Att linda din baby...

Alex lämnade en kommentar om att vi lindar Tor, så jag tänkte utveckla det lite mer. Innan vi fick honom tyckte jag att det här med att linda var:
 
1) Utdaterat
2) Något de pysslar med i östeuropa
 
Sen kom Tor & den stora "sova ensam ångesten" in på scen & vi slet vårt hår över allt gråtande & skrikande. När vi landade på barnavdelningen på sjukhuset var jag säker på att Tor helt enkelt var oförmögen att sova själv & att vi var dömda till ett liv av två-timmars nattskift där en sov & den andra tog hand om honom. Lite stressad över det om vi säger så... Så när vår första sjuksköterska frågade om vi ville att hon skulle ta Tor ett tag så att vi kunde vila lite nickade jag stumt & tänkte att han nog skulle komma tillbaka snabbt eftersom det skulle skrikas non-stop bakom receptionen. Icket. Nicole gjorde en liten "baby burrito" av honom & sen var det tyst i två timmar. Samma sak med nästa sjuksköterska som kom in för att ta hand om oss, hon svepte in honom & sen var han lika utslagen som gången innan. Jag kände det som om jag bevittnade ett mirakel. Visar sig att alla nyfödda/babys som kommer in på Guelph General lindas - så vi fick en liten kurs i hur det hela går till & numera är Paul överste Baby Burrito Master här i huset.
 
DIY-guide till att linda din baby:
 
1) Vik ned överkanten på en filt & placera baby i mitten. Håll ned en arm
2) Vik in med hjälp av filten
3) Samla in sidotyget & vik in det med - viktigt steg om du inte vill att en liten baby-arm ska vifta ut på direkten
4) Vik up botten på filten
5) Säkra arm två
6) Vik över filten
7) Vik runt kring botten
Resultat: happy baby burrito, happy parents!

Kommentarer
Postat av: Alex

Tycker de ser jättemysigt ut. Som när man bär i sjal, fast ensam. Kan mycket väl tänka mig att de är väldigt mysigt för bebisen som är van att ha de trångt! Om man inte kan eller vill samsova så tror jag de här kan vara ett bra hälpmedel. Fast här på BVC så sa dom (eftersom G inte är svensk och dom inte riktigt har koll på allas traditioner så visste dom inte om detta var vanligt i grekland) att dom avråder från linda. Men dom avråder ju från samsovning också och de var de som var rätt för oss ändå!

Svar: Vi blev avrådda från det på föräldrakursen också - det, samsovning & allt som hade med filtar & dylikt att göra. Så vi körde ju på det i början & hjälp vad ledsen liten var! Så när sjuksköterskorna sa att de lindade alla barn på sjukhuset & jag såg hur mycket lugnare han blev kände jag bara att "Nää, tycker dom att det är nog säkert på ett sjukhus så är det nog säkert hemma också!". Sedan vi började linda har vi också kunnat sova, så det här är något vi kommer att köra på stenhårt. Han verkar så trygg också där han ligger, som om världen inte är så stor & skrämmande längre.
Ida

2014-12-12 @ 12:21:35
URL: http://www.swedeoncrete.blogspot.com
Postat av: Jo

Gulligaste burriton jag någonsin sett =)

Svar: Japp, nästan så att det är svårt att inte äta upp honom! :)
Ida

2014-12-12 @ 13:34:47
Postat av: Alex

Man kan ju inte följa ALLA råd och alltid göra precis de som är absolut bäst enligt statistiken. Barn är ju också människor och har egna åsikter om vad som känns mysigt/tryggt. Sålänge lillkillen är glad och familjen mår bra så är de toppen :)

Svar: Precis - men jag tror att det tar ett litet tag innan man kommer till den punkten. Innan Tor var född var vi rätt sönderskrämda av allt vi fått höra på föräldrakursen, så då var vi beredda på att följa varje råd de gett till punkt & pricka. Sen kom Tor till oss & vi insåg väl rätt snabbt att han hade lite egna ideer om hur saker & ting skulle skötas så då var det bara att anpassa sig!
Ida

2014-12-13 @ 08:35:37
URL: http://www.swedeoncrete.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0