, provade den igår & fnittrade hysteriskt över min egen fulhet. Ska försöka övertala Megha att lägga en med mig senare i veckan så att jag kan dokumentera det!   

image129

Vad är det som gör paket...

så magiska? Fick precis ett mail från Riaz nere i receptionen att jag fått ett paket = känslan av att storkna flög sin kos & moi skuttade glatt ned för trapporna med ett solskensleende. Detta fastän jag mkt väl viste att paketet kom från Amazon, att jag själv hostat upp $76 för det (ca 570 kr), att böckerna måste läsas snabbt, snabbt & att titlarna är 'Ocean circulation' & 'Marine biogeochemical cycles'... Om ngn kan förklara detta för mig så varsågod. Hur kan man bli glad? Jag bara undrar, för glad det är jag lika väl!

Urk...

Mår så dåligt. Atit för mkt. Kommer spricka. Små prinskorvsfingrar klarar knappt av att trycka på tangenterna...

Har precis kommit tillbaka från Thai-lunch med Jenny, David, Christoph, Matt & Rob. Min mat tog sisådär 124 år på sig innan den kom in (så alla fick sitta & vänta med sin mat...) så jag grundade med en elva koppar te innan jag äntligen fick min curry (grön & med kyckling). Var då så hungrig att jag pressade i mig way för mkt, vilket jag kommer att lida för under de närmaste timmarna. Min eftermiddagsfruktstund går med andra ord fetbort. 

& för att lätta upp...

stämningen lite efter det föregående inlägget publicerar moi dagens outfit!

image128 

Blus - Sisters Point
Skärp - Permanent lånat från ma
Jeans - Monki
Väska - Banana Republic
Ring - Irisk vänskapsring (me love)

If you cannot...

see God in all, you cannot see God at all.

Först blev jag irriterad. Har jag köpt Yogi te vill jag ha spådommar & livsmåtton, inte bli indoktrinerad vid frukostbordet. Sedan började jag fundera & kom fram till att det trots allt inte var så dumt. För tänkt så hemskt om man inte kan se ngt vackert i mer triviala saker! Tänkt om man inte skulle le när de första solstrålarna värmer en om våren, om man inte skulle bli varm inombords när de första snödropparna tittar fram. Om man inte skulle känna sig lugn vid ljudet av porlande vatten & om man aldrig ens skulle titta åt en fjäril el en kaninunge. Förstå hur tomt livet skulle bli om man inte kunde finna glädje i sådant som inte kostar pengar & som bara varar för ett litet ögonblick! Mitt ex brukade skratta åt mig när jag blev lycklig över att se en ekorre & förklara att jag var ett löjligt barn i det avseendet, so what? Jag är hundra gånger hellre ett barn än en tom manniska som låtsas vara vuxen. No, I still belive in Narnia...

En helt annan fråga...

Gör ett litet lätt kast & byter ämne (har inte bestämt mig om book launchen än). Aterkommer till ämnet snowjoggers. Jag skulle i princip hellre hänga med Rob på hans bergsklättrings äventyr (fast inte svårighetsgrad A4 = om du trillar sa dör du, fast inte genast...) än att sätta på mig dessa hiskeligt fula skodon. Däremot är jag lite tveksam till konceptet Uggs. Jag är av princip emot alla skodon som får en att se ut som en seriefigur men eftersom sisadär en fjärdedel av alla tjejer här i Toronto sportar dem, nu sedan det blivit lite kallare, så har jag börjat fundera. Jag är helt säker på att jag aldrig skulle köpa ett par men om ngn skulle skänka mig ett så hade jag nog inte ställt mig helt avogt, fast jag vill ha den höga modellen isf. Modeller (gäller alla skotyper) som slutar på vristen funkar inte för moi, jag känner mig som Mary Poppins

Book launche or not?

Sitter & brottas med om jag ska gå hem el. om jag ska sitta kvar på kontoret till halv åtta så att jag kan knata iväg till Hart House på book launche (Canadian Rocks). Vet inte riktigt vad jag ska göra... A ena sidan så hade det varit kul att gå dit & sippa lite vin & köpa boken (vilket naturligtvis även inkluderar dedikation), men å andra sidan är jag trött & less & alla andra har gått hem sa jag får gå dit på egen hand. Hm... Plus, om jag går hem sa hinner jag & Megha gå & fika tillsammans & skvallra om vad som har hänt oss under helgen. Usch, tror att mitt professionella jag går förlorande ur striden...

Apdålig bild...

men ni får iaf ett litet hum om hur jag ser ut idag. & ja det har blivit kallare här, imorse var det ca 14 grader när jag knatade in till avdelningen & jag hyser inget större hopp om att det kommer att bli bättre under dagen...

image127

Tröja - Soya
Jeans - Monki
Väska - Mulberry, Bayswater
Orhängen - KUMKUM

Yes!

Jag har hittat ett ställe som säljer Yogi te! Oh jag är så lycklig! Köpte min favorit, kanel, men funderar på att svänga förbi där en vända till senare idag & plocka upp lite fler smaker. Så härligt att börja morgonen med en rykande kopp (sockrat & med mjölk) te + en spådom! Morgonens var dock inte den bästa...

Inspire happiness and happiness will come to you.

Det finns en gräns för hur mkt flower power jag fixar.

It's not life...

that matters, it's the courage that we bring to it.

En sista bild...

av fallen innan jag knatar hem. Här kan ni också se bron som går över till USA, varken jag eller Leah hade dock med oss våra pass så det blev ingen tur över denna gången. Fast, med tanke på hur mkt jag gillade min vistelse i Newark så vet jag inte om jag någonsin vill sätta min fot på amerikansk mark igen... 

image126

Oh!

& så köpte ju jag & Jenny var sin pumpa från en liten farm som vi paserade! Skuttade runt som en 5-åring & vände & vred på varenda pumpa innan jag tillslut kunde bestämma mig! :) Hade velat stanna vid ngn av vinodlingarna också (massa små söta ställen där man kan få komma in & prova & köpa med sig vin) men tyvärr var vi tvugna att åka tillbaka till Toronto pga att Celeste var tvungen att passa ett flyg. Well, det får bli en annan gång istället... Celeste frågade mig förövrigt om jag dansat balett tidigare eftersom 'du rör dig med så mkt grace'. Made my day! 


Jag vet inte...

om jag hade velat åka ut med turbåtarna... Har en känsla av att jag skulle ha fryst ngt helt vansinnigt. Fast lite häftigt måste jag nog erkänna att jag tycker att det är!

image125

Mer niagara!

image124

Niagara!

Idag åkte jag Jenny & hennes två vänner (som var på besök) Celeste & Leah ut till Niagara-fallen! Så mäktigt! Fast, lite besviken var jag över hur det såg ut omkring själva fallen, kasinon, kasinon & snabbmatsställen... Inte så fint. Men på vägen hem stannade vi i 'Niagara by the lake' som är ungefär världshistoriens mysigaste lilla by. At laxmacka med sallad & strosade runt i små butiker (köpte bara ett tryck på ett litet galleri som jag ska rama in & hänga över min byrå).  

image123

Jacka - Tiger
Scarf - HM
Väska - Mulberry, Bayswater

Med anledning av...

Sandras inlägg om snowjoggers... Har kommer en lista på saker som jag aldrig någonsin skulle sätta på mig, saker som är så fula att de borde bannlysas från planeten.

1. Foppatofflor, min avsky vet inga gränser. HUR kan ngn sätta på sig neonfärgade plast tofflor?! Att det dessutom finns människor som investerar i pynt (!!!) till sina tofflor är ännu mer obegripligt.

2. Snowjoggers; jag har ett minne av dessa skodon, resen har jag lyckats förtränga. Men den enda mentala bild som jag har är dessvärre knivskarp, min pianolärares (som gick under namnet BERGET) syrenlila snowjoggers som jag alltid trodde skulle spricka för trycket från hennes vader...

3. Ytte, pyttiga små 90-tals toppar som lämnar magen bar. Allra helst de som är i lite 'småbubbligt' tyg...

4. Axelvaddar som är så breda att du kan förvara saker på dem alt. använda dem som fågelbord.

5. Allt med fleece som används som vardagskläder. Har hemska minnen av hysteriska färgkombinationer (måttot måste ha varit 'ju mer färger på ett & samma plagg, desto bättre!') från min lågstadietid.

6. Svampmössor (i regel i fleece) el mössor som 'bygger på höjden'.

7. Leggins med gummiband under foten, gärna i en pigg neonfärg som går igen i over size tröjan.

8. Träningsoveraller, kommentar överflödig.

9. Cykelbyxor, dito...

10. Miniatyrryggsäckar (grundregeln är, ju större person desto mindre ryggsäck), så hysteriskt fult & onödigt att det inte finns. Må de alla brinna!

& jag fick dansa!

Japp, jag fick min önskan uppfylld! Efter den 54:e kannan öl drog alla vidare tills LEE'S dance cave & jag fick äntligen dansa! Roligast var det att dansa med Matt, han må vara som han är men dansa det kan han! Trillade in i huset kring tre-snåret, med ömmande fötter, ögonskuggsstreck & ruffsigt hår men GLAD!  

image122

Matt & jag precis innan vi alla drog iväg ut i natten. Tycker att vi båda ser ut som om vi går på ngt... 

Minikupp...

Oki, jag vet, det är ingen T-shirt men budskapet gick ändå fram - Ida is Ida is Ida! Spec. som jag var sen & valde att ta en taxi till O'Gordy's. Tydligen så går riktiga geologer över allt eftersom alla verkade helt förundrade över att jag de facto anlände i en bil... Anyway, kul var det så det blev inte så många kort, 2 närmare bestämt innan jag helt la fotoplanerna på hyllan. Men Laura fotade som en tok så hon ska skicka mig lite kort senare = om ni har tur får ni se en gruppbild! 

image121

Moi (som snarast måste ge sig ut på underklädes shopping...), Laura & Jenny. Mitt hår var förövrigt lockigt när jag lämnade huset, förbannat vare att jag alltid bosatter mig på blåsiga platser!

Nope...

nu bär det av hemmåt i akt & mening att fixa till mig! Casuall, eftersom det är pubkväll, men ända utan att ge vika på Idigheten är mitt måtto! Ska se om jag kan smyga mig in i Meghas rum & knycka hennes locktång, hade varit kul med lite 'naturligt fall'. Anyway, ska försöka komma ihåg att ta med kameran så att jag kan lägga upp bilder imorgon. 

Ciao!   

En liten kupp?

Anyway, efter T-shirt disskusionen beslutades det att det var fritt fram att sätta på sig vad man än ville. Men... jag funderar på att sätta på mig min vita T-shirt iaf, fast med Ida accessoarer! Jag tänker långt, blått SNÖ-halsband & mina kleinblå högklackade sandaletter! Plus smink. Mkt viktigt om än inte stora delar av min avdelning insett det...

Men egentligen...

vill jag inte gå på pubrunda över huvud taget, jag vill dansa! Sedan jag kom hit har jag inte fått göra det en enda gång & jag saknar det! Visst, det är kul att prata, biljard är roligt & att beställa flamsiga drinkar har sin charm men mio behöver dansa! Why kan ingen trevlig, homosexuell kille knacka på min dörr & dra iväg med mig till ett glittrigt, glamourigt dansgolv? Why?!

I'm too posh?

Igår på seminariet diskuterade vi huruvida vi skulle hänga på UG:arnas (UnderGrads) pubkväll (som är ikväll) el inte. Slutsatsen blev att vi nog går dit men att vi inte följer med dem till nästa pub utan går till ett annat ställe.

Jenny: We'll need T-shirts! It's not a crawl if we don't have that!
Vishal: Not enough time to make any, lets decide that everybody have to wear a blue one!
Moi: I don't have a blue t-shirt.
Vishal: No? Oki, lets say a red then.
Moi: Sorry...
Matt: What? Neither?!
Jenny: What colors do you have?
Moi: Well... I just have one, it's white.
Matt: !!!!! One!!!! 
Jenny: Well, yeah, she doesn't really wear that kind of stuff. She's dressier you know, wears dresses and stuff. 
Matt: You're way too posh for us!
Jenny: She has never even had a pair of sneakers.
Matt: !!!!!! Maaan, your way too posh for anyone! But, hey, don't change it! Its kind of nice in a different way!

... I'm an alien.     

    

But finaly!

Antligen, äntligen, äntligen har jag lyckats skaffa mig mitt SIN (Social Insurance Nr)! Det har varit en mardröm men nu är jag mer eller mindre accepterad som en fullvärdig kanadensisk medborgare = jag kan få lön sa nu slipper jag de temporära 'nödlösningscheckarna'! Jippi!  

image120

& precis sa här glad är jag nu! På bilden kan ni se min lilla pin med ett lönlöv & texten 'Canadian citizenship'. Trots att  jag hatar det ställe där de utfärdar SIN & trotts att jag & Rob ägnade hela ditresan åt att slakta deras verksamhet så fann jag mig själv tackandes & nigandes över denna lilla fula tingest & när byrakratitanten tittade uppfodrande på mig, pinen & sedan min skjorta så jaaa, då var det bara att sätta på den... Men nu när bilden är tagen åker den ner i det djupaste, djupet i mitt skrivbord!

Nej det blev ingen...

tur till Chinatown/kinastad ;) igår. Insåg att jag glömt att deponera min check som jag fått för ca en månad sedan & att det var rätt akut att lösa in den. Eftersom banksystemet här i Kanada är lite eget så var jag tvungen att gå till 'mitt' bankkontor = totalt fel riktning. Så, istället för att botanisera bland möbler, torkad frukt (gör vad som helst för torkad kiwi) & allsköns mysko/shinny/tiny petite stuff fick jag vackert trava iväg till banken. Jiejj. Inte ens fastän jag försökte lyckades jag få med mig ngt fab & uppmuntrande hem. Gårdagens inköp: yoghurt, 2l mjölk (för 40 kr...), 3 avokados & The Sweetest Dream av Doris Lessing. Som sagt, långt ifrån exalterande...  

Beslut!

Har kommit fram att jag ska bege mig ned till kinatown & se om jag kan plocka upp en pall till mitt rum + lite annat smått & gott! Ska bli kul med lite shopping, förtjänar det faktiskt efter den hysteriska vecka jag haft! Efter det ska jag ta en taxi hem & äta ngt som inte kräver att jag använder spisen. Alla i vårt hus skyr spisen. Det enda jag sett Isolde inta är kaffe & vin, Megha lever på nutella & glass & jag går runt på blabärsyoghurt med fullkornspuffar, pumpernickelbröd, linssallad, blomkål & äpplen. Megha & jag funderar på att gå en kurs, 15 p i 'hur man motiverar sig att anstränga sig i köket'... Nåja, sa illa är det inte, Megha har kokat pasta ett par ganger med smält smör & jag har kokat couscous vid 2 tillfällen... 


Funderar på...

att knata hem. Kan inte riktigt bestämma mig. Sannolikheten att jag verkligen jobbar är nog i nuläget störst om jag går hem... Har alldeles för lätt att fastna framför datorn. Fast å andra sidan så är inte Megha hemma (hon är i Montreal med sitt ex över helgen... vi får se hur det går) så det innebär att det blir en mkt tråkig kväll hemma. Hm. Stanna & tvinga mig själv till att jobba el gå hem. Svårt beslut.

Oh thank Lord!

Jag är inte totalt dum i huvudet! Sedan igår har jag slitit mitt hår över de labbar Charly gett mig att rätta & kring halv ett snåret idag var jag beredd att kasta in handuken, packa mitt pick & pack & vända tillbaka hem i skam. Det var så sjukt svårt! Charly hade försett mig med en kluddig liten lapp där han krafsat ned poäng & lite vaga lösningar & så sitter man där med en tjock lunta labbar som handlar om halveringstider (kurvor, ekvationer...) & ska förska vara rättvis! Anyway, tillslut lyckades jag tåta ihop ngt som inte var helt fruktansvärt (förhoppningsvis) & makade mig motvilligt ned till Charly, som... bad om ursäkt för att han gett mig en alldeles för svår uppgift! Det hade nämligen kommit in en sen labb som han kastat ett getöga på & insett att han gett way för vaga instruktioner. PUST! Jag kan stanna!

Måste bara...

lägga upp en bild på min absoluta favorit här i Toronto, töntiga lilla pip Chinny! Oh, vad jag är lycklig över att jag har förmånen att bo tillsammans med en katt igen!

image119

Fast på just denna bilden så syns det ganska tydligt vad denna lilla dam tycker om att bli uppryckt vid tre-tiden på natten för att fotas... :)

& här ser ni moi...

tillsammans med Meghas vänner Yalda & Ava. Som jag konstaterat tidigare så JA, jag är världens absolut blekaste människa. Jag är designad för att leva i grottor eller riktigt djupt ner under havsytan...

image117

Stället vi var på heter LOUNGE & vi behövde inte visa ID för att komma in utan blev viftade förbi kön... Me like! Yalda är ehh, rätt plastig (om man ska vara snäll... + enda människa jag träffat som fått ett 'nose job' i 16-års present) men Ava är hur rolig & underhållande som helst!


Jag tror...

förörigt att det finns en mkt god chans att jag & Megha kommer att bli bästa vänner. Inte bara för att vi har kul ihop, skrattar hysteriskt åt avbrutna klackar (fråga inte...) & för att vi båda är lika glömska, flamsiga & tramsiga utan för att vi har en gemensam 'fiende', flickan i källaren... Vårt hus har en lägenhet i källaren & i den bor det en främmande tjej, jag säger främmande eftersom varken jag el Megha någonsin sett människan (däremot har vi hört konstiga dunkar & skrik därifran). I vilket fall, Isolde var borta i helgen så vi stannade uppe lite längre & pratade + att vi gick ut i lördags. Pga detta fick vi en mkt sur lapp instucken under ytterdörren. Jag hade fattat det om vi festat som tokar hela helgen & bjudit in en massa folk men det var bara vi två & en enda kväll som vi pratade länge (alltså, normal samtalston, inga skrik eller hysteriska utbrott)... Nope, dont like her at all! Men, det har iaf fört mig & Megha närmare varandra. I fall att jag någonsin gifter mig så är ett av kriterierna just det att vi har en gemensam fiende. På så sätt har man alltid ngt att prata om. Det är dock viktigt att välja ngt som består, du vill inte att det gemensamma hatobjektet trillar av pinn efter en sisådär 10 år & du helt plötsligt inser att det var det enda ni hade gemensamt...

image116

Me & Megha + Chinny

Stress, stress, stress...

Har jag haft så mkt att göra att jag knappt har haft tid att andas! Idag var det min tur att leda seminariediskussionen i min biogeografikurs & jag var så nervös! Det är en sak att stå & presentera ngt för att sedan svara på frågor & det är en helt annan sak att leda en hel grupp, att se till att alla får tid på sig att formulera sina tankar & att ställa frågor som inspirerar & för vidare diskussionen... Anyway, när det hela var över (efter ca 2 h) kändes det bra så jag hoppas att min lärare inte slaktar mig totalt (hon är picky, picky, picky!). :) Efter det flängde jag tillbaka till institutionen, knölade i mig en avokado på stående fot & rusade sedan upp till min 'reading course' med min handledare. Sen spurtade jag till en föreläsning om hur man skall sätta ihop en 'teaching dossier' & nu är jag tillbaka på avdelningen (för att rätta labbar) & känner mig lite lätt mörbultad. Men, jag har en sak framför mig på skrivbordet som anlände idag som gör mig glad! Ska se till att starta igång det & sedan lägger jag upp en bild så att ni får se vad jag införskaffat! 

Laura!

& här har ni Laura. Lika neurotisk som moi & ja vi delar kontor... 

image115

Ett mysterium som inte var ett mysterium...

Nojjiga jag & Laura har precis lyckats blåsa upp en storm i ett vattenglas! Tidigare idag (ca 3 h sedan) la jag märke till en lång, glasögonprydd man som sakta vankade av & ann i vår korridor. Funderade lite på vad han gjorde där men glömde sedan bort det. För ca 10 min sedan sa Laura hej då till mig för att gå hem, hon går ut från kontoret, stänger dörren & kommer sedan in igen. Viskande frågar hon mig om jag lagt märke till den främmande killen i korridoren. Eftersom jag de facto har ett minne av att ha sett ngn som inte hör hemma på vår avdelning börjar jag nojja lite. Laura knatar ut igen & frågar honom om han behöver hjälp med ngt, han mumlar ngt vagt tillbaka & Laura flyr in på kontoret. Eftersom jag planerat att jobba sent & vi haft problem med stölder på avdelningen beslutar vi oss för att kontakta Piere (professor som sitter 2 dörrar bort). Skrämt kutar vi dit, Piere ingriper & ställer killen tillsvars. Pinsamt nog visar det sig att han är en forskare från granninstitutionen som gått över till oss (samma byggnad) för att rensa huvudet & slippa tänka på sin egen forskning...   

Misslyckades...

kapitalt med att ta mig in igår. Vilket jag väl i princip redan viste när jag skrev inlägget... Nope, det blev morotsstavar, blomkålsbuketter & mer fryst frukt än jag egentligen vill kännas vid. Men, nu är jag iaf här & har dessutom fått lite saker uträttat!

image114

Thanksgiving...

suger. Det tycker iaf Megha & jag. En helt ledig dag då man skulle kunna göra hur mkt kul som helst men ALLT är stängt. & då menar jag verkligen allt. Dessvärre kom vi inte på det förrän igår vid halv tolv = tokkuta till närmaste mataffär för att bunkra. Eller bunkra & bunkra, jag ville köpa yoghurt & äpplen & Megha ville ha Nutella men om man hade rätat ut kön i affären så hade den nog sträckt sig typ tre kvarts varv kring jorden. Funderade ett tag på om det gått ut ngn slags allmän varning om anfallande aliens/kommunister eftersom folk i princip dignade där de stod men så var icke fallet... Anyway, nu sitter vi här & arbetar, sunkiga & flottiga & allmänt trötta på allt. Jag har på mig min tröja ut & in eftersom 'frankly, who cares' & Megha har virat in sig en gigantisk, hiskelig lila fleesetröja. Planerar dock att göra ett litet ryck om en 45 min eller så & knata upp & tvätta håret för att sedan ta en tur till institutionen. Vi får se, just nu vill jag mest bara knöla i mig morotsstavar & spela patians på datorn...  

En sak som...

jag verkligen gillar med Kanada är att allt är så vansinnigt lättillgängligt. För det första så har alla affärer öppen minst tre timmar längre än hemma i Sverige. Slutat jobba vid 8? No problem, du kan lungt strosa in i söta små butiker på vägen hem! En annan sak som är bra är deras apotek, de säljer allt & de stänger antingen vid midnatt el så är de öppna dygnet runt! Jag som oroade mig lite smått över vart jag skulle kunna hitta REDKEN kan nu knata dit i princip när som helst & botanisera genom hela deras sortiment! Me like! & när det galler maten... Don't get me started! Grundregeln är iaf att sky allt amerikanskt som pesten (bojkotta alla kedjor & köp ALDRIG en bagel) & köra på etnisk mat. Min nya favorit är utan tvekan libanesiskt, det är så gott att det inte finns på kartan! Lite trist är det dock att de indiska restaurangerna 'rätat till sig' till nordamerikansk kryddkonst... Dvs, det är inte speciellt kryddstarkt... Men, Megha har lovat att visa mig ställen som säljer riktig indisk mat så jag har inte gett upp hoppet! 

Ops, major åskoväder på intågande (grön himmel), måste sluta.  

Suck...

har blivit beroende av mitt plumping lipbutter. Av ngn anledning tycker jag om känslan när läpparna reagerar mot det... Well, om jag känner mig själv rätt så kommer jag snart att hitta ngt annat läppglans som jag kan obcessa över så jag ska väl inte oroa mig alltför mkt. Läppglans är nämligen min 'drog' i livet. Köper ständigt upp mig på nya märken vilket i sig bara är ett uttryck för att jag ännu inte hittat det rätta. Var likadan med mascara förrut tills jag 'hittade hem', samma gäller för concealer & schampo. Men vad gäller läppglans, rouge & ögonskugga så är jag ett mänskligt marsvin...

En sista...

mellanlandning innan mitt kontor är fix & färdigt! I nästa vecka beräknar jag att den sista viktiga komponenten för att piffa upp det till max anländer. Ser fram mot det med barnslig förtjusning! Anyway, redan i dagsläget har städerskan proklamerat att jag är hennes nya favorit. Eller som hon uttryckte det ' You're wonderful, wonderful, boy here before, filthy, filthy! Bah, Boris! Neeeever liked him!'.

image113

Nu får det vara nog...

för idag. Alla andra har stuckit för evigheter sedan så jag tänker banne mig inte sitta kvar här & läsa tidernas sämsta artikel (alltså, indierna hade gjort det bättre...). Nope, istället tänker jag dra hem & äta avokado & linssallad & montera möbler. Oh, älskar att skruva ihop IKEA prylar, enligt mig är det förklätt vuxenlego! Imorgon ska jag bege mig ut på jakt efter ett sängöverkast & sedan får vi se om jag lyckas övertala Megha att dra på sig ngt shiny & fab & bege sig ut på äventyr! Känner att jag behöver umgås med en tjej ett litet tag för att 'buffra' mot mitt vanliga umgänge!

Men oj...

Har ju helt glömt bort att lägga upp en bild på Chinny! Denna lilla dam är oerhört bestämd & får mig, Megha & Isolde att kuta upp & ned för trappen oavsett vilken tid på dygnet det är. Men hon är värd det, precis som alla andra katter! För vad skulle egentligen en katt vara utan egenheter? Eller vänta, inte så svårt, en hund...

image112

Skatt!

Gårdagens kanske viktigaste inköp! Jenny såg mkt tvivlande ut när jag kom kånkande med alla burkar men moi är lycklig, lycklig, lycklig! Fast ett är säkert, sylten kommer att ransoneras hårt, inga tre matskedar sylt per frukost här inte... Som Sussie brukar säga 'fysiker har egentligen bara en uppgift & det är att uppfinna en teleportör'. Instämmer till 100%, jag vill kunna beama hit lättsockrad BOB lingonsylt på refiltub NU!

image111

Bönhörd!

Typ 1 min efter mitt senaste inlägg svängde budbilen in på gatan! Nu är jag stolt ägare till en splitt ny bokhylla, vettiga galgar (inte ondsint pianotrådsskit) & puffiga kuddar med form! Oh, vilken tvärgir mitt humör gjort! Nu bara måste resten av dagen bli bra! Ska förresten försöka lägga in lite bilder när jag kommer til avdelningen, Meghas dator vil inte riktigt sammarbeta med min kamera... 


Fånge i mitt hem...

Gaaah, blir sål trött! Allt jag vill är att IKEA-människorna ska komma hit & lämna mina saker så att jag kan gå til institutionen & börja jobba men de dyker aldrig upp! Hatar att sitta & vänta (tack &lov att jag iaf får låna Meghas dator så att jag inte är totalt isolerad från omvärlden) när jag inte har en speciell tid att arbeta mot! Som de är nu kan de komma om fem min eller om 4 timmar! Med tanke på de mijoner prylar som ligger & väntar på mig på institutionen så har jag verkligen inte tid med detta! Why ska alltid hantverkare/bud & dylikt ta hundra år på sig?!

Sweden...

Igår åkte jag & Jenny ut till IKEA. I tre timmar strövade jag sedan runt där med ett fånigt leende i ansiktet & tummade på Billy's hyllplan, fnittrade förtjust när jag provsatt Hästveda (den stol som jag åkte ut 3 ggr till IKEA i Malmö för & aldrig lyckades få med mig hem) & löpte amok i den svenska lilla miniatyr mataffären. Köpte upp mig på 4 burkar (läskigt sockrad) lingonsylt & en burk av vad företaget i fråga har valt att döpa till hjortronsylt. Till & med den inlagda senapssillen fick mig att bli helt nostalgisk & jag stod länge & kramade en tub räkost i handen innan jag insåg att jag redan överskridit den vikt som jag klarar av att bära på egenhand. Men nästa gång, då, då följer den med hem!  

& det värsta av allt, alla böcker i hyllorna var riktiga svenska böcker! Smygtorkade bort en liten tår...


Ibland vet jag inte riktigt...

hur jag tänker. Igår plockade jag upp denna lilla burk lipbutter (med persiko & mangosmak) när jag svängde förbi UofTs bokhandel. Inget fel med det i sig men kruxet är att den har en 'plumping' effekt... Vad tänkte jag egentligen när jag stod där vid kassan? Plumping?! Helt vanvettigt! I'm in no need of plumping!  

image110

Män som tävlar...

Ar förövrigt ytterst underhållande! Både Matt & Rob är intresserade av fotografering. Gör detta gemensamma intresse att de kommer överens? Noonono, istället tävlar de. Konstant. De försöker bräcka varandra med kunskap, utrustning & bästa 'fotoögonblicksminnen'. Som tur är så är det på en oki nivå, men ibland får man bryta emellan. När diskussionen går från vilken typ av objektiv som är bäst i morgonljus till mer personliga kommentarer så vet man att det är dags...

image109

I vilket fall, de befinner sig iaf långt över den pinsammaste 'man mot man' ordväxlingen som jag någonsin tvingats lyssna till (& kanske i en viss mån även var orsak till) 
'Jaha, stridsvagn säger du... Jag gjorde faktiskt lumpen som kustjägare din jävel!'
... osv.  

En vecka senare!

& allt hade varit helt rött! Vissa ställen som vi passerade var helt vansinnigt vackra men just där vi hade vara stugor hade hösten ännu inte fått grepp (typ 25 grader varmt forf.). Well, klagar inte! Stugorna var supersöta, maten typiskt nordamerikansk (smällt ost är en mkt viktig komponent) & jäklar vad roligt jag hade (så kul att jag dessvärre inte kom mig för att fota...)! Vi paddlade kanot (Robs mål är att se till så att jag en dag kan sitta längst bak i kanoten...), byggde upp gigantiska bonfires, grillade de obligatoriska marshmallowsen ( & jag åt en! Sockerchock!), frossade på söt (egenhändigt skalad majs) & drack en massa vin/öl/GT/Whiskey (direkt ur flaskan, hand ur hand kring brasan...) = tokiga lekar & sång!

image108

Sen så förekom väl vissa saker som inte var fullt lika idylliska, lite svartsjukedraman, majjarökande (tokvägrade) + två indier som bara flyttade in i var stuga. De var totalt oförmögna att ta hand om sig själva. Detta är tre exempel på vad jag anser är tokstörigt beteende:

1. Du inser inte att om det redan står ett gäng (som pratar & skrattar & flamsar) & lastar in sina saker i en bil så innebär det att dessa människor verkligen vill sitta ihop. Med andra ord, kasta inte in din väska i bilen & occupera en plats! Hata, hata!
2. Du kan inte ta dig ut ur en bil på egen hand. Jag skämtar inte, de kunde verkligen inte öppna bildörrarna. Vad värre är, en av dem kunde inte ens sätta på sig sakerhetsbältet, jag var tvungen att knäppa det åt honom! 
3. Du har en helt annan åsikt än alla andra (i detta fall att homosexuallitet är smittsamt) & du blir arg & upprörd när någon ens försiktigt försöker komma med invändningar... 

& ännu ett...

image107

Laura & världens bästa Rob!

I bakgrunden kan ni se Christoph, han har bjudit in mig & Jenny till en Halloweenfest som en av hans kompisar anordnar. Kompisen samlar/säljer mumier & torkade skallar (ni vet 'pequeno cabesas')... Gillar verkligen Christoph (vi älskar båda Terry Pratchett) men i detta fallet var jag & Jenny rörande överens när vi artigt men skyndsamt tackade nej till inbjudan.

Mer parkeringsplats...

Gimy var den första geologen som jag träffade här i Toronto! Så, så trevlig & han har en fyra årig dotter som drömmer om att få träffa mig! Anledningen till detta är att Gimys fru Alba (världens raraste människa, träffade henne på dep.BBQ) berättat för henne om 'den blonda flickan från Sverige som har på sig vackra klänningar'. :)

image106

I väntan...

Helgens exkursion startade kl 9, prick. Men, i äkta geologanda så glömdes/tappades/försvann en massa saker så först kring 10 snåret kom vi iväg. Dessutom tog det sjukt lång tid innan alla bilar äntligen dök upp (+ den smärtsamma processen att fördela människor & saker mellan dem) sa jag roade mig med att ta lite kort på folk...

image105

Remo & Jenny. Observera alla blå, blågrå & svarta ryggsäckar, moi använde sig av Oililyn...

Jo...

Du måste trycka på knappen 'Spara & publicera' för att det ska funka. I annat fall hamnar dina inlägg bara i arkivet! Så, anyway min plan för att hålla igång bloggen fungerade inte riktigt men förhoppningsvis går det lite bättre till helgen! Anledningen till total bloggfrånvaro är att de senaste dagarna har varit sjukt stressiga = 8-8 dagar (på institutionen dvs, efter det arbetar jag hemma) men nu har det typ lugnat ner sig en ytte pytte aning... Ta i trä!

Stand in

Jaha, då ska man försöka sig på att blogga. Det ska nog gå bra =) Ida bad om att jag skulle lägga upp lite bilder från min överraskningsfest som hon var så söt att fixa i våras (jag hade verkligen ingen aning!) så här kommer de:

image104

RSS 2.0