Jäklar...

Innan man gifter sig i sverige måste man ju gå igenom en hindersprövning - som verkar extremt lätt & smidig om man bor i sverige. Gör man inte det blir det genast lite meckigare, för hur ska man bevisa att man inte tidigare varit gift om det inte finns något nationellt register? Vilket det ju naturligtvis inte finns i kanada. Det finns provinsregister, men då kan man ju bara ha kuskat upp till Quebec & gift sig där... För att klargöra det hela ringde jag därför kanadensiska ambassaden tidigare idag & fick prata med en jättetrevlig tjej som svarade att de ofta hjälper till med den här typen av frågor. Allt man behöver göra är att dyka upp i person & så skriver de intyg som skatteverket är OK med. Super! Bara det att det sen tar cirka 2 veckor för skatteverket att sätta samman intyget... Så, minst två veckor innan bröllopet + plus bröllopsresa på det & vi kikar på närmare en månad i Sverige. Vilket fungerar för mig, men inte för Paul eftersom hans semester ligger på futtiga 3 veckor. Argh... Så nu vet vi inte riktigt vad vi ska göra, en snabbtripp till Stockholm i maj kanske? Eller så rymmer vi & gifter oss i Las Vegas.

Kommentarer
Postat av: trillingnöten

Kan ni inte slicka det på posten? Värt att ringa till skatteverket och kolla. Alt att någon släkting tar med sig in på kontoret och hjälper er. Skatteverket brukar inte vara knussliga

Svar: Jag åker nog hem i maj så jag ska scouta läget då! Skönt att höra att de inte brukar vara knussliga, för jag oroar mig lite. Hade varit lite jobbigt om vi dykt upp för bröllopet & så hade allt fallerat pga hindersprövningen!
Ida

2013-01-22 @ 00:38:40
URL: http://vilsnajollen.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0