Hiking!

Eftersom jag löpte amok med pizzamiddag igår så blir det hajk idag, jag satsar på minst ett par timmars vandring. Har legat i sängen nu på morgonen, druckit te & tjattrat över Bermudakartan. Det finns så mycket att se här! Jag vill se deras gamla fyrtorn (som väl fungerade så där, kartan är nämligen också smockfull av små ankare som betecknar skepsbrott) & ett fågelreservat som ska ligga i närheten. Paul vill mest kika på ett ställe som ska vara känt för sina orkidéer samt dricka afternoon tea på Fairmont.


Något vi satt upp som ett gemensamt måste är dock de rosa stränderna - vet att det ska finnas ett helt gäng här på ön, men ännu har vi inte lokaliserat någon. Varför de är rosa? "Sanden" består av foraminiferer, små "marina insekter" som det står i vår guidebok. Herregud vad jag skrattade när jag läste den biten, men eftersom jag antar att de flesta som läser den här bloggen inte har något större intresse av encelliga marina organismer så besparar jag er fortsatta nördutläggningar. :)

Kommentarer
Postat av: Jo

Hahaha, lite fastnade allt i mitt lilla geologminne. Fick nån flashback till en labb med microskop =) Häftigt att det är så många att de färgar sanden, eller är det så många att det bara är de som är sanden?

2012-04-09 @ 11:39:23
Postat av: Ida

Jag är inte helt hundra än, vi måste försöka få tag på en RIKTIGT rosa strand idag så att jag kan knöla ner lite sand i en plastpåse & ta med till avdelningen så att jag kan kika på dem i microskopet!

2012-04-09 @ 14:22:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0