MEN helvete vad bakåtsträvande!

Jag är INTE feminst i den bemärkelsen att jag ständigt går runt & tuggar på orättsvisor - verkliga så väl som overkliga. Jag är rätt nöjd med livet & ser mig mer som en MÄNNISKA än ett kön. Men så fick jag det här mailat till mig...

"The Swedish–Canadian Chamber of Commerce cordially invites you and your guests to attend our first annual Spring Ball.

This Spring Ball is the perfect way to surprise that special someone in your life with your thoughtfulness.

Treat your wife/girlfriend to a great night that she fondly will remember. Women love to be taken out for dinner, feel pampered and appreciated. Enjoy yourself while indulging her, with good food, wine and some romantic dancing. Remember tonight is about her, shivery is still alive!

Please join us for a celebratory evening of dinner and dancing welcoming the arrival of Spring in the Swedish tradition."

På riktigt?! Vad tänkte de när de satte ihop den texten? Att det var den 15 mars 1952? Att jag allra mest i hela världen önskar mig en AGA-spis i julklapp? Att jag får hushållspengar av Paul för att köpa mig strumpbyxor (hell no, jag skickade ner honom till HBC för att köpa dem till mig för HANS pengar inför PDAC - för att vi inte skiljer på våra pengar & för att jag har ett fast jobb som jag inte kan komma ifrån lika lätt som vad han kan)? SCCC kan ju bara ta & köra upp sin ridderlighet någonstanns där solen aldrig skiner. Inget illa menat mot Kiruna...


Kommentarer
Postat av: Jo

Men kära nån! Jag har då aldrig hört något så bakåtsträvande. De tänkte uppenbarligen inte på det faktum att flera av de som fanns på maillistan var kvinnor? Eller det faktum att Sverige är ett av de mest jämställda länderna i världen och att "the Swedish tradition" INTE innebär att "Women love to be taken out for dinner, feel pampered and appreciated." gäller för alla. Kollektiv lavett och en almanacka från i år (2011 om nån ännu inte förstått) till de på SCCC.

Kram!

2011-03-16 @ 13:46:42
Postat av: Ida

Läste & läste om mailet igårkväll & var sedan tvungen att läsa det högt för Paul för input. Efter att han skrattat sig halvt fördärvad så var det ju rätt klart att det inte bara var jag som reagerade över ordvalen... Väldigt bra poäng från din sida också gällande svenska traditioner - men det kanske BARA gäller i Sverige & inte utomlands?

2011-03-16 @ 14:35:56
Postat av: mgs

Have YOU heard about our brand new car specifically designed for women? It sports two wheels and no engine. /Warm greetings from the wholesome folks at SCCC.

2011-03-16 @ 21:41:30
Postat av: Ida

Oh, but I don't drive. You see, my brain can't take that much excitement. So I try to stick to more simplistic things - such as dusting and being a statuesque pleasure creature.

2011-03-17 @ 04:23:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0