Till er mammor...

Jag vet att det finns ett par mammor som läser min blogg - jag har en fråga till er! Vi kommer att ha Lotta, Martin & lilla Ida över för middag ikväll. Jättetrevligt! Bara det att jag precis insåg att jag inte kan laga köttfärslimpa som jag tänkt mig - Lotta ammar ju & jag har förstått att hon därför undviker lök. Min version av köttfärslimpa känns därför inte som den ultimata middagen för henne. So... jag tänker lax & fänkål. Fungerar fänkål - eller är det något man också ska undvika? I så fall... hade något med bönor gått bra eller är det också dåligt för små babymagar? Lite lost här känner jag, så hjälp mottages tacksamt!

Kommentarer
Postat av: Camilla

Men kan du inte minska mängden lök, för köttfärslimpa är gott ;)

Jag vet inte hur det är med fänkål och amning, har du testat googla? :)

Svar: Jo, men det var ju en djungel... jag blev helt matt. Tydligen får man inte dricka fänkålste som ammande - eller äta dragon, basilika, muskotnöt, citrongräs och anis. Någonstans vid basilika kände jag att det nog får duga med Mumin & Digby för oss, jag dör utan basilika. Så - eftersom jag inte fått några rapporter om att man INTE ska äta fänkål så blir det fänkålsgratäng!
Ida

2013-03-19 @ 21:19:31
Postat av: Camilla

Oj jisses! Är det så mycket man ska undvika? Jag kör på sunt förnuft jag ;)

Ungefär som häromveckan när jag var och åt sushibuffe, bordet bredvid mig satt även en gravid tjej och jag kan tala om att hon följde råden till punkt och pricka :p det gjorde inte jag ;) haha!

Svar: Åh - så du åt sushi med rå fisk? För det är en av de saker jag skulle SAKNA om jag blev gravid något dag. Så deppigt med veg-sushi.
Sen när det gäller vad man ska undvika så mailade farmor & sa att kål, lök & bönor är dåligt för små baby-magar - så det var ju tur att jag skippade bönor till middagen!
Ida

2013-03-19 @ 22:46:59
Postat av: Camilla

Sunt förnuft ;) jag äter inte rå fisk dagligen så att lyxa till det ibland är inte farligt (iaf vad jag tycker) då är det bara lax som jag äter, inget annat :)

Svar: Oki - men då finns det ju hopp om ett inte helt igenom tråkigt liv i fall att jag skulle bli gravid någon dag! Det här med noll alkohol & noll sushi kändes annars lite som om någon knyckt allt som jag finner trevligt. :)
Ida

2013-03-20 @ 23:15:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0