Super food for dinner: 1

Vi kör vidare på hälsospåret - jag känner mig väldigt motiverad idag! Oki, back in the fat days (BFD) så älskade jag pasta & potatisgratäng. Supergott men ack så onyttigt, så vad ska man lassa upp på tallriken istället för dessa kolhydratbomber? Tillåt mig presentera... broccoli! Full av c-vitamin (mer än i samma mängd apelsin), fibrer & antioxidanter. Boostar imunförsvaret & ger dig starkare ben & tänder.  Paul är ju lite bortklemat ovikingstark - så lite brocolli gör honom gott!

Dagens ihopkok gick på nolltid, bara koka upp cirka 500 gram broccoli tillsammans med en halv skivad rödlök. Medan det puttrar på (6-8 min) blandar du ihop det följande:

1 dl grekisk yoghurt
1 msk hackad persilja
1 msk senap
1 tsk olivolja
1 tsk rödvinsvinäger
1 vitlöksklyfta
1/2 tsk salt
1/8 tsk muskotnöt
1/8 tsk peppar

Fast måste poängtera att det blir rätt mesigt om man följer receptet helt, ÖS på kryddor så blir det mycket godare! Blanda tillslut ihop röran med grönsakerna & smula i lite fetaost & valnötter om man känner för extra tuggmotstånd.

Kommentarer
Postat av: ma

Broccoli är gott, och det är gott t o m utan tillagning. M

2011-06-22 @ 21:16:56
Postat av: Ida

Nja, jag gillar rå blomkål men inte broccoli. Det sätter sig i halsen på mig. Tillagat tycker jag däremot att det är super!



Har införskaffat en diabeteskokbok med tips till pappa som jag ska försöka få iväg nu till helgen. Förhoppningsvis finns det lite tips på frukostar där!

2011-06-22 @ 21:51:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0