Rant & Tors first visit...

Idag har Tor & vi haft en mycket bättre dag! Mjölken har runnit till, så vi har en glad liten kille i huset & lättade föräldrar. Självklart att vi kommer stödmata/använda ersättning om det inte fungerar i längden, men det känns skönt att vi åtminstone fick ge det en chans. Det hade inte hänt om inte amningskonsulten stått upp för oss mot Dr T. Nu, så här med lite mindre ångest & lite mer sömn i ryggen kan jag faktiskt känna mig rätt förbannad på Dr T. Naturligtvis är det ett problem om babyn tappar för mycket i vikt, men att hålla på att kritisera oss för att vi åkte hem för tidigt från sjukhuset tycker i alla fall jag är att trampa över linjen. Vi var där i åtta timmar, vi kunde ha skrivit ut oss själva efter sex eftersom vi båda två fått klartecken på att allt såg bra ut - så det var inte så att vi rymde blödande & svältande genom korridorerna. Dessutom har vi ju våra barnmorskor som back up, Mitra infann sig hemma hos oss för pepp & stöd mindre än 24 timmar efter det att Tor kommit ut. Att då börja klanka på oss för det här, mitt i en situation där vi fortfarande är mest oroliga för Tors andning, känns ju inte så där jättekonstruktivt. Lite som att svinga så vilt med skuldsleven som det bara går. Jaja... En bra sak är väl att skulden inte hittar hem i just den här frågan, vägrar sitta & känna mig som en dålig mamma för att vi åkte hem i ett läge när vi alla mådde bra!
 
Dagen har förövrigt bjudit på besök - Pauls föräldrar kom nämligen förbi & sa hej till Tor. De blev så upprörda över hela sjukhusdramat att det kändes viktigt att de skulle få se honom. Var härligt att få visa upp honom också & inte bara för främlingar på sjukhuset! För Tor resulterade det även i ytterligare en nalle till kollektionen!
Nu sitter vi i soffan & arbetar på att få upp vikten så att vi kan växa om alla mjukisdjur!

Kommentarer
Postat av: Matilda

Både jag & P blev som fågelholkar när vi läste om läkaren. Det ÄR ju fullt normalt att ett barn tappar i vikt första dagarna, och här uppmuntras ju alla att amma. Märkligt. Men skönt att ni mår bättre! <3

Svar: Skönt att höra att det var så ni reagerade, hade varit intressant att höra vad Ps mamma tycker i frågan. Om hon tycker att 8% på en tvådagars baby är något att slå på stora paniktrumman över eller om det är en helt acceptabel viktnedgång.
Ida

2014-12-11 @ 08:44:04
Postat av: Jo

Så skönt att ni mår bra nu. Och du gör helt rätt att inte ta åt dig av kritiken eftersom det på inget vis är ert fel. Ni fick ju klartecken från de som gör det här hela dagarna varje dag så hur skulle ni, som gör det här för första gången, veta vad som skulle hända? Nej, helt fel av Dr T att skälla på er, speciellt i den här situationen då ni redan är superoroliga och mår jättedåligt. Väldigt oprofessionellt!

Kram!

Svar: Går ju att ta åt sig av allt, speciellt som nybliven mamma, men jag bestämde mig för att stenvägra i det här fallet. Vi mådde bra, vi ville hem, end of story & sen får folk tycka baske mig vad de vill - men det kan de hålla inne med!
Ida

2014-12-11 @ 08:59:52
Postat av: Alex

Låter mycket mer positivt nu! Härligt. Och så skönt att ni har en bra BM som kan stötta. Om de redan blivit mycket bättre så kommer de högst troligt bara gå lättare och bättre allt eftersom.

Och ni är verkligen verkligen inga dåliga föräldrar! och absolut inte av en så dum anledning som att ni inte stannade längre på sjukhuset "bara för att"!

Har aldrig sett någon som lindar barnet tidigare! Har varit diskussion om de i min facebook föräldragrupp på senaste. Har hört då att de är vanligt "där borta". Tycker de ser ganska mysigt ut, speciellt när man inte "får" ha annat mys i sängen.

Svar: Åh det är så mycket bättre nu! Amningen har kommit igång, barnmorskorna är nöjda med resultaten vi uppnått så här långt & viktigast av all - Tor verkar så nöjd!
Sjuksköterskorna lindade honom & PANG så kunde han sova själv från att ha varit helt otröstlig. Ska skriva mer om det i ett inlägg, men det är verkligen något vi kommer fortsätta med!
Ida

2014-12-11 @ 10:34:19
URL: http://www.swedeoncrete.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0