Meet Charlie, the cat next door...

Vårt nya kvarter är verkligen ett kattkvarter - i varje fönster & genom varje stormdörr kikar små kattansikten ut. Vår grannfamilj till vänster utgörs förutom av de mänskliga innevånarna även av en tabby katt vid namn Charlie. Charlie kan vara ungefär den mest sociala katt som finns. Hänger jag i trädgården, ja då sitter Charlie alltid bredvid & tittar på & när Paul skulle klippa gräsmattan häromdagen ville Charlie rida ovanpå gräsklipparen. Mammut & Charlie har långsamt närmat sig varandra de senaste dagarna & de har gått från en väldigt tveksam Mammut till en rätt imponerande nivå av acceptans:
I går eftermiddag kom de faktiskt så långt att de möttes nos mot nos - helt utan morr, gurgel, väsande eller puffande. Lite annat är det med filuren nedtill på det här fotot:
Digby tycker inte ett dugg om Charlie - här har han väl precis fått en första sniff av inkräktaren & sen fick jag lägga bort kameran för att kunna gå i mellan om det skulle behövas. Digby blir nämligen helstursk & försvarar både hem, hus & storebror. Först puffar han upp sig så att han blir rund som en boll & sen börjar han leva om som om han hade tarmvred medan han långsamt avancerar mot stackars Charlie som inte fattar någonting. Hitintills har det alltid slutat med att Charlie piper iväg en tio meter eller så & det verkar räcka för att göra den lilla försvararen nöjd. Det roliga i kråksången är dock att räddast av alla, det blir Mammut - han kan liksom inte förstå vad som flugit i lillebror utan går typ runt honom i en krok med öronen klistrade mot huvuvet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0