Bay of Biscay...

Förra nattens boende var ju så där - charmig lägenhet, men helt hopplöst att ta sig till lägenheten. Det gick helt enkelt inte att få upp alla väskor för trappen, så latheten vann & vi tillbringade den här dagen i samma kläder som igår. Lite sunkigt... men mer praktiskt, så nu vet ni varför vi ser likadana ut på alla kort.  MEN DET ÄR TVÅ SKILDA DAGAR! :)
 
Happ... med det klargjort, vi började dagen med att åka ut till kusten & La Baule-Escoublac. Vi hade läst oss till att detta skulle vara ett art deco mecka så jag var peppad till tusen, men det var dessvärre mest bara en enda lång strandpromenad & diverse turistiga affärer. Paul fick i alla fall se Biscayabukten, så de var ju något!
Badkrukefega Ida doppade tårna i havet, sen var det nog - att folk kunde bada var liksom helt bortom mig. Efter att ha pipit åt allt kallvatten drog vi upp på strandpromenaden för lunch. Jag åt Ida mat & Paul åt Paul mat - som toppades med något oväntat. Eller... är det bara jag som aldrig sett pizza med ägg förut? Kanske bara jag som är lite norrlandsbakom här... men det kändes rätt oväntat!
Sen bar färden vidare till Angers, där vi kikade på gamla hus (detta tydligen heltäckt med bibliska referenser) & tog en liten fika på ett torg där man pallat upp en piano i mitten av alltihop - sen var det fritt fram att gå dit & spela vad man än ville. Folk var SJUKT duktiga & jag fick lite ånger över att jag la ner mitt pianospelande efter de tio år jag höll på.
Sista stopp innan Orleans där vi bor i natt, Montsoreau - alltså... Om ni någonsin gifter er & inte vet var ni ska åka på bröllopsresean. ÅK HIT! Så sjukt gullig liten stad med cremefärgade små hus, stockrosor, antikmarknader, vinprovning & väldigt vackert slott som Alexandre Dumas lät figurera i en av sina böcker. Jätte jätte tjusigt!
Dessvärre har insidan fått förfalla så mycket att det i dagsläget inte är ett "riktigt" slott med brokad & ekmöbler, utan en konst/historieutställning. Lite besviken blir man när man kommer in, men utsikten väger ändå upp rätt bra. In mot land kan man se delar av byn, varav en del hus är inbyggda i berget.
Åt andra hållet ser man Loire floden - var roligt att få en riktigt bra bild av hur stor den är, nu när vi följt den i flera dagar!
Lång, men väldigt härlig, dag - så skulle jag vilja sammanfatta den 11 augusti 2013.
Nu har vi en dag kvar på oss här i Frankrike & det ska bli kul att få upptäcka Orleans, har sett lite av stan nu i kväll & den verkar väldigt trevlig! Dock blir det inget besök i Jeanne D'Arcs hus, det är nämligen bara en replik av orginalbyggnaden eftersom britterna bombade originalet till pulver under andra världskriget.

Kommentarer
Postat av: Jo

Ang pizzan, det är du som är norrlandsbakom =)

Svar: & Paul som är Torontobakom! Alltså... pizza serveras så här i Stockholm/Kisa?! I Toronto hade det ALDRIG gått hem, salmonella varning så att det bara ryker om det!
Ida

2013-08-12 @ 14:35:27
Postat av: Jo

Och andra platser i Sverige där vi i stort sett inte har salmonella. Vi smakar ju på smet med rått ägg i, typ hela tiden en vi bakar också.

Svar: Här i kanada får man inte ens göra pepparkaksglasyr med rått ägg - fast det brukar jag skita i. :)
Ida

2013-08-14 @ 12:39:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0