Tors first road trip...

Nu är ju min erfarenhet av riktigt små bebisar rätt begränsad, men jag inbillar mig att vi fått en förhållandevis lättsam liten unge. Idag drabbades Paul nämligen av "vi måste ha en BabyBjörn-feber" & vips lustigt befann sig alla mänskliga familjemedlemmar i bilen för liten road trip. Som naturligtvis blev en bra mycket längre exkursion än vad vi tänkt oss - vi är verkligen sämst på att ta oss från punkt A till punkt B utan femtioelva småstopp/felåkningar. Det hela gick dock över förväntan bra, under hela färden, cirkus 4 timmar totalt, sov kotten eller tittade ut genom fönstret:
En enda gång grät han under hela resan & det var på Babys R Us herrtoalett & som Paul sa "Jag förstår honom till fullo". I vilket fall, nu är vi utrustade med en BabyBjörn & jag har redan börjat fantisera om ALLT jag kommer att kunna göra nu när jag kommer att ha tillgång till två händer igen!

Kommentarer
Postat av: Alex

Nu är de ju lite sent när ni redan köpt en björn, men om du börjar tycka de blir tungt eller jobbigt/ont att bära. Ge inte upp de hela utan köp en sjal eller ergonomisk sele. Jag klarade inte att bära bellan längrestunder i babybjörnen när hon kom upp till 4kg. Då bytte jag till en babybjörn one klarade ett tag till, med ont i axlar och rygg om jag bar förlänge och la bort den några kg senare.

Nu fick jag tummen ur och köpte en tula toddler (eftersom hon vägrar vagn 95% av gångerna) och nu vid 11kg är de noll problem att bära henne hur länge som helst.


Men att bära överlag är sjukt bra. Jag som hade(har) en näretskrävande bebis hade extremt mycket användning av att kunna bära!

Svar: Tack för tipset! Ska kolla upp Tula Toddler längre fram i fall att Tor också är en liten vagnvägrare (än så länge verkar han gilla konceptet).
Vi köpte en BB Miracle som har ryggsupport - så förhoppningsvis ska den fungera någorlunda länge. Vi har även en bärsjal som vi fått av en vän, men jag vågar inte riktigt använda den än när han är så ostabil. Tänker att vi testar senare när han har lite koll på nacken.

Det enda negativa jag upplevt med selen så här långt är att Tor blir lätt småtokig när brösten är SÅ NÄRA men han ändå inte får amma. Det rotas runt något galet! :)
Ida

2014-12-23 @ 23:28:37
URL: http://www.swedeoncrete.blogspot.com
Postat av: Alex

Ja de är ju skönt om den funkar ett tag iaf när man ändå köpt den. Jag började läsa på om selar/sjalar redan innan bellan kom och visste att man "borde ha" en ergonomisk. Men så blev de björn ändå och jag orkade liksom inte leta runt och ha mig. Fast sen när jag väl fick en så förstår jag skillnaden.

Testa sjalen! De är jättemysigt och mycket stadigare än man tror innan man testat. Gå med i gruppen "bärsjalar!" (med !) på facebook så kan då få tipps på massa knytningar och vad man ska tänka på och sådär. Hade haft sjal mycket mer om de inte var för att vi var i grekland hela sommaren (Bella är ju född sista April) och de blev ALLDELES för varmt med så mycket tyg och så nära.



hehe när jag testade nya selen nu för några veckor sen så fick jag samma problem. "mamma gaaaala! (MJÖLK!) och började dra i min tröja, inte så kul när man är ute. Men de funkade faktiskt att amma i den utan att de syntes ut alls. Så jag kunde gå och amma på julmarknaden utan att någon märkte något alls :)

Svar: OK, jag ska försöka vara mindre harig & ge sjalen en chans! :) Är ju dumt att inte använda den nu när vi fått den.
Skratt, ja jag kan tänka mig att det kanske blev lite jobbigt där om du inte planerat att amma i en sån situation! Måste erkänna att jag inte ens tänkt tanken att det GICK att amma med selen på. Får väl kanske testa nästa gång jag bär Tor om han blir lika tokig igen. :)
Ida

2014-12-24 @ 12:24:37
URL: http://www.swedeoncrete.blogspot.com
Postat av: Alex

De är lite svårare att amma i sele när dom är så små som er Tor. De tar ju ett tag att kunna amma helt "problem" fritt, utan att man behöver pillra, hjälpa till och sådär (fast jag vet ju inte alls hur ni har de) och sen när han är så liten och ostabil så gör ju allt tillsammans att de blir lite svårt. Men i sjal finns de bra knytningar där du kan bära och amma en spädis samtidigt :)

Svar: Amningen har gått över förväntan måste jag säga, han har varit duktig på det sen dag ett & förutom den där natten när hela högerbröstet pluggade igen har allt gått SÅ bra. Men som sagt, han är ju väldigt ostabil fortfarande - så det är nog bäst att vänta lite med att gå-amma. Den tiden kommer väl för eller senare i alla fall!
Ida

2014-12-25 @ 19:12:29
URL: http://www.swedeoncrete.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0