Alltså... folk som inte vet att de är med barn?

Idag klockar vi in 17 veckor - 23 kvar! Häromdagen stötte jag på två bekantas bekanta, en av dem visste att jag var gravid medan det var en nyhet för den andra. Reaktionen jag fick från kvinnan som inte visste om det "Men vart har du babyn om du är 4 månader?!". Antar alltså att det fortfarande inte syns så där jättemycket, men även om det inte står skrivet GRAVID över hela mig så är det ju liksom ingen tvekan om att så är fallet. Illamåendent var ju liksom en rätt given signal på hur det hela låg till & lägg sedan på trötthet & yttepyttesmå babysparkar (som jag känt i lite mer än en vecka nu) & jag hade fått vara bra jäkla dum (typ vegetabilisk) för att inte begripa att jag inte var med barn. Ändå läser jag gång efter gång om personer som gått igenom hela graviditeten utan att ha en aning om att de var gravida. Jag bara HUR?! Hur går detta att missa?! Ximena, Annabelles tjej, & jag pratade om det bara förra helgen & som hon sa "Men alltså... jag vaggar fram, märker de inte sånt?". Eh... har liksom inget bra svar, men kanske att de tror att de fått plötslig gikt? Fast sen är det ju det här med viktuppgången... tänker de bara att de ätit lite för mycket pizza? Illamående kan de ju inte gärna vara, men mensen & sparkarna - tänker de att de gått in i klimakteriet i förtid & att de kanske plockat upp en ovanligt livlig binnikemask? Alltså jag BEGRIPER inte. Klart att det går att "hitta skyll" för en eller ett par gravidåkommor/symptom, men en hel jäkla uppsjö? Nope, där känner jag att jag famlar i tomma intet. Ett är jag i alla fall säker på, de här personerna måste ju bara DÖ av spänning när de läser deckare. Hur dåligt skrivna de än är kan jag liksom aldrig tänka mig att de har en susning om vem som är mördaren. Klarar de inte av att lägga ihop de rätt logiska bevis som finns för en graviditet så ligger de inte direkt på Hercule Poirot nivå. 

Kommentarer
Postat av: Alex

Oh vad mycket jag har kollat på "I didnt know I was pregnant" på TLC. Såg en här om dagen som födde tvillingar på toaletten hemma. Men vissa blöder ju regelbundet endå, såg en som visade bild när hon var i sista månaden och de syntes verkligen inte alls! Vet inte alls hur de går till men uppenbarligen går de.. Speciellt konstigt med en jag såg som hade haft en alldeles vanlig uppenbar graviditet tidigare.



och till något helt annat, vilket coolt namn Ximena! Riktigt ovanligt fast ändå inte alls sådär tillgjort, verkligen fint.

Svar: Åh, önskar att jag hade kunnat se den showen också! För man vill ju verkligen veta mer om dessa kvinnor! Skräcken hade ju varit om något sånt hänt en själv, tror aldrig att jag kommit över den chocken!
& visst är det fint! Det är tydligen rätt vanligt i Sydamerika, hon kommer från Urugay, men jag har aldrig träffat någon som heter så innan jag träffade henne. Det uttalas mer med ett H i början dock, så mer som "Himena" fast mjukt.
Ida

2014-06-20 @ 20:26:46
URL: http://www.swedeoncrete.blogspot.com
Postat av: Trillingnöten

Jag fattar heller inte! Helt galet...jag skulle aldrig kunna gå igenom en HEL graviditet och inte veta om det!
Jag såg en bild en gång för läänge sen på en modell som gjort ett fotouppdrag i nionde månaden, och hon visste inte att hon var gravid. Och på bilden var hon helt platt. Seriöst. PLATT mage! Hon hade gått upp nåt kilo och sett till att gå ned det igen illa kvickt. Nån dag efter fotot togs hade bebisen fötts. Vägde 2.5 kg...FATTAR INTE!? Kanske är det supermänniskor som är som gjorda för att föda barn helt enkelt? Det är deras naturliga tillstånd ;p

Svar: Jag tänker att det kanske inte syns fullt lika mycket på långa personer som vad det gör på korta, fast vägde babyn 2.5 kg & hon var fullgången känns det ju som om hon måste ha bantat rätt rejält... Samtidigt, OK om de inte får någon mage - men sparkarna? Hur kan man inte märka det på en fullgången baby?!
Ida

2014-06-21 @ 22:15:09
URL: http://vilsnajollen.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0