Utelåst med Isolde...

Råkade förresten ut för lite vardagsdrama igårkväll. Hade varit på middag med Isolde & följde med tillbaka till huset för ett glas vitt. Efter en klunk eller så började vi prata trädgård & naturligtvis hamnade vi sekunden senare ute på hennes altan för att bevittna mitt tidigare lilla projekt. Fem minuters prat följde om löjtnantshjärtan & ormbunkar & sedan skulle vi gå in till vårt vin igen. Men det gick inte. Dörreländet hade nämligen gått i baklås. Andra gången gilt för oss båda. Så det blev vackert att klämma oss ut genom planket, trava runt kvarteret barfota & sedan upptäcka att extranyckeln till huset inte låg på sin sedvanliga plats utan fortfarande hängde på en spik i hallen efter att Isoldes syster hälsade på förra helgen. Extra nyckel no. 2 fanns ju hemma hos mig, men eftersom min väska också var inlåst kunde jag ju inte ringa Paul. Lösningen... plinga på dörrklockan för att hennes nya inneboende skulle öppna. Efter pling nummer 58 & 39 småstenar mot deras fönster (Isolde var PANIKSLAGEN över att vara utelåst) tvingades vi inse att de lämnat huset under de där fem minuterna vi pratade om klöver. So, Isolde bestämde att jag skulle försöka klätta in genom ventilationsfönstret som sitter ungefär 3 meter upp på väggen. Vid detta laget kände jag mig också smått desperat (det började mörkna) så sagt & gjort. Klättra på fasaden, riva ut myggnätet & sedan pressa som tusan. Halvvägs in kom dock Isoldes nya inneboende tillbaka från sin lilla tur till tvättomaten & jag kunde glida tillbaka ut, räta till håret & försöka hälsa på dem med någon slags värdighet i behåll. Jag svär, de är helt övertygade om att både jag & Isolde är totala nut cases. Väldigt underhållande!

Kommentarer
Postat av: ma

Ni hade tur ändå! Tänk om någon hade fått för sig att det var inbrottstjuvar i aktion. Men, som du själv skrev, så kan man inte låta bli att skratt gott åt det hela. M

2010-06-09 @ 21:44:58
Postat av: Ida

Haha! Ja DET hade varit spänning på riktigt hög nivå! Det hela var lite extra kul eftersom Isolde fortfarande hoppades på att de skulle vara hemma medan jag försökte ta mig in genom ventilationsfönstret - så hon fortsatte kasta grus på deras fönster. Bara regnade grus runtomkring mig!

2010-06-09 @ 22:24:30
Postat av: ma

Önskar nästan att någon hade smygfilmat det hela!

2010-06-10 @ 19:30:10
Postat av: Ida

Eh, nej det är jag ganske glad över att det inte finns på film. Det var lite småhysteriskt kackel i hönsgården över det hela, plus att jag skrattade hela tiden. Så vi gav nog ett väldigt virrigt & inte så kontrollerat intryck båda två.

2010-06-10 @ 21:45:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0