Landet på landet...

Vårt grönsaksland har verkligen tagit form det här året, jag är så himla glad över att vi kämpade så hårt för att få till det förra året. Sure, det SÖG att gräva ut 1000 liter jord för hand & ersätta allt med påse efter påse av jord - men nu växer allt så himla fint utan att vi behöver anstränga oss så där nämnvärt.
De små gul/orange fläckarna ni kan se på fotot är en av helgens planteringsmödor - marigolds på engelska, tagetes på svenska. Planterade merparten av dem i plätten som jag avsatt för tomater eftersom tagetes skyddar tomaterna från att angripas av skadliga nematoder. Till hösten kommer jag att hacka alla kvarvarande tagetesplantor i småbitar & gräva runt dem i landet så att de ger lite skydd även till kommande års skörd.
Det enda som är RIKTIGT jobbigt med grönsakslandet just nu är att det ligger i skugga på eftermiddagen, så så fort jag knatar dit för att plocka lite vårlök eller tukta timjanplantan som växer något helt vansinnigt... ja då blir jag attackerad av horder av mygg. Den här helgen hjälpte inte myggsprayen heller, de var väl för hungriga - så det enda som fungerade var att sätta på mig min tjocka Coboconk fleece. Varmt, men jag klarade mig i alla fall undan med inte alltför många bett!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0