När livet stannar upp...

Nu svär jag, men fy fan så rädd jag blev idag... Paul & jag hade påtat på i stugan som vanligt, varit ute en timme eller så & när vi kommer in i huset reagerar jag på att Digby går lite konstigt. Samtidigt säger Paul "Herregud så overkligt stora tassar våra katter har". Bara det att Digby faktiskt inte har så stora tassar, så jag reagerar på vad han säger & går & plockar upp Digby. Ena framtassen är helt gigantisk... katastrofstor...

Ja ni ser ju själva - så här ska det ju inte se ut!
Ångesten alltså... ångesten. Jag springer runt helt paniskt i stugan & vräker ner maten i våra kylbaggar, kastar ihop våra kläder (Paul tog bilderna medan jag gjorde detta - var så stressad att jag inte ens såg det). Hela tiden går olika katastrofscenarion genom mitt huvud. Andnöd. Hjärtsvikt. Utslagna njurar. Men typ allt sånt man sett på djursjukhuset som slutar med "Dessvärre så orsakade ormbettet hjärtsvikt & Bobo´s kropp orkade inte med belastningen. Bobo´s ägare hade inte (idiot) försäkrat Bobo". In med alla prylar i bilen & så gasen i botten för att komma åtminstone till signalområde så att vi kunde ringa en jourveterinär. Stugan ligger ju ute i ingenstans & klockan 4 på en lördag var allt stängt förutom just jourerna. Fick tillslut tag på en dam som förklarade att det var bäst att köra raka vägen till Toronto (>2h) men att det inte var akut om han var i någorlunda vanligt skick när vi kom fram - skulle han dö så var det liksom att vänta inom en mindre tidsram. Tack gode gud i himlen så kunde vi rulla in i stan med en relativt pigg liten Digby i mitt knä - så nu blir det till att vänta ut natten & ta in honom för kontroll i morgon. Min kära lilla apa... fy sjutton så rädd du gjorde mig idag!

Kommentarer
Postat av: Matilda

Hur går det? Det ser ju onekligen ut som att han har blivit biten på andra bilden :(

Svar: Igår när vi först såg tassen så var det jätteläskigt, men när vi väl kom till Toronto så hade svullnaden redan börjat gå ner & han verkade inte lika obekväm som han varit tidigare. Nu på morgonen är han tack & lov tillbaka i vanlig form!
Ida

2013-05-05 @ 10:32:11
URL: http://matildalovisa.blogspot.com
Postat av: ma

Pappas diagnos; biten av geting eller huggorm i lill- tassen!

Svar: Det var den slutsatsen jag kom till också, eftersom han var inne i stugan hela dagen så måste det ha hänt ute på den in-nätade balkongen = jag hoppades på att det var en geting. Skräcken var ju att det var ett ormbett. Nu på morgonen är tassen tillbaka till normal storlek, så utifrån vad jag läst till mig på google så talar det för ett stick snarare än ett bett.
Ida

2013-05-05 @ 13:27:40
Postat av: Alex

Stackars liten! Tur att allt verkar ha gått bra.

Svar: Ja, himla skönt - blev så sjukt rädd när det hände!
Ida

2013-05-12 @ 17:06:50
URL: http://www.swedeoncrete.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0