Just one more thing!

Martin har klättat i tre år and I sooo kicked his as yesterday! Faktiskt var jag riktigt, riktigt bra igårkväll trots att jag edditat halva natten - så bra att jag de facto klättrade vissa väggar bättre än Jaime. Sure, det är bara temporärt eftersom han är i en svacka men det är ändå himla trevligt att inte vara 'the most retarded child of the class' för tillfället! Fast helt tillbaka efter Mexico är jag inte - mina armar är starkare men det är fortfarande en & annan liten bit som saknas. Nåja det kommer, det är jag säker på! 


By the way...

Ehum...& nu när jag har fått ur mig detta - har ju glömt att tala om att moi lämnat Toronto denna helgen med. Jupp, ska tillbringa ett par dagar med Viktoria, Sabynthe & Scott. Åker först till Montreal spenderar natten där & sedan bär det av till Ottawa, I think... Anyway, något på O!

Sooo, just nu sitter jag på ett litet cafe nere i The V, dricker iste & uppdaterar enbart för er skull (um, & så är jag beroende också...)! & allt känns rätt fab!

Men varför rubriken skriker JO!

Killen heter alltså Martin (?!) & DU hade blivit kär i honom på två, två, sekunder! Jag lovar! Inte bara för att du är typ Queen of Hang Ups (I'm the Emperess of Complications), utan för att han är genuint supertrevlig, jätterolig, smart (PhD i statistik, här för ett halvår), snygg & han kommer från Liiinköping! Seriöst, hade jag fått handplocka en kille åt dig så hade jag valt honom utan att blinka! & det inkluderar typ alla - Orlando Bloom, Mr Kennedy...alla!


Naturligtvis har han flickvän hemma i Sverige, så är det när det är för bra för att vara sant. Hepp jepp. Å andra sidan, eftersom jag inte behöver vänta på att du ska packa ihop dina prylar & flyga hit för tvångsgifte så har jag ju en till att skojflörta med! Finns inget ont som inte har något gott med sig! ;) Puss Fab!


Oh Starling Darling JO!!!

Jo, Jo, Jo! Du skulle ha varit på TCA igår! Detta är scenariot - moi kommer dit efter en helvetisk spårvagnstur & skuttar bort till Jaime för att ge honom hans vanliga putt. Börjar dramatiskt viftande med armarna förklara varför jag är sen när jag inser att han håller i ett rep - som är fäst vid en annan klättrare. Stannar upp halvvägs genom ett utlägg:


Moi - Oh, by the way, HI! I don't think that we've meet before, I'm Ida!

Annan klättrare - My name's Martin...I guess that you might be the Swedish girl?

Moi - What have you heard about me, good things or bad things (ehum, & för dom som inte känner mig så där jätteväl...jag flörtade kanske en tiny liten aning)?

Annan klättrare - Åh, bara bra saker!


Moi dog av chock.


Så fint, men ändå inte...

En annan liten notering på vägen in, rött hår är så himla fint tillsammans med ljusblått! Fick för en nanosekund lust att investera i en rakt igenom himmelsblå garderob & färga håret rött, men det sparar jag till menopausen. Vad som däremot inte var lika fint var sättet som den lilla rödhättan gick på - hon såg ut som en nybörjar transvestit. & går man på det sättet kan man se hur fab ut som helst, det leder ändå aldrig någon vart! Nu, tjing - klättra med Jaime!

Puss! 

Under the summer sun...

Knatade in till institutionen vid femtiden eftersom jag slitit med ett manus hela dagen. Supervarmt & jätteskönt - ingen jacka här inte (& jag är officielt tidernas mest frusna människa). Dock, vissa saker hade jag klarat mig utan... För det är ju så att solen lockar fram...eh, beteenden som inte riktigt går att förklara:

1) Alla tjocka medelålders, håriga, män slänger skjortan, bröstar ut sig & liksom vaggar fram. & ju hårigare & tjockare de är desto mer vaggar de. Jag kan för mitt liv inte begripa detta, & ändå kan jag inte låta bli att glo - de är lite som vandrande bilolyckor.

2) Alla narkomaner simultan sportar jeans-shorts. Stentvättade, avklippta jeans-shorts med superhög midja. Deras ben ser så pinniga ut där de sticker fram att typ Christer Lindarw blivit avundsjuk...

Isolde har fått ett kort...

från sin veterinär, på framsidan står det:


'With deepest sympathies'


Kortet är försett med ett motiv föreställande en katt med samma färg som Chinny. Detta väcker en del frågor, till exempel - sitter denna veterinär på ett litet lager av kondoleans kort illustrerade med katter i olika färger? Eller, kanske ännu mer specifikt - en viss ras? Skaffar jag en perser & den dör, får jag då ett kort med en perser på framsidan?


Sedan funderar jag också lite på varför han skickat detta kort till Isolde. För om man har tagit beslutet att de facto låta avliva sin katt så är det väl knappast något man vill påminnas om? Det känns liksom lite små-makabert. Dessutom kan man ju undra varför han lägger ut pengar på portot när hans business har förlorat en betydande inkomstkälla...  


Well, vissa saker kan nog bara förklaras med att moi befinner sig i nordamerika - kommer alltså aldrig att bli klok på det.


Man vet att man...

Arbetat för länge när man går in i hissen & glömmer att trycka på knappen för att åka ned. Å andra sidan är det ett mkt effektivt sätt att känna sig riktigt dum på! Just detta inträffade nämligen igår kväll när jag skulle gå hem. Stod & hummade till min Mp3 när det plötsligt slog mig att hissen gick ovanligt långsamt - borde jag inte vara nere snart? Men som sagt, hissar är själlösa ting (oftast, fast inte när man har bråttom) & kan inte gissa sig till vart man vill åka. Det krävs således att man trycker på en knapp för att transporteras till sin slutdestination - vilket moi fetmissade igår...


Obyggd, for sure...

Oki, ny potentiell tvist i mitt liv - kan hända att jag kommer att skeppas iväg till Newfoundland av mina handledare... Inget är ännu bestämt, men de förklarade för mig att jag kanske behöver åka dit för att ta prover från ett institut som av någon anledning har placerats så långt bort från alla ära & redighet som bara går. Oh well, tänker inte lägga ned någon energi på att fundera om/när/hur detta kommer att bli av eller gå till - för om framförhållningen för denna tripp är lika lysande som för min Mexico resa är det inte lönt att ens tänka på det just nu. Fast...har googlat lite & det finns isbjörn där... Kan alltså vara läge att försöka skaka liv i mina slumrande kunskaper vad gäller att hantera ett gevär. 


Not a converse girl, part 2...

Ytterligare ett problem med mina nya skor som jag boooorde ha förutsett - moi's garderob funkar inte helt smärtfritt ihop med dem... Känner att jag behöver vara lite 'svår' för att sporta dem, & mina kläder går inte helt & hållet i den stilen, är mer åt preppy hållet - vilket är ungefär så mkt raka motsatsen som man kan komma... So this morning, oh my vad svårt jag hade att fippla ihop något att ha på mig! Detta blev resultatet - får väl konstatera att jag är i behov av att kitta upp mig på en del nya saker.

image432
Top - Jus D'Orange
Scarf - HM
Kjol - Boomerang (favorit & ständig räddning när det är panik!)
Skärp - mammas
Strumpbyxor - grafitgrå, ribbstickade
Väska - Mulberry, Bayswater
Skor - Converse

Ett skepp kommer lastat...

Well Jo, dessvärre förhåller det sig ordagrant på det sättet... Fick finally ihop ditt paket, knatade iväg för att posta det & fick reda på att jag hade två alternativ:

1) Betala $40 & du får det efter ungefär lika lång tid som det tog Phileas Fogg att resa runt jorden...
2) Hosta upp ett mindre u-lands BNP & du hade fått det efter 4 dagar.

Blev därför apsnål & resonerade så som så att den som väntar på något gott... Anycase, ett litet paket med nordamerikansk kultur & Ida logik kommer långt om länge att dyka upp hos dig i Lund! Puss! 

Sushi!

Precis tillbaka från lunch nere i China Town med mina handledare & Jan. Idag blev det sushi, vilket lätt vinner över dumplings. Allt med lax tenderar att få moi på solskenshumör! Missbedömde dock som vanligt mängden wasabi & lyckades prestera inte mindre än 3 major wasabirus. Fast lite självförvållat är det nog, tycker av någon märklig anledning om just den känslan...well, we all have our little kinks don't we? ;)  

Not a converse girl...

Kommer intrippande innanför dörren igårkväll & möts av Isolde:

I - Oh, new shoes...
Moi - Yes! I really needed to buy comfy shoes as I'm climbing so much right now, climbing kills your feet's!
I - Um...

Tystnad, lite för lång tystnad...

I - Well they are nice! I guess that there is noooo problem wearing shoes like that today!
Moi - Ehhum... I don't follow...
I - Oh, it's just me being stupid - still referring to those type of shoes as boys running shoes!

Jaha, så moi har alltså lyckats köpa på mig killskor. Lyckat. Planen är nu att sporta dem under dagar med mindre smink, har inget större behov av att känna mig som en drag queen...

Not a good grad...

Nope, idag har jag inte varit den bästa anstälda vid UofT, for sure. Förmiddagen ägnades åt att blogga & checka runt lite på nätet, sedan lunchade jag med Laura (dumplings) & efter det drog vi & shoppade. Tog en smärre evighet men nu har jag iaf kittat upp mig på skönare skor. Trodde aldrig att moi skulle investera i ett par Converse men eftersom mina klättrarskor lite lätt småpajjat mina fötter var jag i skriande behov av något med skyhög bekvämlighetsfaktor. Vidare tillbringade vi oförsvarligt mkt tid inne på Sephora. Köpte en ny eyeliner i blått (vilket ju kan ifrågasättas lite smått...), så nu blir det till att leka öststatska framöver! Now climbing, tjing!

image431

Liten klättrarguide...

Så, vad ropar man då till sin partner om man befinner sig hiskeligt högt över en säker död?


Safe - betyder att den som lett rutten (satt ut all utrustning) har kommit till en pitch & säkrat sig själv, i.e. den som varit ansvarig för lead climberns liv kan pusta ut

Off belay - 'jag tvår mina händer', typ... Du informerar din partner om att han nu är dödens död om han känner för att koppla lös sin säkerhets karbinhake (alternativt om fästet i bergsväggen lossnar...å andra sidan så är det inte ditt fel!)

That's me! - vad du hojtar till din partner när han har dragit upp ditt rep så att det är spänt

On belay - din partners sätt att tala om för dig att han nu säkrat dig: så det är bara att klättra om du nu veeerkligen känner att du litar på honom...

Climbing! - vafan, man lever bara en gång!


Enjoy, and remember - use your partners name after every command!


A way to remember?

Moi har ett ypperligt ansiktsminne, vad gäller namn däremot... Oki, jag är inte lika ohyggligt usel som kära bror (som de facto en gång inte ens lyckades komma ihåg vad mormor & morfar hette) men inte så fruktansvärt mkt bättre heller. Detta leder titt som tätt till att jag sportar mindre panik attacker eftersom jag för mitt liv inte kan komma på vad vissa personer, som jag verkligen borde kunna vid namn, heter. Ma däremot...oh, I wish att jag hade samma minne som henne (men så har hon också arbetat som lärare)! Anyway, nu har jag kanske hittat boten! & som vanligt så stavas den klättring! För så här fungerar det - du lägger ditt liv i händerna på en annan människa, men den personen är beroende av att kommunicera med dig. & befinner du dig mitt ute i absolutely nowhere funkar det super att skrika ut kommandon utan adress. Klättrar du däremot på ett ställe där det finns en massa andra team måste du lägga till namn på slutet - i annat fall kan du sluta upp som mos alternativt mördare... So, om du hamnar i ett team med klättrare du aldrig tidigare mött är det läge att lägga deras namn på minnet illa kvickt!


Philosophical thoughts towards the night*...

Står & diskar, så slår det mig plötsligt - så fruktansvärt mycket enklare saker & ting varit om man bara hade kunnat nöja sig med mindre... Om man bara inte hade haft så höga krav: på sig själv, på andra, på vad man vill uppnå. Naturligtvis är jag tacksam för allt jag fått i livet, men jag vill mer & det hade varit så ofantligt mycket lättare om så inte varit fallet... Å andra sidan, det hade inte varit jag om jag inte hade haft den drivkraft jag har - det hade inte varit moi om jag inte hade levt på det sätt jag gör. För vad jag nog är mest tacksam för när det gäller mitt liv är att jag verkligen lever det, jag trampar inte på i ett vakuum - jag klättrar ständigt vidare, på det ena eller andra sättet.

* Oki, måste skaffa internet i huset - blir knäpp!  


Best thing with civilization?

Moi är ju som bekant ett stort fan av smink & har alltid varit av uppfattningen ju mer desto bättre (med vissa väl valda undantag). Men jag måste ju erkänna att det kändes lite mysko att sminka mig imorse... Vilket är en mkt intressant känsla. Because, this is moi som vi talar om! Moi som yttrat minnesvärda citat så som:

'Men shit... Neeej, nu känns denna dagen inte så himla bra längre! Hur kunde jag glömma att sätta på mascara på de undre ögonfransarna?!'

image430
Moi i smink & knottbett!

& hur underligt det än känns så måste jag ju konstatera att det känns himla bra, eftersom jag inte alltför länge sedan dött en liten aning av att tvingas spendera en hel helg, bland folk, utan smink. Denna helgen, funderade inte över det speciellt mkt! Vilket innebär att jag nog börjar komma över mina ärr, har inte längre ett behöv av att dölja dem = major personlig utveckling!

The amount of equipment...

Hemresan blev en trevlig liten mini-roadtrip tillsammans med Helen, Ron & Renee + två ton utrustning. Checka bara! Detta är alltså utrustning för 4 pers, 4! Oh my vilket litet pussel vi hade med att få in allt i Ron's bil! Kunde inte ens se Renee eftersom vi skiljdes åt av ett litet berg av isbitsskramlandes kylväskor. I Tweed (liten supersöt stad) var vi alla så ledbrutna av att sitta ihopklämda i vårt hav av prylar att vi knöglade oss ut för en paus på 1.5 h, en paus vi förnuftigt ägnade åt pubmiddag & öl! Testade 'Holly Smoke' & 'Cranberry-maple', varav den förstnämda något otippat vann. :)

image428

Kathryn...

On a different note - på lördagskvällen tillbringade jag rätt mkt tid med att prata med Kit (som var ansvarig för helgen). Världens trevligaste & gulligaste människa!

Kit - Well, I must say that I was impressed when I saw you today - never climbed out doors before, and you actually cleaned the second pitch after Jaime!
Moi - Thanks! Well, you sounded a bit worried when I was on the phone with you before we left Toronto.
Kit - Yeah I was, because this is a difficult place to go if it's your first time! And, when I saw you...Oh, I got so worried then! Because you look so much like a girl that was here a couple of years ago. Kathryn was her name, and she climbed about as hard as you do indoors. But she froze on Birthday Ridge, and I have never seen anyone that scared in my life! We had to lower her down, and she was completely devastated. But you, you just did it!


Kit!
Soo, lite konstigt detta med att jag återkommande blir jämförd med personer som heter Kathryn...samtidigt så kan jag ju glädja mig åt att jag var en positiv överraskning! :)


And then?

Sedan vände allt, bara så mkt flyt & så roligt under resten av helgen! Klättrade en rutt på lördagen (Birthday Ridge) & en på söndagen (Red Grove). Supertrevliga människor, både i de team som jag ingick i & alla de andra som jag mötte, strålande solsken, rött vin i massor & sprakande brasor! Dessutom, repellerade nedför en 100 meter lång vägg efter det att jag klättrat mina första två pitch - shit vilken galen kick moi fick av det! Kändes som om jag kunde fixa allt i hela världen!

        
(And as usuall - klicka för stor bild...)

Bon Echo 101

Fredagen då - jaa, det gick ju inte helt som Jaime & jag tänkt oss. Först & främst, vi lämnade inte Toronto förrän vid sju-tiden eftersom Jaime fastnade på jobbet. Detta ledde till att vi:

1) Missade sista båtturen ut till ACCs stuga (Alpine Club Of Canada)
2) Nationalparken hade stängt...i.e. ingen campingplats

Som tur är äger Jaimes föräldrar en stuga ca 6 mil bort så vi åkte dit istället & slog läger nere vid stranden (han viste inte vart de gömt extranyckeln), eldade, drack öl, tittade på stjärnorna & pratade faaarliga inhemska rovdjur. Vilket var så där smart, moi vågade inte gå ut i skogen & kissa pga cougars - vaknade upp stinn som en boll på morgonen & var nära att grina av lättnad när vi stannade vid en mack för att tanka. :)  

image421
& sen...well, visade sig att de som jobbade i parken inte viste vart upphämtningsplatsen låg = vi missade även morgonens upphämtning. So, efter hysteriskt mkt kutande & flängande i panik fram & tillbaka längsmed strandkanten, hojtandes & viftandes, gav vi upp & hyrde en kanot. Paddlade sedan som små gnuer tills dess att vi slutligen blev uppmärksammade & upplockade. Moi fann det hela oerhört underhållande i en 'ihhihi, vad kan gå fel här näst anda' medan Jaime var nära en hjärtinfarkt av ren frustration. :) 

Puzzy Guy, soooo funny!

So, the weekend adventure started this Thursday - när jag de facto hittade till MEC på typ 25 min - go me! & där fick jag för andra gången i mitt liv ett gott skratt pga/tillsammans med Hector, alias 'pussy guy' För vi hade nämligen galet roligt tillsammans när vi provade ut min klättarhjälm! Let's face it - moi som inte ser riktigt klok ut i en vanlig mössa klarade inte riktigt av att bära upp en hjälm... :) Tillslut gav vi tårögt upp vårt provande & körde på ren bekvämlighet - vilket gör att moi ser lite ut som en conehead in action när jag är ute & klättrar... Anyway, kittade också upp mig på superstarka byxor, belaying prylar, pannlampa & termounderkläder.

image420
Minst underhållande på MEC - tidernas offer som försökte stöta på mig vid pannlampshyllan (litet drag i mig - tröga personer gör mig irriterad):

Offer - Eh, well... Do you know if these lamps should be used for bicycles?
Moi - No, they are headlamps - you should attach them to your forehead...
O - Uhum, ok. So why are you buying a headlamp then?
Moi - I'm going to use it for climbing.
O - You climb during night? That is so impressive!
Moi - No, I need it to orientate in the tent - now I need to buy a splash guard.

2 min senare när jag går förbi igen:

O - Hi! I been looking around for you, and found this lamp instead - it use the sun to recharge!
Moi - Well, my petzl lamp runs on batteries which I'm perfectly pleased with.
O - But I really think that this one might be better...because, it would be safer for you!
Moi - You know thanks, but as it will be in my backpack during the day and on my forehead during the night, when it's dark, I think I will go with my petzl anyway... Bye. 


What a weekend...

Men samtidigt som det var jobbigt att se hur ledsen Isolde var så måste jag ju erkänna att jag fortfarande går på små moln efter helgen - för satan i gatan vilken adrenalinkick denna weekend har varit! Dock, låt oss börja från början...

image425

In memory of...

So I'm back in Toronto efter en helt underbar helg. Fast det var tungt att komma hem - för det första jag fick se när jag kom innanför dörren var en lapp från Isolde där hon berättade att Chinny avlivades i lördags natt. Fem minuter efter att jag läst detta kom Isolde hem & föll i gråt så fort hon fick syn på mig. Såg till att vi båda blev försedda med var sitt glas vitt vin & sedan satte vi oss ned & pratade. Var mkt sorgligt, eftersom Isolde var så ledsen, men vi kom båda två fram till att det var det enda rätta att göra. Eftersom Chinnys njurar inte fungerade blev hon bara mer & mer psykotisk & det var helt enkelt bäst för henne att få somna in. 

image429
Jag vet att jag har gnällt över att Chinny var så högljud - men imorse, shit vad tomt det var i huset. Konstigt det där, men ett hus som en gång har haft en katt blir sig aldrig riktigt likt den dagen då katten inte längre finns kvar...

Gaah!

I'm off! & jag ar skitsen - har suttit & edditat a paper for a loved one way to long! Men jag ar ord-Hitler, sa nar jag val borjat kan jag inte sluta! :) Anyway, tror att det mesta ar fixat. En sak somjag helt sakert har bockat av fran min 'to do' list ar ogonfransarna. Satan i gatan vad ont det gjorde! Holl pa att do. Min kommentar nar allt klet var borttaget & jag kunde oppna mina stackars ogon igen 'OH THANKS GOD, I can see!'. Um, detta gor moi nog aldrig om igen. Eller, det blev ju fint & man ska ju aldrig saga aldrig (speciellt inte jag eftersom det i regel innebar att jag gor om exakt samma sak igen)... ;)

Puss & kram!

In a nutshell?

Lejonet 23/7-23/8

Ditt kärleksliv krånglar och du löser detta genom att dränka dina sorger i nöjen. Inte en stillsam dag, inte en tråkig minut. Du träffar många nya människor och bland dem hittar du både nyttiga kontakter och framtida vänner. Allra bäst trivs du på resande fot.

Tänker ta det här med resande fot till mitt hjärta - & då passar ju min lilla klättrar weekend in som hittat! Hit ska vi - Bon Echo! Alla bilder är superfina, men det är ju inte utan att jag känner ett tiny litet stänk av nervositet. För även om ett fall inte resulterar i att man slår i backen tror jag ändå att ett magplask på 100 m kanske inte är helt enjoyable... 


Becoming more addicted...

En rolig sak när jag klättrade igår! Ni vet hur det känns när man vaknar mitt i natten & hela vaden dragit ihop sig till en enda osannolikt smärtsam liten knut? & man bara kippar efter andan & panikar eftersom det känns lite som om benet håller på att implodera? Um, det hände igår på väggen eftersom jag tvingade mitt högra ben till ett move som jag inte riktigt tror att jag kan upprepa typ ever (jag vred mig på något lustigt vänster & hade all vikt på högerbenet som var upp i höfthöjd). Skrek något i stil med 'Oooh fuck! I will sooo feel that tomorrow!', bet ihop & pressade mig ur det läget. Skakade sedan liv i mitt chockskadade högerben & avslutade väggen. Kom ned med världens leende & bara 'Jaime! That hurt so bad, but I just ignored it and pushed my self trough! Because I knew, I really knew that I would climb it on sight if I could ignore the pain, and I did!' 


& det samma är...

fallet med mitt arbete. Slutbetyget på hela kursen blev ett A, vilket enligt kriterierna faller inom ramen för 'Excellent'. Något som jag rent logiskt sett borde vara nöjd med... Men icke, för det irriterar mig något grymt att jag inte fick ett A+ på denna kursen! First of all - jag var så sjukt mkt bättre än alla andra! Detta medför ju i & för sig inte att jag kvalificerar mig för ett A+ automatiskt, MEN eftersom jag fick A+ på båda uppsatserna, samt för deltagande & resumé för J-B's del (vet inte hur den delen gick för Jochen) känns det ju lite som om det var presentationen som sköt det hela i sank. Frustrerande! Anyway, framtida anslag är iaf safe...


I'm back!

Var förövrigt så skönt att klättra igår. Fick ta ut lite frustrationer på väggen & sedan så hittade jag också tillbaka till mitt flow! Klättrade flera 5.9 on sight (felfritt vid första försöket) vilket kändes grymt bra. Sedan spanade jag lite på några 5.10- men beslutade mig för att inte pressa alltför hårt. Eftersom klättring till viss del bygger på ren psykologi kändes det dumt att tvinga mig att genomföra saker som precis ligger inom ramen för vad jag fixar. För lite fungerar jag så, jag är aldrig bättre än min senaste vägg - så oavsett om jag klättrat super innan stör det mig helt galet mkt när jag väl misslyckas...


Whooha!

Climbing trip with Jaime - check! Ska bli så himla roligt! Nu måste jag bara se till att införskaffa en rätt ansenlig mängd varma kläder, den förhatliga hjälmen, en pannlampa (ni hör ju hur tjusig jag kommer att vara), en karbinhake med låsningsmekanism samt en simpel grigri and I'm good to go! För underbara lilla Jaime har lovat att fixa tältet & förse mig med sovsäck & liggunderlag! So first thing I did this morning (typ): bokade tid för att färga ögonfransarna till imorgon. Nu kan man ju argumentera att detta är ett gaaalet slöseri med pengar & tid men eftersom mitt ansikte lätt förvandlas till en beige oval utan mascara, & jag har en vag känsla av att smink inte kommer att vara högst upp på helgens agenda, tänker jag vara lite smart & buffra i förväg! Budget alternativet hade varit att dra på tre lager av min vattenfasta innan jag åker, men riktigt så sunkig känner jag inte för att vara. Det räcker med noll möjlighet till dusch:


Jaime - And you don't have to bring a towel! Well, I guess that you can pack a tinny one if you feel a need to do the sponge thing...


I'm so cold!

Fast ärligt så ser jag ut så här just nu (klicka för att se små bilder stora) - fryser så att mina läppar är blå. Var kanske inte optimalt att sporta kjol med bara ben när det är runt nio grader & snålblåst ute... Oh well, vill man vara fin... :) Tröjan har jag hittat här på kontoret, har noll koll på vems det är men jag gillar den för den luktar skog! Ni vet så där lite mossigt, rökigt & tungt med inslag av gran & tall! En annan doftsensation som jag upplevde idag under min morgon power walk - palt hemma hos farmor! I have no idea vad de pysslade med i just det huset, men det var verkligen exakt så det luktade när jag gick förbi! Lite lätt nostalgivarning där ja... 


Trying to move on...

I akt & mening att försöka komma över hur kass jag är knatade jag ut till badrummet & knäppte ett kort till dagens outfit. Totalt omotiverat move men, men, tänker lite överslagshandling a la katt/fågel! Sedan peppar jag mig själv med att jag kan ta ut alla frustrationer på väggen ikväll! Ser verkligen fram emot att klättra med Jaime, har inte sett honom sedan jag drog till Mexico vilket är typ en evighet sedan. Sure, Jaime säger inte speciellt mkt så det är inte så att vi kommer att prata non stop för att 'catch up', men jag gillar att hänga med honom - för ibland är det rätt skönt med bekväm, koncentrerad, tystnad.

image417
Topp - VILA
Kjol - Boomerang
Skärp - mammas
Skor - Bianco
Väska - Banana Republic
Armband - från Brasilien & farmor

Depp...

Shit vad denna dagen störtdök nu... & jag som var så uppåt eftersom Jaime's & mitt schema äntligen matchar så att vi kan mötas upp för en session på TCA! Men nu, nope - jag suger. Har precis fått mitt resultat från Jean-Bernard's del av min senaste kurs: uppsats, A+; medverkan A+; muntlig presentation B+... B+?! Jag kan ju lika gärna bara hoppa från en bro på direkten.  

1 cent...

Jag begriper inte vad det är som gör det, men varje gång jag äter lunch med Laura får vi så grymt dålig service! Föreslog att vi skulle lämna 1 cent som dricks (major förolämpning), men Laura såg så skärrad ut vid blotta tanken att jag lät bli att driva igenom det. Fast nästa gång en kypare inleder mitt restaurangbesök med att kasta menyn på bordet tänker jag inte ge 15% i dricks, for sure! Anyway, lunchen var god & vi fick fortune cookies tillsammans med notan! Moi älskar fortune cookies! Fast lite småunderligt fick jag två i min kaka - innebär det att båda räknas eller enbart den första? I don't know... Den jag läste först stämmer dock väldigt väl in på min allmänna inställning till att alltid göra saker & ting kind of last minute... 'It is better to get something done late than never'  

 Laura &  Moi!

Samtidigt så stämmer ju den andra lilla lappen in rätt väl den med... 'It is during difficult times that true friends become apparent.' 

Stod & tittade argt...

på stegräknaren (som, om stegräknare hade kunnat fnissat elakt säker gjort just det) innan jag med resoluta steg gick in i köket & försåg mig med ett glas rödvin. Sedan tillbringade jag resten av kvällen nedkrupen i min säng. & om någon har invändningar mot detta & hävdar att det är dekadent & farligt för hälsan så kan jag faktiskt inte bry mig mindre. Punkt.

image414

Så himla misslyckat...

So, igår samlade jag ihop alla mina pinaler vid 17.45 & knatade nedåt down town för att kopa min hjälm på MEC. Dessvärre är moi utrustad med tidernas sämsta lokalsinne - gick vilse. Jag vet att det i princip är omöjligt att göra det i nordamerika, med jag lyckades iaf... So, min lilla promenad ned till MEC tog i slutändan mer än en timme (ist för 20 min). Vilket resulterade i att moi stressade in på affären tio minuter innan stängningsdax - inte optimalt. & att prova ut en hjälm var bara inte att tänka på. Raffsade istället till mig en ny stegräknare & en talkkudde & rusade till kassan. Beslutade mig sedan för att det fick vara nog för dagen & knatade hem = ännu en timmes promenad, i högklackat. Var helt slut när jag drog min stackars kropp innanför dörren, & vad får jag se? Jo, min SILVA stegräknare som ligger på kistan i hallen & FUNGERAR IGEN! Vilket innebär att jag stressade runt som en tok i en timmes tid + avverkade, what 8-10 km?, i högklackat för en stegräknare som jag inte behövde & en sketen påse talk för $3.20!!!

image413

I like...

Jag gillar test, spelar inte så stor roll vad de handlar om - finns de där vill jag göra dem! Favorittestet so far var när familjen (undantaget Pa som betackade sig för sådant trams) checkade vilka personlighetsstörningar vi led av. Moi är tvångsneurotisk - det känner jag mig bekväm med. :) Dagens lilla 'är du en optimist'  test hittade jag på SVDs hemsida, & faktum är att jag är rätt nöjd med resultatet. Sure, jag gnäller typ konstant nu för tiden, men jag inbillar mig att jag oftast försöker ha lite glimten i ögat till allt som händer (alternativt så hemfaller jag till Yoga/hippi värderingar när det är riktigt illa)... 
 

Du är inte alltid optimist, men din optimistiska sida tar ofta över. Du är ganska realistisk och ser för det mesta saker för vad de är. Denna inställning till livet lönar sig, både i ditt privatliv och professionellt. Ditt sätt att se på livet ger dig inte bara mer energi, det gör också att du kan mobilisera dina krafter och fortsätta kämpa när du upplever motgång. Du ska uppskatta och vårda den här sidan hos dig själv, den är en av dina styrkor.


Men jag hatar ju orange!

Tog mig ju aldrig iväg för att köpa min hjälm, men efter det att min stegräknare mötte sitt öde till havs är det av nöd tvunget att moi tar sig ned till MEC idag. Har därför kikat runt lite på deras hemsida (tyvärr har de inga från SILVA - vilket suger, men är man despo så är man) & kunde inte låta bli att titta lite på hjälmar. Det bisarra är att något som är så fruktansvärt fult kan kosta så mkt pengar. Eftersom jag är fullt kapabel att se ut som en idiot helt på egen hand vägrar jag lägga ut 600 kr på en hjälm - vilket lämnar mig med ett enda alternativ (oki, det finns de som är billigare men då måste jag försaka kvalite & så snål är jag inte)...denna oranga från Petzl. & jag hatar ju orange, jag avskyr det med hela mitt hjärta! Pumpor, lönnlöv & krasse får gärna ha den färgen (märk väl endast växtbetonade saker), men i övrigt fixar jag det inte! Så nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra, kanske sporta ridhjälm istället? Fast då kommer Sandra att mobba ut mig totalt...
 
Petzl Elios Class Helmet

Det börjar ta sig!

Moi har ju länge klagat på att jag bara har vänner som är mer eller mindre värdelösa. Naturligtvis inte på det personliga planet utan mer i ett 'Aaah, shit avloppet har kloggat igen & jag vill inte ens veta vad jag tvingas plaska omkring i - men det är lungt, jag ringer bara min polare X så att han kan hjälpa mig!' perspektiv. För jag har lite trillat in i samma fack som Pa. I princip alla mina kompisar de senaste åren har varit geologer & det har man liksom inte så mkt nytta av i vardagen... Samma sak med Papi, sure det är kul med polare som är kirurger men ska man smälla upp en friggebod står man plötsligt rätt ensam i världen.

MEN, sedan jag började klättra har det vänt lite smått! Ta tex Dave. Dave & jag har superkul tillsammans, Dave & jag delar även ett intresse för SEM-maskiner, men medan jag kikar på plankton använder han sig av dem lite då & då för att ta fotografier av typ vad han än råkar hitta. För Dave är nämligen professionel fotograf - & det är det som är så himla bra, för helt plötsligt har jag någon som har lovat mig att hjälpa mig att köpa en bra kamera + ge mig lektioner! Kan det bli så mkt bättre?!

image412
I lördags, & jaa jag var liiite tipsy... ;)

& denna morgonen...

började ju inte sådär alldeles lysande den heller. Lyckades med konststycket att tappa ned min älskade stegräknare i toaletten. Dessvärre uppskattade den inte sitt morgondopp - den dog helt & hållet totalt. Skrek så att jag tror att det hördes två hus bort.

Vidare kan jag ju konstatera att fiskandes efter kär utrustning i toalettstolar inte direkt är den ultimata starten på dagen, det sätter liksom ribban till en lagom deppig nivå redan från start. Suck. So, todays mission - inhandla en ny liten pedometer för att muntra upp mig igen!

A sad Victoria Day...

Igår var det förövrigt Victoria Day här i Canada (alltså, varför de firar englands drottning med en helgdag & knasiga mängder fyrverkerier orkar jag inte ens sätta mig in i) - vilket slutade mkt ledsamt i vårt hus. Chinny fick något slags anfall, ragglade runt & 'såg spöken'. So, nu ligger det & balanserar...antingen blir hon bättre typ nu eller så tvingas vi avliva henne. Sure, jag har gnällt över att hon är katten från helvetet, men nu när hon är dålig & Isolde bara deppar hoppas jag verkligen febrilt att hon ska kämpa sig tillbaka till sitt gamla vanliga irriterande jag. Dessvärre så är väl verkligheten den att det bara är en fråga om tid, katter & njurproblem har aldrig varit någon hit...

Illa ute?

Oki, moi lyssnar ju bara på Torontos klassiska radiostation & lever ett TV-löst liv = hänger inte alltid riktigt med helt & hållet... Men efter kära brors senaste kommentarer: 

'Ida! Nu är det väl upplopp i hela Canada? Ett dommarbeslut som kan debateras och Ryssland vinner VM Guld!? Jag vill ha en första hands beskrivning när de första ryssättade medborgare sätts i koncentrationsläger'


'Men hallå, Canada in riot!? Ryssland tog hem VM i hockey!? Någon uppståndelse måste ha skett'


Har moi checkat runt lite på nätet - & dömde en svensk dommare bort Canada? För isf tror jag att jag tillfälligt ska anamma en annan nationalitet... Finland kommer sådär lite osökt upp. Fast å andra sidan, om jag beslutar mig för att tillfälligt bli finsk kan det hända att Pa förskjuter mig helt & fullständigt ur familjen (för visst vann Finland över Sverige i bronsmatchen?)... Sure, jag har ju alltid Ma's sida kvar - men eftersom jag inte pratar finska vill jag gärna behålla kontakten med den svenska sidan av familjen. Hm, oavsett vad jag beslutar mig för så blir det till att fetignorera att morfars släkt har anknytning till Ryssland. Känner inte något större behov av att bli stenad, inte min typ av kink! :)


Secret garden...

I terrapisyfte har jag ägnat merparten av dagen åt att tokjobba i trädgården & ett är säkert - shit vilka framsteg jag gjort! Måste erkänna att jag är löjligt stolt över vad jag åstakommit så här långt! Dessutom har jag satt ett tema för den 'The Garden of Witches'! Nu kan man ju undra lite smått varför jag beslutat mig för detta, men det hela är mkt enkelt:

1) Jag vill ha en trädgård som inte ser för pysslig ut - hatar sterila, sönderklippta plättar med gräs
2) Om man kan gå ut i sin trädgård & plocka lite blad här & lite bär där & sedan koka te på det är jag helt & hållet positivt inställd!
3) Isolde & moi är båda lite excentriska & om jag en dag ska sluta upp som en nucka med Jo i ett kråkslott måste jag ha en 'special talent' - & jag tänker 'liten örtgumma' (fast en fab sådan, naturligtvis!)   

& från...

en underbar lördag (fick bla komplimanger för min klädstil från två olika designers som var på festen!) gick jag till en missärdålig söndag. Vilket är förklaringen till den senaste bloggfrånvaron. Gårdagen var den värsta dagen på länge. Lite är det väl så - flyger man högt faller man hårt. & så blir jag så arg på mig - för att jag gör detta mot mig själv, för att jag inte har kontroll... Idag känns det som vanligt marginellt bättre, speciellt eftersom jag sovit som en död ca 12 timmar i natt, men...oh vad jag önskar att detta var sista gången... 

...BBQ!

Sedan blev det födelsedags-BBQ hemma hos Laura & Wolf(gang... men vi låtsas inte om den senare delen av hans namn...). Kunde inte för mitt liv komma på något att ge dem så tillslut swischade jag ihop ett litet 'dagenefter-kitt' bestående av små flaskor med apelsinjuice & en mix av mina lingon & tranbärsmuffins. Hade super-roligt (skrattade så att jag grät de första 5 minuterna när jag följde de dråpliga 'rädda köttet' scener som utspelade sig i trädgården när grillen tog eld), träffade massa intressanta människor & drack alldeles på tok för mkt vin. Blev dock inte missärfull eftersom:

1) Jag har ett minne av att jag lyckades skriva ned min mailadress mkt prydligt & fint
2) Jag inte glömde nycklarna på utsidan av dörren...

Dock somnade jag i soffan eftersom trappen kändes lite övermäktig... :) Mkt lyckad kväll med andra ord! 

Brunch &...

Lördagen var den roligaste dagen på länge, länge! Inledde förvisso superstressigt med att kuta runt som en skållad råtta, men gjorde inte så himla mkt eftersom jag under över alla under lyckades få allting fix & färdigt till 11 när Mark, Monica, Vik, Scott & Liz dundrade in i hallen för min lilla spontan brunch. & för alla som någonsin har varit involverade i en 'Ida organiserad tillställning' - jepp, som alltid så har det här med rim & reson aldrig riktigt fallit mig i smaken! Nope, moi hade fixat två olika typer av pajer, massa olika sallader, mackor, lingonmuffins, ostar, frukt, äggröror, lönnsirapskorvar...

Mark - My dear, how much more people are we actually expecting?
Moi - I'm thinking Tupperware!
Monica - You are a little treasure!


Feg...

Har inte masat mig nedför trappen ännu - dumt, jag vet, men jag vill verkligen inte konfrontera Lynn en fredag eftermiddag! So, moi har ist tjingat lite mer med VISA-kortet! Således, är numera medlem i 'The Alpine Club of Canada'! Det märkliga är att det känns så himla bra, trots att jag tröstshoppar något oortodoxa saker idag. Jag menar, det är inte så extrem himla länge (3 & 2 år) sedan jag:
 
1) satt & deppade på trappen utanför geologen i Lund efter att ha brutit upp från mitt ex & yttrade orden 'Neeeej, jag måste bli full nu. Fast först måste jag köpa ett par rosa sandaletter, äger inga rosa skor ännu...  
2) kom överens med den enda kille jag någonsin varit riktigt hals över huvud förälskad i att vi skulle sluta träffas & ledset förklarade för honom att det kändes jättetungt & att 'Suck, det blir bäst på detta sättet - men jag tänker banne mig köpa de där blå mocka pumpsen jag gått & spanat på!'

å andra sidan kan man ju argumentera att det enda jag släpade med mig tillbaka från Mexico förutom alkohol var mina lack loafers från Tommy Hilfiger... Men så djupgående ska vi inte vara - det är ju ändå fredag! :)

Eländig...

Min lunch var äcklig, sjukt äcklig. Vet inte riktigt varför, bestod typ av samma saker som den alltid gör (men orka att ha fantasi på morgonen)... Anyway, för att försöka muntra upp mig lite/i behov av mer tröst knölade jag i mig mitt mellanmåls äpple också. Nu har jag noll & inget mer att äta tills jag kommer hem ikväll & jag mår galet illa eftersom jag fått i mig för mkt. Helt & hållet självförvållat, men synd det tycker jag iaf om mig själv. Suck, nu blir det till att gå ner & konfrontera Lynn. Jag känner mig som en enveckas kattunge som ställs inför en ångvält. 

Tröst...

Moi är ett stort fan av att trösta mig själv med diverse onödiga inköp när livet inte riktigt flyter på så där lungt som man kanske hade önskat... Har därför knapprat in en beställning på konsertbiljetter åt mig & Isolde på Roy Thomson Hall - denna gången blir det cello (Candide). Nu tänker jag tröstknöla i mig min lunch & sedan gå ned & försöka styra upp detta på något vis. Hyser inget större hopp om att det kommer att gå smärtfritt dock...är glad om vi lyckas fixa det på något vänster över huvud taget. Oavsett så kommer eftermiddagen att bli smärtsam = tänker dra till MEC sen & köpa mig en klättrarhjälm. Anledning:

1) Shoppa gör mig glad. Jag är kvinna, så jag får känna så & erkänna det...
2) Jag kommer att se sjukt ful ut i den, & att skratta åt sig själv är en av de bästa kurerna mot allsköns motgångar, förtrett & rent & skärt elände! 


Vrååål!

& så trodde man att allt var fix & färdigt - men icke! En jävla kurs har av någon anledning aldrig blivit registrerad! Hulk, gråt! Vet inte hur detta kommer att sluta, hatar UofT:s administration med hela mitt hjärta just nu & vill mest av allt bara krypa in under en sten & gömma mig! What to do? Dör om detta kommer att påverka mitt anslag, eller ännu värre - mina framtida möjligheter att söka internationella stipendium!

Kan det bli fulare?

Jag känner lite att jag håller på att förvandlas till min mamma (alternativt en av alla de där 'Feel good - have a happy day' familjebloggarna) med mitt tjat om trädgården. Men jag måste ändå lite småperverst visa upp en bild på hur bottenlöst ful den är just nu - checka bara! & då har jag ändå krattat den högra delen av bilden & slängt en full säck med bråte! Inledde denna dagen med powerwalk följt av ytterligare en timme i denna misserabla miljö, en timme under vilken jag lärde mig detta:

1) Låter du bli att göra något med din bakgård under ca 10 års tid kommer den att bli en trevlig biotop för väldigt många intressanta små djur, slingrande slemmiga sådanna...
2) Dra inte i vinrankor utan att vara lite försiktig - det gör ont att få en trädgren i huvudet
3) Fallande trädgrenar som inte träffar ansiktet är bra - behöver inte kaka på concealer eftersom blåmärkena göms av hår!

image411

56 liter...

cederbark väger förövrigt sjukt mkt. Inte 56 kilo, men jäklar i min låda inte långt därifrån. Smurto Ida tänkte dock inte på detta när jag glatt betalade mina $7. Oki, funderade väl liiite på hur det skulle gå att bära hem säcken, men framförallt var mitt huvud upptaget med att planera trädgården & hur mkt jag gillar konceptet cederbark. & i början var det inte heller så där vansinnigt tung, 100 m senare...oh my, trodde att mina armar skulle gå av. Bet ihop & intalade mig att det inte kunde bli värre än när jag handlade till Jo's överraskningsfest förra året - kånkade på egen hand hem 37 kilo mat... Skakade mig slutligen in genom ytterdörren & kollapsade i en liten hög (samtidigt som en sjuk liten del av min hjärna gottade sig åt den extra träning mina armar fått). Krävdes ett gigantoglas iste för att få in mig på banan igen. 

image410
Pretty pink stuff!

Finaly, getting there!

Ny lista på varför folk på facebook vill gå på date med moi (surar fortfarande över att hot ligger under med 10 röster...):

1. cute (37 votes)
2. hot (27 votes)
3. personality (2 votes)
4. fashionable (1 vote)
5. outgoing (1 vote)
6. reputation (1 vote)
7. smart (1 vote)

& det som verkligen fångar mitt intresse - reputation! Yes, min väg mot superkändis status utanför palaeontologins underbara värld har tagit sitt första vacklande steg frammåt! Sedan kan man ju alltid spåna kring vad som egentligen döljer sig bakom detta lilla ord...reputation?! Tänker dock att all publicitet är bra publicitet - so no need to worry! :)

Stor suck av lättnad!

Hi Ida,

I'm delighted to tell you that the Admissions Committee has accepted you for the PHD program and Jorg is committed to supervising you. The more formal letter will be coming in a few days. I'm glad you are continuing with us.

All the best,
Lynn

Sure, detta var överrenskommet redan när jag flyttade hit men eftersom administrationen fungerar som den gör här  var det ändå sjukt skönt att få det bekräftat skriftligt! Dessutom är det ett rätt trevligt kvitto - innebär nämligen att universitetet anser att mina resultat är så bra att jag kommer att kunna dra in anslag på egen hand! Sedan är ju Lynn's lilla passus lite roande på sitt sätt - in your face hagga!  

Going home...

Whooha! Nu har jag fått direktiv för hur jag ska hitta extranyckeln! So, nu ger jag upp om institutionen för denna dagen! Tänker istället trava hem, äta lunch & sedan knata iväg till en handelsträdgård som jag lokaliserade under morgonens lilla rundvandring. För trots att det var mitt lilla trädgardsprojekt som resulterade i att jag låste ute mig själv tidigare idag tänker jag inte ge upp om det, är fullt & fast övertygad om att jag kan få vår katastrofalt fula lilla trädgård att bli helt fab! Nåja, mindre anskrämlig iaf... :) Nummer ett på listan över vad som behöver inhandlas - trädgårdshandskar - är övertygad om att man kan få i princip allsköns mög av att påta runt i det som nu täcker marken... Typ sorkpest eller harpest. Vilket jag på senare år har lär mig är en sjukt otrevlig liten åkomma som man ska undvika i storsta möjliga mån (tillskillnad från när jag var 5 & tyckte att det lät helfestligt med harpest eftersom jag trodde att det innebar att man kräktes vitt, kaninformat kräk...). 


Jag tänker rosa handskar!


Puss fab!

Oki, misslyckades kapitalt med att inte tycka synd om mig i föregående inlägg - men du känner ju mig darling, I'm a drama queen and I neeeeed to complain in this very 'It's the end of the world' kind of way! :) Checkade även runt lite på din facebook sida för att hitta ett roligt kort av oss båda & tvingades konstatera att typ 6 års bekantskap resulterat i noll & nada bilder... So, jag snodde ditt profilkort igen (ändå jag som fotat det så jag anser att jag äger rättigheterna till det ;) ) & lägger upp det som en liten hyllning! & så får vi faktiskt se till att ta lite mer foton av oss själva i framtiden, inte bara fokusera på rödvinet! Anycase, hur det nu blir med allt - det kommer iaf att komma ett litet paket till dig. Det måste färdas rätt långt, men i sinnom tid dyker det nog upp i beautiful Lund! Kraam! 

image20

Till viktigare saker än att klaga...

Vad är det för en dag, är det en vanlig dag? NEJ det är ingen vanlig dag för det är Josefins födelsedag, hurra, hurra, hurra! Massa, massa kramar darling Jo! Hoppas att du får en helt fab dag! Saknar dig massor & önskar att jag var i Lund just precis nu så att vi skulle kunna sporta lite glamour detta året med! :) Ska försöka slå en signal lite senare, dock blev ju dagen inte direkt som den var tänkt sig så vi får se när/om jag kommer in i huset igen! :) Har dessutom en klättrartid inbokad med Jaime till sju, så är jag inte inne i huset före klockan sex kommer jag att få krupp & dyrka upp ytterdörren med...min Mp3 eller mitt hårspänne? Faaaan, har inte ens en hårnål i min ägo för tillfället!

 

 

Ironi, oh så underbart!

& medan jag argt förbannar dörren & önskar den evig plåga börjar min Mp3 spela Isolation Years lilla hyllning till den svenska folksjälen... 

My car didn't start this morning, and I just sat there a minute or two and then I banged my head against the wheel for a short while - I know that it doesn't help but I'm all right. It comes with a yellow, yellow, yellow cross on blue. That what comes with a yellow, yellow, yellow cross on blue. A yellow cross on blue...


What to say... Visste inte om jag skulle skratta eller gråta; är det min Mp3 som har något emot mig som person, eller är det verkligen på det viset att världen till 100% styrs av Murphy?


Helvete, helvete, helvete!!!

Morgonen började trevligt - vaknade av mig själv innan dess att väckarklockan ringde, gick på powerwalk (3 km), kom hem & drack iste & åt  frukost med massor av god frukt. Sedan gick allt lite mer käpprätt. Satt & filosoferade för mig själv i frukostrummet när jag by some reason spontanbeslöt mig för att gå ut i trädgården på baksidan för att kratta lite löv. Bara lite så där snabbt innan jag gjorde mig iordning för dagen, typ bara fem minuter... Påtade på i en kvart si så där innan jag beslutade mig för att gå in & hämta min kamera för en 'förebild', & det är då jag inser att dörren gått i baklås... & så står jag där; i skitigt hår, utan smink & i träningskläder som luktar svett & hamrar på dörren i ren & skär frustration. Sedan skrek jag, arg & högt! 'Helveeeete' vrålade jag åt dörren & världen i allmänhet. Tog därefter min borste, klämde mig ut genom den minimala porten ut till gränden bakom huset & marcherade runt kvarteret för att komma till framsidan av huset. Knackade på hos Alison som bor i källaren men naturligtvis hade hon redan gått hemifrån, tillbringade sedan 20 min med att vända på varje liten sten i hela trädgården i jakt på Isoldes extranyckel. Travade sedan tillbaka till baksidan av huset för att checka om källardörren på den sidan var låst - det var den. Vilket resulterade i att jag drämde sopen i marken med all min kraft & sparkade till dörren så hårt jag kunde. Haltade sedan in till avdelningen så värdigt som det bara gick...  

Where to go, and when?

Jag har tråkigt - vilket resulterar att jag som så många gånger för googlar flygresor. Senast jag gjorde det var det rätt fun, idag var det inte lika kul - allt var snordyrt! Funderar nu på att investera i en liten gummiflotte så att jag kan paddla mig runt i världen. Det är ju nämligen inte bara det att jag VILL ut & resa, det är ju också det att jag har lovat att komma & hälsa på en massa människor... Just nu slits jag mellan (en rad olika ställen i) Sverige, Munchen, Skottland & Indien + lite diverse klättarutopier. & det är då det känns så himla bra att jag har min tjänst här - min tjänst som för tillfället kräver att jag befinner mig här mer eller mindre arbetandes! So, nada beslut behöver fattas just nu - vilket passar mig fint! Beslutsfattande är ju som bekant inte min favoritsysselsättning... :)

image409(Mexico!)
So, att ha en handledare som skeppar iväg en till solen så där lite spontant är ju inte så himla dumt trots allt! :) Nu, gymmet & trampmaskinen - tjing!

Sedan insåg jag...

Kände mig lite roligare idag så skuttade glatt bort till toaletten & fotade min outfit. Sedan insåg jag att allt jag har på mig är brunt... Oki, jag gillar brunt (tvärt emot min kära mor som RYSER över färgen ifråga, lite som jag när det gäller orange), men i måttliga mängder. & idag var så inte fallet...

image408
Linne - Marwin, brunt
Kjol - Saint Tropez, beige
Skärp - mammas, brunt
Skor - Bianco, bruna kilklackar
Väska - Banana Republic, brun...

& utomhus sportar jag beige trench från Tiger...& bruna solglasögon (farfars). Enda lilla färgklicken är min scarf från Mexico, men rätt mkt av betseln går i brunt de med. Neeej, så pansio jag känner mig nu! För det är liksom oki att klä sig i helt, raktigenom, enhetliga färger om man är 82 år (alternativt 82 dagar) - däremot inte fullt lika hippt när man fortfarande betraktas ha alla hemma...  

Småsaker...

Idag har jag fixat en massa sådanna där smågrejer som man velat få gjort i en evighet men som bara släpat efter; skickat lite halvviktiga mail, köpt en ny blomma till kontoret, fixat en liten godisask till Thomas som tack för att han tog hand om Ross när jag var borta. & viktigast av allt, bunkrat upp på myrgift! Moahahaha! Nu, nu är hämdens timme slagen! Droppen som fick bägaren att rinna över var när jag insåg att de små kräken systematiskt riktade in sig på mina grejer. & nu beror inte detta på att jag äger mer myrvänliga saker än Isolde. Exempel: öppnade upp min sockerpåse igår & mötes av fem panikslagna myror. Påsen var öppen med max 0.5 cm, medan Isoldes sockerskål stod helt öppet 1.5 meter längre bort...

Dessutom verkar det röra sig om någon typ av sadistiska självplågar myror för de gillar även min flaska med balsamvinäger samt min flaska med listerin... Anyway, nu har jag tre små ondskefulla burkar i min ägo som ska sätta stopp för deras framfart! Döden dö ska de alla!

image407

Climb like a lemon...

Frustrerad! Jag som kommit så långt i min utveckling tvingades igår att inse att en månads utebliven klättring inte direkt var optimalt. Sög så hårt. 5.8 var inga problem, men med 5.9 fick jag verligen kämpa...hulk. Nu är det hårdträning som gäller - ska nämligen åka iväg pa en klättrar weekend om två veckor. Ny regim stipulerar - power walks, gym, TCA & omläggning i kosten. För malet är att bli bra, kände det redan innan & igår, när frustrationen byggdes upp inom mig, blev det än klarare. Målet är nu att fixa lead-climbing till oktober & försöka mig på 5.11- efter jul...


Att klättra som en citron är förövrigt en av Robs alla märkliga skottska citat - & innebär att du verkligen är katastrofalt dålig!  

Want to buy...

Orkar inte knata ut & fixa en dagens outfit bild idag, sportar för tråkiga kläder för det. Befinner mig just nu i en sådan där jobbig period då det känns som om jag inte äger något vettigt att sätta på mig över huvud taget. Ni vet känslan eller hur? Man står där & tittar tomt in i sin garderob, bläddrar haglöst igenom tröjorna i byrån, provar lite halvhjärtat något plagg, men innerst inne så vet man att man verkligen inte har något att sätta på sig. So, till helgen måste moi samla ihop lite ork & bege mig ut på shoppingtur. Tänker vintagekjolar & ett besök på American Apparel. Fast allra helst vill jag dra till MEC & köpa en sovsäck & karbinhakar...hupp, så skadad har jag blivit! :)

image406

Glorious morning!

Inte rent vädermässigt kanske - grå himmel - men moi är happy anyway! Vaknade upp vid nio (underbart att få sova lite längre, vanligtvis vaknar jag senast vid 8) & åt frukost - skivad apelsin, nätmelon & jordgubbar + iste. Sedan drog jag på mig träningskläder, dumpade av min tvätt hos koreanerna, & gick på power walk. Så underbart! Knasiga hus, blommande magnoliaträd, katter med bjällror runt halsen & fågelsång - gick bara runt & log! Efteråt hämtade jag upp min tvätt & lämnade in min duffel för kem = vintern är officiellt över! Skuttade hem & swishade ihop lite lunch & sedan gled jag ned till institutionen. Nu sitter jag & tittar ut genom fönstret på himlen som har fel färg & väntar på att tiden ska gå, för ikväll vid halv sju ska jag möta upp Paul & de andra pa TCA! Längtar så mkt. Sure, yoga i soluppgången är wonderful & tokig 'hopparunt' kvällsgympa är roligt, men inget är som att klättra. Att klättra är något som går utanpå allt annat, det är något man lever för...  


image405
Utanför vår trappa.


The way I see it...

Isolde & moi har fundamentalt olika sätt att se på saker & ting. När taket läckte i hennes arbetsrum tidigare i vår valde hon att se på det som en engångshändelse (...) istället för att se till att takläggaren som fixat det året innan verkligen åtgärdade problemet. Nu har vi drabbats av en smärre myrinvasion...

Moi - Isolde, we seem to have a slight problem with ants.
Isolde - Oh, I choose not to see it so much as a problem, more like the ants just paying us a temporary visit!
Moi - Right... 

Tur att man lär så länge man lever - i.e. kommer att svänga iväg & köpa upp mig på dundermyrgift endera dagen, förhoppningsvis den typen av gift de sportar i Mexico... Inspired by....

Efter att ha maratonpratat lite med fab Jo (som sippade rödvin) igår travade jag hem, lagade middag & korkade upp en flaska jag med. Sedan knatade jag upp på mitt rum & försökte ta itu lite med det kaos som Rob lämnat efter sig. Sure, vissa saker som han har lämnat kvar till mig är jag verkligen glad för (klättrarböcker & rep) medan andra saker...vad fick exempelvis honom att tro att jag ville ha väckarklockan från hell?! Satt på min matta, med benen rakt ut som en femåring, njöt av mitt vin & roade mig med att räkna pengar eftersom han donerat sin burk med växel åt mig. Kom upp i den enorma summan av $5.39 (US), $6.58 (Ca) & £1.98...kommer med all säkerhet aldrig mer att lida brist på 1 centare, typ under återstoden av mitt liv.

Sadness like water, raining down...

And I walked home in the rain, and a smile spread over my face because everything was so green, vivid and alive...


Isolde mötte upp med mig när jag kom innanför dörren igårkväll & frågade hur det kändes att vara tillbaka. Jag kunde skymta oron bakom hennes ord, för jag vet att många gör det just nu - oroar sig, men jag talade ur mitt hjärta när jag sa:


'I'm so happy to be back, I was walking in the rain, smiling with pleasure - because, right now, at this moment in time I'm at the right place, I'm just were I was intended to be.'


To be back...

Att komma tillbaka till Toronto? Mkt blandade känslor - mest av allt lycka för att vara hemma igen, att få komma in i mitt rum, att titta ut genom fönstret imorse & med ett leende se hur långt våren kommit. Sedan tillkom även en stor portion lättnad, inte bara för att min grymt tråkiga tågresa tillsammans med Jan var över, men framförallt för att jag fick åka till Mexico. För att komma hem innebar också att komma tillbaka till ett hus & ett liv utan Rob... & när jag satt där på sängkanten & tittade på den knöliga lilla skottska pundsedel som han placerat på min kudde välde tårarna upp i mina ögon när jag läste hans korta lilla:

Love you! Rob, xxx


So, att jag fick flyga iväg till Mexico var verkligen en gåva. För solsken, margaritas & att skutta runt i varma briser under skuggande palmer tillsammans med en knasig liten hund gör underverk...det & tid. Puss!  

image404

Strange...

Sedan är det ju lite småmärkligt att moi typ förstrött travade mig igenom alla de fancy delarna (tropikdelen & antarktisdelen) bara för att helt & hållet uppslukas av den noramerikanska biotopen... Hepp, oade mig lite pliktskyldigt över ibisarna & pingvinerna men det jag verkligen gick igång på var uttrarna (älskar uttrar med samma intensitet som röda ekorrar), piggsvinet (men hur söt är den inte?!) & drabbades av akut fiskebehov i akvariedelen. Stod med näsan tryckt mot glaset & toklängtade hem till stugan, båten & mitt haspelspö - även om lax & stör inte direkt är det som man får på kroken där... :)

     
(Klicka så blir bilderna stora - om jag nu har lyckats göra rätt)

Lite roligare...

Var vårt besök på Biodome, som är en rundvandring i olika amerikanska biotoper. Att betala även för en rundtur i den botaniska trädgården var naturligtvis ett major no, no, men $12 för inträdet gick tydligen att leva med. Vad som däremot inte gick att leva med var den skrikigaste ungen i världshistorien. Alldeles på riktigt lät det som om han fick bambustickor upptryckta under naglarna. Ungen skrek så att Jan fick en stressinducerad blåsa i mungipan (SANT!!!) & jag på allvar funderade på hur föräldrarna kunde motstå impulsen att mata det lilla livet åt hajarna.

image403

Vilket OS då?

Gårdagen ägnades åt lite runttravande i bästa turistanda - fick blödande skavsår & ville mest av allt bara hoppa i hamnen eftersom jag var så vansinnigt less på mitt sällskap. Dagens första anhalt blev den olympiska stadion.

Moi - So when are they going to have the games there?
Jan - Well it's an old stadium, the games were hold there in the 70's.
Moi - So we are going to have a look at an old arena? But why?!
Jan - Because it's nice to have been there, and we can go in and have a look as well...if it's not to expensive!


& eftersom han är typ världshistoriens snålaste person så var det naturligtvis det... & så säger de att skottar vänder på slantarna & återanvänder tepåsar...uuum, har nog en ny stark kandidat till vilket land som bebos av de gnidigaste människorna i världen. Anyway, vi åkte alltså tunnelbana i typ 20 min för att glo på en cementbunker som folk svettades i 1976 & konstatera att $20 var det mest fruktansvärda överpris som någonsin skadats.

image398
Men hur fun ser det ut?!

Liten betraktelse...

Innan jag stressar ivag med mitt pick & pack - hur kan det komma sig att sa fort jag sitter i en vanlig personbil sa ar det ett straff att aka i baksatet, medan jag aldrig skulle fa for mig att gora annat nar jag aker taxi? For varje gang jag exempelvis ar hemma hos mina foraldrar utbryter galla diskussioner angaende om jag eller kara bror ska sitta fram - diskussioner som mer eller mindre ar pa dodligt allvar. Aker jag taxi daremot - no, no, baksatet alla ganger! Ar detta manne nagonslags mental kvarleva fran ett tidigare liv dar jag:

1) Sportade herrgard & egen chauffor
2) Var aterfallsforbrytare

Vem vet...

Brunch.

Oki, egentligen ska jag val inte ata brunch nu utan snarare frukost (halv nio har), men sager brunch iaf eftersom jag tanker pressa svampomellet & rostat brod med jordgubssylt. Hade helst velat ga till Beauty's, som pa riktigt ar varldens basta frukoststalle, men det kraver faktiskt sallskap & jag orkar inte umgas fullt sa mkt med belgarna idag. Det kommer att bli over load i vilket fall som helst, speciellt nar det galler Jan. Han ar snall, det ar inte det, men pa nagot satt kanner jag hela tiden ett latt stank av irritation fran min sida. I dagslaget beror det nog mkt pa att han hela tiden hintar lite vagt om att han skulle kunna flytta in i Rob's gamla rum. VIlket inte kommer att handa, ever. Det rummet maste ga till nagon speciell, antingen en tjej som ar wonderful eller en kille pa tva meter med surfaraxlar som, citat fran Isolde, 'kan trimma var hack'... :) & min taniga kollega faller sa inte in i nagon av de kategorierna (han kan fa pa sig mina laderarmband, de som ar kopta i barnstorlek...).

Growing up?

Vad ar det forovrigt som gor att det slar om i huvudet pa en sa att man helt plotsligt kan ata nagot som man tidigare har tyckt har varit vansinnigt ackligt? De senaste aren har jag utvecklats enormt pa just detta omrade & igar pressade jag i mig sa pass osannolika saker sa som kapris & syltlok, medan kvallens overraskning stod for rodbetor (trodde aldrig!). So, nu ar det i princip bara grona artor & kaffe kvar att bocka av! & sa vissa totalt outhardliga matratter sa som surstromming, haggis & polsa...

Anyway, fick potatismos tillsammans med min forell & kunde smaleende konstatera att just i det laget nar tallriken stalldes framfor mig sa var det ungefar den mest valkomna synen i varlden! & detta kommer fran moi, som skydde potatismos som pesten fram till for fem ar sedan. Ikvall alskade jag det intensivt & kande ett sug efter att livnara mig pa pressade rotfrukter under aterstoden av mina levnads dagar! :)

The way I do it...

Nick, den svenska killen som jag traffat har i Montreal har dessvarre back packat vidare, darav middag med mig sjalv ikvall. A andra sidan tycker jag att det ar ratt skont - jag vet att vissa far panik av det & vagrar att ata ute pa egen hand, men jag gillar det faktiskt. Just Nick forklarade for mig att den biten var det varsta med att resa runt ensam, & att han i princip duckade allt utom McDonalds eftersom han finner det sa pinsamt att ata middag utan att ha nagon annan med sig...

Moi gillar uteserveringar bast, sa at man kan sitta i stora solglasogon, dricka lite vin i kvallssolen & bladdra i glossiga magasin medan man betraktar alla runt omkring sig. Ikvall var det dock lite for kallt for min smak, sa jag satt inomhus istallet, sippade pa vitt vin (tyvarr, men kunde inte riktigt motivera rodvin till forell) & laste om Nord Atlanten. & det kandes faktiskt ratt fab!

I'm fantastic!

Iiiiii! Happy! Efter dagens sista foredrag vaxlade jag nagra ord med Martin (min andra handledare) & han forklarade att han & Jorg var jattenojda med allt jag gjort hitintills. Pep fram ett litet glatt, men smaforvanat svar & Martin fragade mig om Jorg inte redan talat om detta for mig. Forklarade att sa inte riktigt var fallet, vilket resulterade i att Martin berattade att Jorg tycker att jag ar 'fantastisk'. Fatta! Fantasiskt! & det ar Jorg som vi pratar om! Whiii! Nu ska jag knata ut, ata nagot trevligt till middag & dricka ett glas vin i lugn & ro for mig sjalv - orkar inte dra ut med det belgiska ganget, for helt arligt ar de inte sa himla underhallande. Dessutom har de en tendens att sitta & slanga ur sig sma fattiga kommentarer om 'the Village', vilket enbart tjanar syftet att visa pa hur lite de vet om varlden & hur inskrankta de ar som personer... Well, off!

Har precis...

kommit hem efter kvallens middag - vilket var en liten pers i sig. For Jan & de belgiska killarna ville att jag skulle folja med dem, & Martin ville att jag skulle folja med honom & hans sallskap. Hamnade i tidernas 'what to do', men beslutade mig tillslut for att folja med den nagot yngre gruppen eftersom jag ville prata klattring med Stèfan. Vilket sket sig totalt eftersom vi tappade bort honom... Anyway, pratade ratt mkt med en supertrevlig colombianska som jag hade liiite for mkt gemensamt med. Nar hon berattade om sin expojkvan var det lite som att hora nagon lasa upp ens egen biografi. Inte bara var killen geolog, med de blev ihop vid samma alder, var tillsammans lika lange & uppbrottet - the same... & da fragar man sig ju vad som egentligen ar oddsen for det?! For sa himla textboksmassig var de facto inte mitt forhallande med mitt ex! Basta!

& nu...

sitter jag & dricker vin pa konferensen medan en helt underbar kille spelar irlandska folksanger & sjunger sa vackert att man bara vill grata.  Alskar Montreal sa har langt - sa mkt att det kanns frestande att ta sitt pick & pack & flytta hit for gott. I ovrigt - well, Martin talade om for mig att bade han & Jorg anser att min master var det vansinnigaste byrakratiskit som UofT nagonsin drivit  igenom, vilket kanns himla skont! Resten av eftermiddagen har jag & Jan travat runt down town - dagens basta (innan vinet), besok i den vackraste katolska lilla kyrka jag sett. Tande som vanligt ett ljus for morfar, & som vanligt fick jag ett helt underbart inre lugn efterrat. Nu, maste vara lite social! Puss darling Hons!

In the rain...

Igar var jag inte pa mitt allra basta humor innan middagen - detta berodde pa att alla Jans idiotiska belgiska vanner vagrade att aka taxi till restaurangen eftersom det var for dyrt (hade vi delat pa det hade det blivit $2 per person...). Nej istallet fick vi ga, 2.5 km i regnet... Var sa sur att jag tror att regndropparna traffade marken som ren attika. Val framme blev jag dock forsedd med ett glas champagne = livsandarna atervande snabbt! Resten av kvallen tillbringade jag med att prata med en 60-arig professor fran Danmark som verkligen var supertrevlig. Damp ned pa mitt lilla kollektiv vid 1-tiden, & mottes av en lapp med potentiella klattrarstallen! So, nu ska moi bara overtyga en av killarna pa konferensen att han visst kan hyra utrustningen, & att det inte ar en katastrof att han inte har sitt eget kitt med sig. Sjalv har moi visserligen slapat med alla prylar fran Toronto, men det ar ju jag det... :) Now, forsoka fixa tagbiljetter! Tjing!  


Konflikt!

& imorse, at frukost pa en liten resturang & forsokte sedan fraga agarna hur jag skulle ta mig till konferensen. Vilket slutade med att moi stod & flirtade med tva poliser! Fun! De erbjod sig att kora runt med moi & leta efter byggnaden, men eftersom de precis fatt sin frukost var jag surt nog tvungen att avbojja & stressa ivag & leta efter en taxi... Var ett mkt tungt beslut, eftersom jag sa garna hade velat aka polisbil! Inte blev det battre av att taxigubben som jag fick tag pa var samst i varldshistorien. Kom iaf fram pa nagot vanster & har sedan suttit & nickat mig igenom den ena pinsamt daliga forelasningen efter den andra. Nu ska jag dra hem & fixa till mig infor kvallens bankett! Tjing!

Montreal...

Hepp, befinner mig nu pa tidernas nordkonferens... Positiv sak dock, har fatt ett gratis USB-minne & blivit kompis med en svensk kille som bor pa samma stalle som moi. Hade superkul igarkvall nar vi letade runt hela Montreal efter en tandborste at mig (glomde min pa handfatet i mexico, igen...). Lyckades pa nagot satt ga vilse, sa virrade runt hysteriskt pratande pa svenska & skrattandes till halv ett pa natten. Eftersom hans plan ar att backpacka sig runt Canada sa har han lovat att komma & halsa pa i Toronto - ska bli kul! Dessutom hoppas jag lite smatt att det kommer att innebara att jag antligen tar mig upp i det dar dumma CN-tower!  

Var spontan!

Oki, langar sa smatt tillbaka till Toronto - mitt rum, alla underbara & storstadspulsen. Men, en av de saker som jag verkligen kommer att sakna med Mexico ar att saker & ting fungerar lite sa dar halvknackit har. Sure, ibland ar det sjukt frustrerande, men samtidigt valdigt, valdigt charmigt! Nu ska det ju sagas att saker fungerar bra mkt smidigare har an i tex Brasilien (dar talamod verkligen ar en dygd), men det hander hela tiden saker & ting som ar lite...egna. & det gillar jag! Tokiga pahitt & innovativa losningar ar nagot som forekommer alltfor sallan i Sverige!

Sedan kommer jag ocksa att sakna Margaritas, refryed beans (!), min alskade apelsinjuice, yogan, poolen & varmen... Framforallt varmen tror jag, imorgon kommer det att vara 32 grader varm har, i Montreal 18 (& det ar typ varmt) - satan i gatan vad kallt det kommer att bli...

Nu - PACKA! Maste kliva upp vid halv fem snaret imorgon sa kan inte kora pa mitt vanliga 'Oj, hm...klockan ar tre, maste nog borja forsoka organisera upp allt nu, typ...'!

Lots of Love!

image397

The other problem...

& efter att jag fixat nagonstanns att sova trippade jag pa tysta fotter ut i koket, kokade mig ett agg (till en pumpernickelaggmacka), pressade mig ett glas apesinjuice & atervande till mitt rum med ett apple. So, lyckades unvika Hermanillo & traden (har helt slut pa uppslag om trad)! Nu...packa, avskyr att packa. Sa himla trist sysselsattning. Forstar mig inte pa mannsikor som har allt packat & klart dagar i forvag, hur lyckas de uppbada ork till det? Ta min farmor som exempel, hon packar typ sin vaska sa fort en resa har blivit bestamd, ma sa vara om den ligger ett halvar frammat i tiden. So, nar moi skulle till Australien for faltarbete 2006 sa kom forsta samtalet for att checka hur langt mitt packande framskridit tre veckor fore det att jag skulle aka. & sedan horde hon av sig varannan dag fram tills en vecka fore avfard da hon blev for nervos av att hora 'Eh, oh...jag har inte riktigt tagit itu med det an'. Nar jag packade min vaska? Drog igang klockan 02.30 - skjutsen till Kastrup kom 07.45... :)

Pust!

Ehhehe..framforhallning ar nagot som varken jag eller kara bror ar begavade med. Insag namligen att det har med att boka boende dagen INNAN man de facto dyker upp nagonstanns ar lattare sagt an gjort. Faktum ar att paniken sa smatt borjade komma krypande nar sida efter sida upplyste mig om att man maste vara ute tre dagar i forvag. Tre dagar, det ar ju en hel evighet! Vad lever vi i for varld egentligen? Ska spontanitet motarbetas?!

Tillslut fick moi en snilleblixt & letade igenom mitt horribla hotmail konto (ar mkt, mkt, dalig pa att radera mail...) tills dess jag hittade den sajt som jag bokade mitt forsta boende i Toronto via - & vips sa har jag nagonstanna att bo nar jag kommer till Montreal! Visserligen bara for de forsta tva natterna, men hey nar man val ar dar sa loser det sig alltid pa nagot satt! So - happy Ida!

Sitter & angestar...

pa rummet av tva helt olika anledningar. Orsak nr 1 ar att moi inte riktigt har organiserat mitt boende i Montreal till 100% - & med det menar jag att jag inte ens har goolat det annu... Jag VET att jag kan fixa det i ett kick, men som vanligt nar jag har skjutit pa saker & ting sa kanns det sjukt jobbigt att ta tag i det hela. Den andra angest-komponenten utgors som vanligt av mat - fast i lite annorlunda tappning denna gangen. Vid sjutiden borjade Hermanillo ropa 'Idaah, Idaaah!!!!" & forklarade sedan att han ville ata middag med mig, det ville inte jag. Missforsta mig ratt nu, det ar inte sa att jag har nagot emot honom som person, eller att jag inte vill befatta mig med tjanstefolket, men jag far typ panik av att umgas med honom. For han pratar utan uppehall, & forvantar sig sedan att jag ska delta i diskussionen nar han kommer till sitt favoritamne - trad. Forstar i princip ingenting av vad han sager, utom just traddelen - men arligt, hur lange kan man egentligen uppratthalla en givande diskussion om trad? Speciellt nar ens sprakkunskaper lamnar grymt mkt mer att onska... Sooo, sa fort jag tillbringar tid med Hermanillo kanner jag mig apdum eftersom jag antingen inte begriper vad han sager, allternativt inte kan formulera ett svar...

Smet undan middagsgrejjen genom att forklara att jag inte var hungrig, sa nu sitter jag har & funderar pa nar det ar oki att ga ut & ata nagot. For jag vill verkligen inte gora honom ledsen genom att ata for tidigt sa att det blir uppenbart att jag duckat hans umgange...jobbigt.

I told you so...

Oki varldshistoriens suddigaste bild (do kamera do) - men iaf, illustrerar ratt bra min teori om att mitt pass ma vara utfardat i Sverige, men att jag i sjal & hjarta hor hemma i Storbrittanien. For hur ar det annars mojligt att man ger sig av pa shoppingtur i Mexico & kommer tillbaka endast & enbart med loafers & en scarf med betsel pa?

Saker som jag nu maste inforskaffa innan det blir plumpuddig till jul:

1) Tweedcape
2) Bordercollie

image396
Neeed food!

Dona May har typ tidernas samsta timing - varje gang som vi ar apstressade & inte hinner ata frukost sa dyker hon upp i tid & star & ser ledsen ut i koket medan hennes frukost kallnar & vi springer runt som huvudlosa hons. VARJE gang jag haller pa att svalta ihjal...ja, inte ar hon har iaf. Sa nu har jag en liten mental kamp med mig sjalv, pula i mig vad jag sjalv hittar i koket eller vanta lite till sa att jag far frukosten lagad at mig. Planen just nu ar att klunka i mig ett glas vatten & forsoka fortranga hungerkanslorna, for moi vill sa garna ha en proper breakfast! Frukosten ar utan tvekan det viktigaste malet under min dag - ar en frukostmanniska i sjal & hjarta. & just nu varker de bada - for Dona May is neglecting me! :)

Not that good...

Jaha, var ju lite latt osmart att dra pa shoppingtur nar man har tjockangest. Shit vilken deppig upplevelse - sag typ ut som Maud Olofsson i vad jag an forsokte satta pa mig. Stod tillslut bara ledset & glodde pa mig sjalv i provrummet & forbannade min amnesomsattning. Sedan gav jag upp & travade ut & kopte skor istallet, sa mkt mer tacksamt! Blev ett par marinbla lack loafers fran Tommy Hilfiger, men tjockangesten radde de inte riktigt bot pa... Med tanke pa hur mkt jag har vagt en gang i tiden & hur jag sag ut da sa ar dessa kanslor helt uppat vaggarna, jag vet, men det spelar ingen roll... Fornuftet kopplar helt enkelt ur, that's it. Jepp, nar det galler denna fragan forsvinner helt min logiska sida. Vilket suger.

image395
Efter min horribla shoppingtur drog jag ned till strandpromenaden, satte mig pa en bank, drack lite iste, & dinglade med benen. Betraktade solnedgangen, smahummade med i tonerna fran brassbandet som akte forbi pa gatan (de spelade pa ett lastbilsflak), & konstaterade som sa manga ganger for att livet (trots att det kanns motigt till & fran) ar alldeles, alldeles underbart!

I'm so lucky!

Planerade ju som sagt att ta bussen in till centrum for att shoppa - vilket visade sig lattare sagt an gjort. For att forsoka fora en konversation med Hermanillo om sadanna vasentligheter som nar bussarna gar, & vad stallet som jag bor pa heter, gick sjukt daligt. Stod mest & sag ut som ett fragetecken medan lille Herman pratade pa i 110... Precis nar jag gett upp atervande Mara till huset, & sa fort hon fatt i sig litet mat far jag skjuts in! Yey! Ingen public transportation for me! Kanns i arlighetens namn galet skont, var lite latt stressad over hela konceptet 'blond, icke spansktalande, gringo med fullt fungerande organ som forsoker ta sig runt pa egen hand i Mexico'...

image394
Sportar flippflopps till, inte sa glam men alla mina andra skor vill inte sammarbeta med mina fotter som svullnat i varmen. Anyway, de ar iaf svarta sa de matchar med handvaskan! ;)

A drink by the pool...

Det ar nog bara en tidsfraga innan jag ger upp & flyttar till Storbritannien... For helt arligt, der ar en drygt 35 grader varmt nere vid poolen, & vad sitter moi & dricker? Te... Rotade fram den storsta koppen jag kunde hitta i huset (darav adventstjarnemotivet) & kokade glatt upp en gryta vatten innan jag trippade tillbaka ned till min solstol - sjalaglad over min kopp med skallhet vatska... Yes, England is THE country for me. Andra saker som stodjer min teori om att jag dessvarre inte kommer att aldras i tropikerna utan tillbringa mina sista ar knaprandes pa fullkornsskorpor nagonstanns i Gloushesterisere on the Lake or something:

- Har en soft spot  for trenchcoats, & preppy klader over lag
- Sportar ofta scarfs med hast/ank/hundmotiv
- Blir happy av whiskey

A drink by the pool

My session with...

Yoga - spelar ingen roll hur det kanns innan, men efter ett pass sa har jag alltid ett helt annat lugn inom mig, en kansla av att jag kan klara av precis vad som helst. Kellerman manniskor ma himla med ogonen, Hermanillo kan fa tro att jag ar hur egen som helst, I don't care! Lyssnar pa Blondie nu & kanner hur jag borjar hitta tillbaka! Nu ska jag dra pa mig min bikini & skipp, skipp down to the pool!

Kisses and Hugs Darling Fabs!


319524-392

Neeej vad illa...

& vad hander sedan? Noll ork, sitter & googlar saker lite haglost - & slutar upp med att checka priset pa flygbiljetter fran Toronto till Glasgow... Nope, nu maste jag skaka mig sjalv ur detta! Sa forst yoga (battre sent an aldrig, & det har gatt typ 1 & en halv timme sedan jag at, inte optimalt men det funkar), sedan simtur i poolen & upp-piffning & efter det ska jag ta itu med bussproblemet. For in till stan maste jag, har checkat igenom min konferansvaska & insett att moi inte var helt hundra hemma nar jag packade den. Detta MASTE inhandlas:

1) Kort svart/marinbla kjol
2) Preppy klanning
3) Basic blus
4) Skor med inte alltfor hog klack, svarta & garna med ett trevligt litet spanne eller ngt...

Har dock en vag kansla av att det kommer att ga sadar, brukar vara sa nar man verkligen behover kopa nagot speciellt! :) Oh well, den som lever far se! Tjing!

Problem...

Jag ligger pa sangen & skriver, & just nu kanns allt...jag har val precis insett att jag kanske har lite mer att oroa mig for an enbart den dar sladden till min Mp3. This is the thing, det blev sent igar, sent & mkt alkohol. Vilket innebar att jag trillade i sang sa fort jag sminkat av mig, & imorse kande jag mig val inte direkt pa topp. So for forsta gangen sedan jag kom hit skippade jag min morgonyoga & at frukost pa direkten istallet. Denna kombo; mat, noll kvallsgympa & nada yoga har nu inducerat en krypande kansla av angest. Jag kanner mig som varldens svullo, insvept i en filt av obehag. Detta at jag till frukost:

1 portionsforpackning yoghurt med lite musli
1 pumpernickelmacka med prosciutto & pepparrotsgojs
1 glas farskpressad apelsinjuice
papaya

Inte direkt ostkrokar & cola - men det spelar liksom ingen roll. Jag kanner mig iaf som en zeppelinare. Fan vad daligt detta var da... Ska ta & fundera over detta lite.

I don't want to!

Har precis vinkat ivag Jorg till flygplatsen - & beviljats annu en dags ledighet! Sweet, inget SEM:ande for moi idag, istallet blir det:

1) Annu en stunds sovmorgon (sa trott, ska laga mig & vila ogonen ett liiiitet tag till)
2) Pool-tid, borjar bli lite brun (!), sa jag ska forsoka jobba vidare pa det...
3) Shopping!

& punkt nr 3 ar problemet. Eftersom jag inte har korkort kan jag inte lana en av bilarna utan maste forsoka ta mig in till centrum med hjalp av den lokala kollektivtrafiken... Uuum, ska ju bli intressant att se hur det gar. Vad jag daremot vagrar ar att aka in tillsammans med Hermanillo. Han har namligen erbjudit sig att aka in med mig & sedan folja med runt & bara mina kassar... Detta hade varit en total mardrom eftersom jag vet att han hade pratat non-stop (moi hade begripit kanske 15% av allt han sagt) & kant sig obekvam i affarerna. Dessutom, det hade kants hemskt att powershoppa med en 80-arig farbror som barhjalp! Nope, nar min Indienresa val blir av sa kommer jag att utnyttja min livvakt till att bara mina kassar, men det ar en STOR skillnad!  Antar namligen att jag kommer att forses med en ratt biffig man i, what 40-arsaldern, inte en liten farbror med laderhy & gammelmansskratt... 

Life is so...

Ikvall har jag lart mig nagot som jag i & for sig redan visste, men det har inskarpts ytterligare - livet ar sa skort, & sa oerhort underbart... Nagot att forvalta, att ta pa allvar (men inte for mkt), att gora det basta man kan av det.

Vad som skakade om mig & fick mig att se detta klarare an vad jag gjort pa lange? Tank er ett halvt agg, ett litet smaknoligt agg, delat langsmed lansidan - sa kanns Jorg's hjarntumor... Jag har kant den under mina fingrar, jag har kant hur den kanns rent strukturmassigt - mina fingertoppar har foljt denns yttre konturer, vet var gransen gar mellan friskt & sjukt. Kant vad som ar ratt & vad som ar fel... & nu, jaaa...I guess that the only thing is to pray... Another thing to add to my list, my list of whishes... And as I know that the number one whish will not come true, I just hope that at least this will work out, that everything will come to the best in the end...

So around 7 pm...

Redan vid sjusnaret borjade moi kanna sig lite tipsy, tipsy, eftersom jag inte atit ordentligt idag (for varmt). Gjorde ju inte i & for sig inte jattemkt eftersom alla andra ocksa var ratt smalulliga... Hade de facto en mkt intressant diskussion om bocker med Norman (som ar prick 40 ar aldre an vad jag ar), & the fun thing is - vi alskar bada bockerna om Hornblower - & vi var bada helt hysteriskt glada over att traffa en annan person som faktiskt last bockerna & inte bara sett serien (aven om den nu rakar vara mkt sevard...)!

Sedan blev ju middagen lite av en overraskning - trodde stenhart pa BBQ, men det blev stek ist. Stek med potatis & surkal...jepp, supertysk mat mitt i Mexico. Lite latt markligt sa dar, men mkt gott! & sa avslutade vi kvallen med min nya favorit - sherry! Den ni, alla tidigare diskussioner om vem som ar mest pansio ar numera avslutade - moi har vunnit for tid & evighet! STJARNSTOPP! ;)

image391Ehum, hobbyalkoholist?

Blev satt pa att skala potatis - vilket jag tycker ar en ratt trevlig sysselsattning (sa lange potatisen inte ar mjuk & skrynklig med groddar - har sa himla svart for groddar) - & stod & smagnolade for mig sjalv medan Jorg & Mara stressade med kottet. & sa slog det mig, det var nagot som saknades...bara det att jag inte kunde satta fingret pa det. Stod & funderade, men kunde inte for mittt liv komma pa vad det var. Sedan kom Jorg forbispringandes & satte ned ett glas rodvin framfor mig i farten - lugnet infann sig genast. Hepp, ar ju bara att konstatera att studentlivet i Lund har smaforstort ens forhallande till alkohol... For nog ska man val egentligen fixa att laga mat utan ett glas rodvin att sippa pa - only thing, det blir sa mkt mindre roligt om man gor det pa det viset! :)

Hard work...

Det har med att lasa artiklar vid poolen gick ju sadar...lyckades plaga mig igenom en sida, sedan somnade jag. I & for sig kan man ju skylla pa att det i princip ar vansinne att lasa Nature-artiklar om den senaste istiden en lordag eftermiddag i Mexico... :) Det enda jag egentligen lyckades med var att skapa en semipermanent tatuering genom att somna pa artikelhogen = mois svettklibbiga vad reagerade med en Science artikel & de bestamde sig for att forsoka bli ett. Sooo, vill man lasa lite om LGM (Last Glacial Maximum) sa har man en fullt godkand anledning till att spana in mina ben! :)

image390
Yes, livet ar hart i tropikerna! Nu ska jag flippfloppa mig ut i koket & se om jag kan uppbada annu ett glas farskpressad apelsinjuice.

Vardagslyx!

Kilade precis in till mitt rum for att plocka upp en ny overstrykningspenna - & mots av tva, superprydliga, hogar av nytvattade klader! Sooo mkt lyx att inte behova tvatta sjalv! & allt var dessutom struket - till & med trosorna! Moi som hatar att stryka med sjal & hjarta bara stod dar andraktigt & strok med handen over alla, narmast militart, skrynkelbefriade plagg. Nope, maste tillbaka till Toronto snarast om inte omstallningen skal bli alltfor stor! :)

Anyway, stod dar & tittade pa mina klader & fick sedan ett litet fnitteranfall over allt & inget... Kanner mig sa oerhort lyckligt lottad just nu! Bortsett fran Rob, som jag INTE tanker tanka pa mer idag, sa begransas mina orosmoln till ett enda i-lands problem = jag har glomt uppladdningskabeln till min Mp3 pa universitetet... :) Puss!

Eeeh...panik!

Gardagens latt mest angestladdade ogonblick - Jorg testar SEM:en for att forsoka lista ut varfor vi har ett problem med filamentet. & medan jag star dar & antecknar kilovolt & 'mission currrent' varden kommer sa fragan 'Hur bra ar dina baskunskaper nar det galler elektricitet?'...

Moi - Eh, how do you mean?

& sa far jag en ritning av hela maskinen framfor mig & forvantas delta i en diskussion gallande alla miljoner sma bestandsdelar - & komma med ett forslag pa vart felet kan vara... Moi som de facto har tvingats skicka in en felanmalan gallande en glodlampa nar jag bodde i Lund kande val inte direkt att jag var on top of that problem. Men det ar faktiskt inte mitt fel - hela min familj ar mer eller mindre hopplost retarded nar den kommer till tekniska prylar...

Kan inte andas...

Ourk, ar sa matt! Har pressat i mig mongomkt mat till frukost & nu sitter jag & tjippar efter luft. Osmartast var val att halla i mig tre gigantokoppar med te...har man tvingats skara ned till en kopp om dagen blir det lite av en chock for systemet att helt plotsligt utsattas for si sa dar 8 dl koffeinspackad vatska... Yes, Magnus det kluckar nar jag gar!

Mara har deklarerat att hon ar trott pa universitetet (?!), sa idag blir det  en slappar dag vid poolen! Nu ar ju det har med fritid ett lite sma-alternativt koncept nar man ar forskare, sa det blir moi, bikini, overstrykningspenna & en lunta artiklar nere vid strandpaviljongen...

Manana...

Imorgon ska Mara plaga sin kropp med att springa i 10 km & eftersom tavlingen startar kl 8 kommer nog hon & Jorg inte att vara tillbaka har foran vid...10? Vilket gor att moi har full & fri tillgang till att skutta runt kring poolen i min tokiga lilla brasilianska bikini! Frukost imorgon kommer definitivt att intas i hammocken! Nu - kvallsgympa till moi's beloved alter egos 'Call me'! Tjing!

image389MM

You who know me...

En av de sista sakerna Rob viskade till mig innan vi skiljdes at var:

'You know what I will miss Lady P? I will miss you chin, the way it looks when you disagree, when you are not content. Because you will do this little movement with your head, and your chin will be there, and it will be so obvious that you are displeased - and it's just you, you and your presence...'

Soo, alla ni som kanner mig...ar det sa? Ar det sa tydligt att jag inte haller med, att jag ar missnojd med vad det an ma vara? Att jag skjuter fram hakan i basta lejonstil, skakar min man & slar klorna i backen?

image388STY

Remember 2...

Ihihih! Milko! Milko 85:an! Ah, vilka flasbacks jag far nu efter ditt mail! & moi...well, Milkos van var ratt oforglomlig han med! :) Enda gangen moi dejtat en svensk landslagsman! Men, kommer for evigt att ha en viss fabless for vattenpolo i fortsattningen! Darling, vi MASTE ses snart! Saknar dig sa himla mkt! Ditt mail var det forsta som fatt mig att skratta pa flera dagar! Trots all smarta - sa fick dina ord mig att le. Thanks Hon!

Remember?

Angande alla tankar kring Valborg i Lund - & saknaden efter vin med skruvkork (mkt viktigt eftersom det var domt att misslyckas att minnas korkskruv), vindruvskrig & sapbubbleblasande - Jo, roligast ever, Martin & Henrik, eller Henrik & Martin, hur man nu valjer att se pa saken! Oh, kommer aldrig att glomma, nar polletten foll ned & du brot ihop! Sa himla fun, sa himla moi! :) Ahahaha! Hade gett vad som helst for att ha det pa film!

& nar jag anda satt & tankte pa det, kommer du ihag koftkillen (ocksa vid namn Martin)?! Oki, for ni som inte var narvarande - detta ar historien... Moi hade gjort ett av mina vanliga frisormissar = vara spontan. Vilket innebar att jag tokklippte av mig allt har (vi snackar typ 25 cm...). Vilket resulterade i tarar & Grieg pa repeat tills dess att fab Jo dok upp, forsag mig med rodvin, overtygade mig att glamma till mig & drog med mig ut till Lunds. Dar jag naturligtvis hade sjukt kul. & pa nagot vanster borjade jag prata med en kille som jag stotte ihop med dar & vi hade sa himla kul ihop. Soo, nar han var tvungen att lamna mig for att ga pa toaletten fragade han mig om vi kunde utveckla nagot slags pantsystem sa att jag skulle vara kvar nar han kom tillbaka. Vilket jag naturligtvis var med pa. Sa, han travade ivag till killtoan barandes mitt parlhansband & moi festade resten av kvallen i hans enorma, gra, Filippa K kofta! :) Vid femtiden pa morgonen bytte vi tillbaka efter att ha druckit Rom & Cola pa en Toga-efterfest (allt som serverades var vindruvor & romerska bagar)! Shit sa rolig kvall! :) Miss you Hon!

Not only me!

Oki, da & da forvandlas jag till en femaring. Detta innebar att jag jagar ankor med flaxande armar, hoppskuttar fram & skrattar at totalt olampliga saker. Efter en mindre lyckad incident pa botaniska foreningens arsmote i Lund for nagot ar sedan har jag bitit mig i lappen sa att jag dragit blod sa fort jag sett nagonting som resulterat i associationer mindre lampade for finare sociala sammanhang. & jag har lyckats relativt bra, fram till idag... At middag nere pa en supermysig restaurang vid kajen & bestallde in kycklig & avokadosallad. Vilket resulterade i att jag fick in en salladsbadd med tva avokadohalvor pa. Ovanpa dessa tva halvor hade sedan tva runda kullar av kycklingsallad byggt upp & som en sista liten touch hade kocken placerat ut en gron oliv pa vardera hog. Satt bara & glodde. Jorg stirrade ocksa pa min tallrik, sedan sa han 'Du kan fa en bit tomat av mig som mun, sa ser det precis ut som en gubbe!'. Kande hur det borjade rycka i mungiporna pa mig & rakade sedan mota Maras blick, vilket resulterade i att vi bada simultansprutade ut Margaritha over bordet... Roligast var dock att Jorg inte begrep vad det var som var sa roligt! & sa sager de att killar bara tanker pa en enda sak... ;)

Ledig dag...

Ledig dag pa universietet... Vilket innebar att moi inte behovde infinna sig dar foran vid 10 snaret! Har nu kommit till det stadiet att jag ar helt betrodd med att manovrera SEMen pa egen hand = var typ den enda sjalen pa hela universitetsomradet. Vilket jag skam a sagandes utnyttjade till att ta en tva, tre, solpauser... :) Underbart att bara sitta pa en solig flack, med en flaska vatten, nar ens solklanning blaser upp som en ballong runt omkring en!

Inte utan att det kanns lite tungt att behova lamna La Paz for Montreal pa tisdag. A andra sidan ska det bli underbart att fa krama om alla fantasktiska nar jag kommer tillbaka till Toronto! Flirta med Paul, klattra med Jamie, krama Byth & Vik, luncha med Laura, dricka vin med Isolde... Listan kan goras lang! Nagon som jag daremot inte ser fram emot att traffa ar var institutionssekreterare (Lynn), hon har terroriserat mig med mail angaende min PhD-ansokan sedan jag kom hit. Vi har nu natt den punkten att Jorg har forklarat att hon ar vansinnig & att han tanker tala om det for henne det forsta han for mandag morgon... Inte bra. Soooo, for tillfallet fortranger jag det faktum att hon existerar!

8.50...

Moi har yogat i 30 min, duchat, klatt pa mig & sminkat mig + atit forsta delen av min frukost (vantar pa min varma agg-tortilla nu). Fick precis ett glas farskpressad apelsinjuice i handen & allt kanns bara fundamentalt fel. 1 Maj ska agnas at att ma daligt, att vara riktigt apigt bakful! Den ska inte ga i halsans tecken! Suck... Hade jag varit i Lund nu hade jag suttit ihopkrupen i soffan i vardagsrummet, tomtittat pa Dr Phil & varit inne pa typ skal tre med Valios hjortronyoghurt med fryst mango, hallon & blabar + massa flytande honung. & jag hade suttit dar & funderat pa om jag  skulle orka angesta over vad som hande igar...& komma fram till slutsatsen att sa inte var fallet. & sedan hade jag ringt till darling Jo & skrattat hysteriskt at allt vad vi sagt & gjort, obsessat over de vi mott kvallen innan & det hade sakert klamts in ett eller annat 'MEN Idaaah!'... Sakna. Jo - uppdatera mig, vilka utsvavningar agnades gardagen at?! Vimmelparaply nodvandigt detta aret med, or was it a year of strandbollar & vindruvskrig? Kraam!

Sa moi panik buffrade...

sedan med lite Sound of Music for at fa upp livsandarna igen... Det ar min fasta overtygelse att Julie Andrews aldrig upplevt en enda hemsk, forskracklig, dag i hela sitt liv - & lite grann darfor alskar jag henne! Slutade med att jag skrattade at mig sjalv dar jag satt i backmorkret, scannandes mikroskopiska plankton & sjungandes pa 'My favorite things'. :) Jag menar - jag ar en kvinnlig, 24 ar gammal, forskare som just nu befinner sig i Mexico av alla platser pa jorden, gud vet hur manga mil fran den tiny lilla stad som jag vaxte upp i, & vad gor jag for att muntra upp mig sjalv?!  :D

I might be in paradise but I miss...

Arbetade som bast nar Jorg forklarade att han & Mara skulle aka ivag & ordna lite arenden. & det var nar dorren smallde igen bakom honom som det blev helt tungt i brostet pa mig, for helt plotsligt slog det mig att det har varit 'Ida' i mer an en & en halv vecka nu. Bara Ida rakt av, vilket ar helt naturligt eftersom mitt namn ar det minst smeknamnsvanliga namnet on earth. & det har varit helt oki fram tills jag motte Rob, men fran den dagen fram tills nu sa har jag varit Hon, Beb, Deb's eller Lady P. & sa har han skrattat at mig & forklarat att de som man tycker om 'requires a lot of names'...

image387
& sedan kom saknaden efter Toronto & alla dar... Fast mest Rob - & nar den gudomliga ordningen (Murphy) slog till i samma veva & Mp3n borjade spela 'In my heart' kom tararna. & jag som hade borjat hoppas pa att de var slut...

Major problem...

Tillbringar som sagt stora delar av min tid i labbet med SEMen - scannades & fotograferandes prover. Vilket ar roligt sa fort man hittar en coccolithophor, men mindre underhallande tiden dar emellan - vilket gor att jag ar absolut totalt beroende av min Mp3. Only problem - mindre tekniska Ida har bara lyckats ladda upp den med en si sa dar 180 latar... Vilket fungerar bra nar man bara lyssnar pa den ca 50 min per dag (transport till & fran istitutionen i Toronto), men blir lite latt hjarndodande nar man tvingas lyssna pa samma sak timme ut & timme in, dag efter dag... & radio gar fetbort, for har i Mexico lyssnar man endast & enbart pa tva olika saker:

1) Tidiga nittiotalslatar som de oversatt till spanska, misstanker att samtliga sjungs av samma person...
2) Jaaa, hur ska detta bast beskrivas. Oki - tank er after ski i Osterrike, folkmusikversionen med dragspel, fast pa spanska... & detta ar faktiskt helt sant! Drog namligen liknelsen for Jorg & han gav mig berom for att jag lyckats plocka upp just Osterrike - tydligen har de varit har & harjat nagon gang i tidernas begynnelse.

I vilket fall, eftersom jag de facto bara gillar drygt 30 av de 180 kor jag dessa 30 pa repeat...& nu borjar till & med jag bli less... Vill inteens tanka pa hur manga ganger jag lyssnat pa 'Funkytown'... Preppad ipod i fodelsedagspresent?

RSS 2.0