Tankar kring mat...

Pratade precis med mamma på skype - lite om träningstänk & mat. En sak som vi båda känner är ett starkt sug efter protein, inte massa kolhydrater & socker. Just nu, när jag ligger på cirka 5-6 timmars träning per vecka, så känner jag hur jag gradvis behöver ändra min kost. Jag behöver kalorier, men inte från skrot som pasta & ris. Jag vill att det ska vara ordentligt utan att bli övermäktigt. Fredagens middag var en perfekt balansgång, inte för mycket & inte för litet. Vi blev båda mätta utan att bli så där däst överfulla. Så, tips för bra "efter träningsmat" som fungerar för oss - dvs, det är också något som går snabbt!


Köp en ordentlig bit kött, vi drog till med cirka 170 gram per person. Blanda något trevlig pepparblandning med torkad persilja på ett fat & dutta biffens alla sidor i joxet så att det täcker helt. Bryn lite smör i en stekpanna & fräs på varje sida. När köttet har en schyst stekyta är det bara att lägga det i en ugnssäker form & kasta in allt i ugnen i cirkus 45 minuter på 125 grader. Sedan gör du något mysigt ett litet tag, i mitt fall en dusch eftersom jag kom direkt från gymmet. Korka upp vinet & provsmaka lite. När det återstår en kvart eller så innan köttet är färdigt (medium rare) lägger du upp en 20 gram bladspenat på varje tallrik & ringlar över lite balsamico. Sedan tar du en halv avocado, mosar ihop den med 50 gram keso, citronsaft, vitlökssalt, basilika & lite sambal oelek. Klicka ut på tallrikarna, tjoffa ner biffen & middagen är klar. 460 kalorier, helt klart något man kan leva med. Lägger du till en halvflaska vin drar du upp det med ytterligare 300 kalorier, så här är det ju läge att lägga in lite träning innan. I annat fall blir det bara perrier till maten & det är inte fullt lika festligt.

p.s. festlighetsgraden kan dessutom dras upp ytterligare ett snäpp om man väljer silvret istället för de vanliga besticken. Fungerar eftersom köttet blir supermört när det få stå på låg temp.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0