Jag är inte en hund - så klappa mig inte!

Det har varit rätt många "get togethers" senaste veckan & det har i sin tur inneburit att ett nytt "gravidproblem" har dykt upp. Det började i torsdags, när en manlig bekant som jag inte sett på ett par år liksom grabbade tag om min mage & bara skakade runt samtidig som han tjoade grattis. Samma kväll gjorde hans fru samma sak, om även i lite mildare former. Försökte tänka att det här kanske var något tillfälligt, men icke, igår på babyshowern hände det igen. Visserligen var det en nära familjemedlem till Paul den här gången, men vet ni - det gör inte så stor skillnad. Det är ändå så himla respektlöst, att bara grabba tag i någon så där utan att fråga! Vissa dagar än magen alldeles spänd & gör ont, då vill jag inte ens att Paul ska ta på den & han om någon har väl "rätt till den" om nu någon har det förrutom jag själv. Jag blir ärligt talat alldeles förbannad bara av att tänka på det här & önskar väl mest att alla "gravidklappare" skulle få handröta till den milda grad att lemmen i fråga föll av. Funderar lite smått på att trycka upp en t-shirt med följande text för att förmedla hur idiotiska jag tycker att alla klappare är:
 
 
Nu har jag ju i & för sig inte en armborst än, men jag minns bra & det är bland det första på min önskelista när jag väl blivit godkänd som permanent boende av immigrationsverket här.
 
Åh, en till baby relaterad sak - idag såg jag min första spark på utsidan. Låg i sängen & tänkte "Jag undrar när jag kommer att börja se sparkar" tittade ner & precis då kom en spark & magen buktade ut! Så himla häftigt! Så jag skypade direkt till Paul "I just saw my first kick!", varpå jag fick tillbaka "WHAT, in Guelph, in July?!". Eh... Paul trodde alltså att jag menade en sån här kick... Jag bara "Honey, you need more coffee".

Kommentarer
Postat av: Alex

De verkar vara ett ooooootroligt vanligt problem. Har nog inte stott pa nagon annan mamma/blivande mamma an mig sjalv som inte hatar de dar. Sa man undrar ju varfor folk fatt for sig att de ar ok?! Har ar dom helt extrema och totala framlingar kommer fram och klappar. Som tur ar har jag inte nagon stark integritet sa jag led inte sa mycket som andra.

Hur kanner du for sparkarna? Mysigt eller laskigt?

Svar: Nej jag begriper inte hur folk inte kan förstå att man åtminstone frågar innan man grappar tag om någon annans mage! I fall att någon främmande person gör så mot mig längre fram ska jag säga "Why are you grabbing my tumour?"... Så får de känna sig lite obekväma tillbaka.
Sparkarna är jag jätteglad för! Har ju varit helt eländigt så här långt i graviditeten, så att få ett litet kvitto på att det trots allt finns ett litet liv där inne gör att jag lättare kan fokusera på att vara glad & inte bara tycka att det råsuger att vara gravid.
Ida

2014-07-07 @ 21:43:11
URL: http://www.swedeoncrete.blogspot.com
Postat av: Jo

Gör det! Och lägg sedan upp foto på dig med tröjan här =)
Grattis till sparkarna! Måste verkligen vara så häftigt =)

Svar: Måste nog ta & trycka upp en faktiskt, för hjälp så irriterad jag blir bara av att tänka på klappandet! Vill folk så hemskt gärna klappa något kan de väl gå på mini-zoo!
& ja, det var hemskt häftigt att se första sparken på utsidan. Sen blev det inget mer på hela dagen, till Pauls stora besvikelse, men det kommer väl mer sen.
Ida

2014-07-08 @ 08:56:57
Postat av: Målvaktsmamman

Seså...på med tröjan bara...hahahaha. Håller med till110%, värsta jag visste och jag fattar inte varför man helt plötsligt tar sig friheten och rätten att klämma, det gör man ju aldrig annars.

Svar: Men eller hur, hade någon grabbat tag i brösten på någon & skakat runt på samma sätt hade den personen ju direkt blivit anmäld för sexuellt ofredande - men det är tydligen HELT ok & socialt acceptabelt att bara klämma hejvilt på en gravid kvinna. Jävla idioter tycker jag att de är som håller på på det sättet.
Ida

2014-07-08 @ 20:31:00
URL: http://malvaktsmamman.logg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0