Spot the Lion…

Mumin tror att han äger här ute i naturen - sitter & spanar ut över ägorna med bestämd haka. Fast det är ju bara att inse att liten är en rätt kass vildkatt.
Igår kväll hörde vi hur han satt & slog på något ute på balkongen. Duns, duns, duns… luddig katt-tass som föll ner på något gång på gång. Vi knatade ut & där satt Mammut vid ett stort plastskynke som vi lagt där ute - i det plastskynket hade en liten mus irrat sig in. Så musen sprang gatlopp i plasten & Mumin satt där & försökte banka till den. Bara det att musen var för snabb, så fluffet lyckades inte få in en enda träff. Himla tur att vi köpte honom som sälskapskatt, för hade vi införskaffat honom i syfte att bli av med mössen så hade det varit det mest EPISKA ”kasta pengarna i sjön” ever.
 
And on that note - igår tvingade jag Paul att gå med på att sätta ut de musfällor vi köpt. Det har varit lite motigt på den fronten nämligen, Pauls familj gillar inte att ta död på djur. Åtminstone inte så att de ser det, att strö ut ton med gift är nämligen tydligen helt ok… Men som sagt, igår blev det fällor. Facit så här långt, fyra möss mindre i stugan.

Kommentarer
Postat av: Jo

Med lite träning skulle han nog komma igång. Johannas katt lyckades träna upp sig från fjäril (hans första stolta kill) till... HARE! Johanna vaknade mitt i natten av dödsskrik, trodde det var katten, kom ner till kattluckan där katten försökte släpa in en hare genom luckan. Hon tänkte först att hon kanske skulle kunna rädda den men katten vägrade släppa taget så hon fick låsa honom ute på balkongen till morgonen. Glad syster? Nja, inte direkt.

Grattis på musdödandet. Mkt bättre med fällor än gift, för alla inblandade.

Kram!

Svar: Hjälp, en hare?! Kan förstå om Johanna blev lite lätt stressad över det bytet, det hade nog vem som helst blivit!
Gift känns som ett så sjukt dumt alternativ, det är ju inte så att de dör på fläcken - nope, istället får man en källare som ser ut som ett bombnedslag & luktar av död mus... omöjlig att hitta död mus. Inte så trevligt.

KRAM!
Ida

2012-09-03 @ 01:20:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0