Orleans other things...

Vi startade dagen med att bara ta en liten promenad i Orleans - väldigt trevlig & fin stad som jag verkligen gillade. Saknar dock den där historiska tyngden som man känner i andra städer, de allierade bombade nämligen Orleans så hårt att nästan allt är nybyggt (fast i gammal stil, så det är inget futuristiskt monster vi talar om här). Jag ville köpa stuvbitar, men det sket sig eftersom nästan alla affärer i Frankrike har stängt på måndagar under augusti. Japp... även i stora städer som Paris (vi checkade). Så eftersom det inte blev något tyg bestämde vi oss för att ta en liten avstickare till Fontainebleau. Fontainebleau är känt för ett par saker, sina stora friluftsområden där klättrare hänger rätt frekvent, ett väldigt stort slott som vi hade tänkt besöka men föll på...
För INNAN vi hade tänkt knata in på slottet för att riktigt frossa lös på renässanspryttlar så var vi tvungna att stanna på ett litet café för lunch & där bondade vi med våra bordsgrannar. Ett par från San Fran som var där eftersom tjejen skulle börja på INSEAD (affärsskola som är den tredje saken Fontainebleau är känt för). Vår lilla lunchpaus tog typ tre timmar & avslutades med utbytta email adresser. Mycket trevligt, men det gav ju inte direkt så där jättemycket tid kvar att röra sig med... så ja, vi åkte förbi slottet med bilen & knäppte en bild i farten. Känns lite typiskt Ida & Paul måste jag erkänna... Anyway. Nu har vi installerat oss på vårt allra sista hotell, återigen blev vi uppgraderade till en suite. Det här med bröllopsresa alltså, VÄRT att nämna i fall att ni någonsin är ute på en! Så nu sitter vi på ett hotellrum som kommer med badkar OCH separat dusch, litet kök, två flat screens, balkong & en säng som inte är så pjåkig.  
Vi har precis festat lös på lite hämtsushi & bröllopsbubbel & det känns faktiskt inte som om den här bröllopsresan kunde ha fått ett bättre slut!
Jag vet att verkligheten väntar imorgon... men jäklar vad jag har tillåtit mig NJUTA av den här senaste veckan!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0