Garden talk...

Pallrade mig ut i trädgården för att vattna lite (temperaturen har legat över 30 de senaste dagarna så det behövs!) & travade rakt in i vår portugisiske trädgårdstomte. Vilket innebar att jag fick en lektion om trädgårdsskötsel på blandad engelska/portugisiska.


Joao är verkligen en liten trädgårdsguru (han har de grönaste fingar jag vet!) - så jag brukar försöka snappa upp så mycket som det bara går från informationsströmmen. Idag talade han om VIKTEN av att nypa av sånt som är "Bad, mau"...

& om hur små svarta flugor inte gillar tvål. Det senare tipset ska jag testa på mina morning glories (hjälp, hjärnsläpp... kan inte komma på det svenska namnet)!

Avslutade med att diskutera hur mycket frukt vi kan tänkas få från persikoträdet. Jag hoppas på tillräckligt mycket för en liiten burk marmelad!

Kommentarer
Postat av: Jo

Löjtnantshjärtan eller Fänrikshjärtan. Tror de där är Löjtnant, fänrik är lite mindre har jag för mig =)



Du har inte så lite gröna fingrar heller, jag är glad om jag kommer ihåg att vattna en gång i veckan. Oftast blir det varannan =)

2012-05-30 @ 18:12:09
Postat av: Ida

Det där är bleeding harts - inte morning glory. Sorry, lite vilseförande foto, knäppte det idag på morgonen mest för att det var fint. Mina morning glories är så små ännu att de inte gör sig på bild för fem öre... :)

2012-05-30 @ 18:57:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0