Jag måste nog flytta...

Ströläser lite i European Journal of Clinical Nutrition (jaja, inte alls mitt område - men jag måste ju plugga lite näringslära innan sommaren så att vi inte knäcker benen i någon uppförsbacke i Norge) & har kommit fram till att jag måste flytta till något ställe där det finns sol. För i februari, då verkar det inte spela någon roll hur mycket solstrålar man än försöker fånga, hur många D-vitamin tabletter man knaprar eller hur många glas berikad mjölk man klunkar (här är nämligen mjölken ofta pimpad med både D- & A-vitamin). Nope, D-vitaminbristen dyker upp i alla fall. Vilket i sin tur leder till att kroppen försöker kompensera genom att producera att ensym som i sin tur kvaddar ens benmassa. Eftersom jag inte är så där jätte på konceptet benskör så finns det i princip bara en sak att göra - dra till varmare breddgrader. Helst så snart som möjligt, för efter 30 krackelerar benen helt.

Kommentarer
Postat av: Ann

Risk att du hamnar i ett moment 22 om du flyttat till sydliga breddgrader för då kan du ju inte vara ute utan måste skydda dig mot solens UV-strålning.

Tror mer på dina långpromenader som motverkar benskörheten. Jag tror inte du behöver bekymra dig särskillt

2011-02-03 @ 07:22:45
Postat av: Ida

Men liiite mer söderut hade varit trevligt. Lite mer frestande att vara ute då också... tillskillnad mot för just nu när det är minus 16.

2011-02-03 @ 13:55:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0