The Bride´s Project...

Ni vet ju att jag letar brudklänning - mest för att jag vill ha det gjort så att jag inte behöver tänka på det sen. För det sista jag vill är att leta efter något i sista stund... så har det varit i princip med varje klänning jag någonsin ägt & jag vill verkligen undvika att än en gång springa runt som en skållad råtta & sistaminuten leta. Så, jag letar nu istället - ett år i förväg. Känns som väldigt bra framförhållning, om det nu inte vore för att allt är så vulgärt. Tyg nog för ett tremannatält, pärlor & paljetter & skit - sånt som jag vet att jag kommer att lyckas dra av innan jag ens stigit in i kyrkan. Tremeters släp som gör att man inte kan gå på toaletten själv går också bort. ALDRIG att jag kommer att tvingas göra som Romina på Pauls jobb - vars klänning var så stor att hennes mamma & maid of honour fick hålla upp den varje gång hon skulle kissa. Vill helst spara ma, Jo & Sussie & mig själv den förnedringen. Så jag ska inte ljuga, jag har lite slitit mitt hår över den här sabla klänningen. Men så igår... igår kände jag att jag kanske hittat åtminstonde stället att gå till... The Bride´s Project. En välgörenhetsorganisation här i Toronto dit man kan donera sin brudklänning - antingen som privatperson eller om man äger en butik med brudklänningar. Pengarna från varje såld klänning går sedan oavkortat till cancerforskningen. Jag tycker att det här är ett helt fantastiskt initiativ - jag är så oerhört imponerad av att någon har kommit på, formgett & förverkligat det här projektet. Att bära en av deras klänningar nästa år hade känts så fint, så varmt om hjärtat - veta att det jag bär inte bara är en vacker bit tyg, utan även något som kanske kan göra en liten, liten, skillnad för någon som just nu kämpar sitt livs hårdaste kamp. Det hade känts perfekt för en dag vigd till kärleken.

Kommentarer
Postat av: Jo

Verkligen en jättebra idé! Synd bara att de inte kan ha en online-inventarielista så att man kan kika på olika varianter när man bor lite längre från butiken =) Du får lägga upp bilder på alternativ.

Svar: Åh vad bra att du gillar den, för jag känner mig lite tveksam på att ta med Megha eller Christina dit... jag tror att de har helt andra kriterier när det kommer till bröllopsklänningar. Själv känner jag mig inte så jättesentimental, utan hade gärna köpt något som jag kanske kunde donera tillbaka efter själva bröllopet. Känns mycket vettigare att stödja cancerforskningen än att köpa på mig något snordyrt från bröllopsindustrin & sedan låta den samla damm.
Ida

2012-07-28 @ 17:16:43
Postat av: Jo

Jag tror att vi nordbor över lag är lite mindre sentimentala. Visst vill vi ju ha en fin klänning, men det lär det ju finnas där =)

Svar: Jag känner att en klänning vars intäkter går till cancerforskningen hade varit väldigt sentimental att bära! Sen får vi ju se om de har något vettigt, eftersom det hela sker i norrland så fungerar ju inte en prinsessbakelse. Är det bara det de har så får jag leta vidare, men jag vill i alla fall testa!
Ida

2012-07-29 @ 20:37:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0