The Jansson Effect...

Vi åkte ut till stugan, ma & pa klev innanför dörren & ma säger med liten röst "vad brunt det är". Herregud så skönt, på direkten kände jag bara "men tack gode gud, några som förstår min plåga!". Fem minuter senare låg hela familjen Jansson på alla fyra i det största sovrummet & skrapade gamla fastlimmade rester av heltäckningsmattan. På tre timmar lyckades vi inte bara skrapa bort allt elände utan vi ryckte även ut heltäckningsmattorna ur de två mindre sovrummen & dammsög upp allt skrot. Vi var så SJUKT effektiva att vi benämnde det hela "The Jansson Effect" - för jäklar i min lilla låda vad vi fick gjort. Imorse förflyttade vi oss ut i trädgården & förvandlade djungeln till något som liiite mer liknade en gräsmatta...
Nästa gång jag är där ska jag ringbarka det där sabla trädet som hänger ut över hela trädgården. Får nämligen inte hugga ner det för Pauls föräldrar för att det har en "Japansk effekt" på trädgården. Kom & hjälp mig... Annat sly & bråte som de inte sagt något om rök dock. Släpte lös pappa med motorsåg & trädgårdstrimmer & nu har vi nästan å-utsikt!
Massa gjort den här helgen alltså. Fast som både ma & pa påpekade, vi måste röja minst 5 meter åt vart håll av huset för att få tillräckligt mycket luftgenomfart att myggen från helvetet håller sig borta. Det blir mycket brasved till vintern med andra ord.
 

Kommentarer
Postat av: Matilda

Det här kanske vore något att införskaffa? ;) http://www.parakito.com/wristband

Svar: Oh, de var ju till & med riktigt fina! Har en liten mygg-gifts dosa med fläkt som jag knäpper fast i byxlinningen när jag är ute & jobbar, men armbanden känns lite smidigare. Fast oavsett, vi har 35 hektar skog - så träden som växer in i stugan ska BORT!
Ida

2012-06-26 @ 13:45:32
URL: http://matildalovisa.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0