Testing powerbar #2

Om man vill få in en timmes promenad innan jobb är det bara att se till att gå upp tidigt... Urk så trött jag var under de första fem minuterna - travade på som i dimma. Sedan kom jag sakta tillbaka till livet & en halvtimme in på promenaden var det dax... Nytt powerbar test! Denna gången Vega´s "Whole food energy bar" som enligt förpackningen är "Made Exclusively from Raw, Alkaline, Plant-based Superfoods".


En Vega-bar ger dig 240 kalorier fördelat på 10 g fett (15% av dagsintaget), 5 mg salt, 31g kolhydrater (varav 23 g är socker), 10 g protein samt 8% kalium & järn. Så rent näringsmässigt ligger den inte på samma nivå som Clif-baren & salthalten är helt åt helskotta. Proteinhalten är densamma (& i  båda fall inte helt optimal i förhållandet till antalet kolhydrater - vill ha en 1:4 ratio), men jag gillar att den innehåller lite mer fett. Smaken då, även om den faktiskt innehåller mer socker än Cliffen så känns den inte för sött, så det är ett klart plus. Dessvärre är konsistensen rätt "pudrig" - det är väl helt oki för en kortare hajk, men om jag redan gått långt & ligger minus på vätskefronten så är det ju lite jobbigt om munnen förvandlas till Saharas öken. Vilket leder mig till ytterligare ett minus - hög fiberhalt, stor chans att det hela sväller i magen. Ingen bra kombo. Så betyget...

Nja, en två av fem möjliga. Lutade åt 2+ ute på spåret, men nu när jag gått igenom innehållsförteckningen står det klart att det inte blir några Vega under Fjällräven Classic.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0