I say - North America!

Det är ju som bekant februari - en månad som hyser en dag som man kan ha blandade känslor inför, alla hjärtans dag. Oavsett vad man nu tycker så är denna dagen på denna sidan av Atlanten mycket viktig. Inte bara för affärerna & restaurangerna men även för forskningen. Således möts jag varje gång jag går på toaletten här på avdelningen av en planch med en vädjan om att jag ska skänka pengar till hjärt-forskning. Så långt allt gott & väl. Fast sedan fortsätter texten med att säga att mina pengar kommer att rädda livet på små barn eftersom de kommer att användas till att studera hjärtstillestånd i just den åldersgruppen. & då slår jag lite bakut - för om jag inte missminner mig så orsakas de flesta hjärtstillestånd hos små barn av mekaniska orsaker, dvs de blir klämda av bilar etc. & då går det liksom inte ihop längre. Skänker gärna pengar till forskning men jag blir helt mulåsne-tvär när jag presenteras med fakta som inte stämmer! 

 
Because, om vuxna människor bara kunde äta lite mindre skräp hade vi inte haft ett så stort problem med hjärt & kärl sjukdommar. Dessa cupcakes fotade jag i köket imorse (present till Isolde i helgen), en förpackning på sex muffins, med gud vet hur många kalorier, kostar i detta landet $4.99. Det innebär typ 5 kronor per muffin. För en förpackning mjölk (0.1%) på 1.5 liter får jag betala $4.19... Hur orimligt är inte det på en skala!

Kommentarer
Postat av: Martin

Jag håller med... det är dumt med dyr mjölk... vad ska man då ha till gröten?

2009-02-10 @ 09:06:21
Postat av: Ida

& yoghurten... & osten... Neej, i vissa fall saknar jag verkligen sverige helt vansinnigt!

2009-02-10 @ 15:58:09
Postat av: Jo

Men de ser ju vääääldigt goda ut...

2009-02-10 @ 19:17:57
Postat av: Ida

Urk, nää... Jag tycker att de ser ut som 100% sockerchock med monumental huvudvärk. Plus, kom ihåg att det bara är muffins med fancy icing, ingen god grädde & liknande som vi skulle ha haft i sverige (jag frågade Isolde, så andrahandsinfo men jag bedömmer den som trovärdig)!

2009-02-10 @ 19:56:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0