Walking in together!

Åh så glad jag är! Ximena skickade just ett första fotografi av alla de som hon tog under bröllopet & jag är så lycklig över att äntligen ha en bild på Paul & mig när vi går in i kyrkan! Har bara sett oss framme vid altaret tidigare, så jag är så lättad över att faktiskt ha åtminstone en bild på intåget.
När Paul & jag började prata om själva vigsel-ceremonin var vi snabbt klara med att vi INTE ville följa nordamerikansk tradition med pappa ledande mig nedför kyrkgången. Det hade känts så himla märkligt & krystat från ett personligt perspektiv & sen så hade det faktiskt känts lite jävligt att bli överräckt. Som om jag vore en ko eller annat kreatur. Så att gå in tillsammans var för oss något helt självklart, för att visa att vi är jämlika & att vi båda gick in i vårt äktenskap med glädje. Det är ju inte så att jag började gasta om jämlikhet under de bröllop vi varit på här i Kanada, där bruden i samtliga fall överräckts av sin far, men för oss hade det känts något helt otroligt onaturligt. Att gå in tillsammans var däremot helt perfekt & bara så skönt - att få se Paul innan, hålla hand med honom nedför hela gången & gemensamt småfnittra åt hur Elsa långsamt drog åt höger. Sötnos!

Kommentarer
Postat av: Alex

jätte fin bild!
och jag tänker precis som du. Här åker bruden med sin pappa och ev bror/bröder till kyrkan och överlämnas till brudgummen och hans familj utanför kyrkan. Och sen går alla in tillsammans.

Men vi har bestämt att Giorgos kommer och hämtar mig, så vi träffas själva, och sen åker vi tillsammans till kyrkan och går in ihop.

Svar: Tack!
Roligt att ni tänkt så ni med, samt att Giorgos är OK med Svensk tradition. Jag tog upp den här frågan med Paul ganska tidigt & han var direkt ombord. Sen rekommenderar även Svenska kyrkan att man går in tillsammans, de präster jag pratat med där anser att det är en "Hollywood-tradition" att bli överräckt av sin far.

Sen låter ju det grekiska sättet ändå så mycket bättre än det nordamerikanska! Vi gjorde så att jag bytte om med mina brudtärnor & Paul med sin best man, sen körde vi separat till en mötesplats & därefter bilkortege till kyrkan. Vi hade ett par minuter själva medan alla fick ordning på buketter, kransar & väskor & sen gick vi in så som du ser på bilden. Elsa först (fast egentligen skulle prästen ha gått före henne, men det glömde han bort & väntade framför altaret istället), oss två, Sussie & Jo sida vid sida (men Jo är så liten att hon inte syns) & Fredrik allra sist. Hade vi haft jämna sidor hade de gått in som par, alltså kille/tjej istället.
Ida

2013-10-01 @ 06:43:02
URL: http://www.swedeoncrete.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0