Helgens tema... "Inte riktigt som vi tänkt oss"...

Vi åkte ut till stugan i lördags, men det gick väl så där med att komma ut tidigt som vi tänkt oss. För så där lagom tills att vi krånglat oss igenom den värsta trafiken i down town (massa gatufestivaler, så det var LÅNGSAMT) fick Mammut fnatt pga att luftkonditioneringen fungerar nada i Pauls föräldrars bil. Samtidigt fick Digby diarré... mindre kul upplägg. Så vi fick panikbila över till Pauls föräldrar för tvätt av liten katt samt tidigare byte till vår kära lilla saab än vad vi tänkt oss. Slutade med att vi kom fram så pass sent på eftermiddagen att alla mygg redan var ute, så det blev noll & inget av allt trädgårdsarbete vi tänkt oss. Morgonen efter var planen tidig hemfärd, eftersom det var farsdag & vi var inbjudna att fira Pauls pappa, men Paul upptäckte att något dessvärre gjort ett hål i nätet in mot vår stora in-nätade balkong (typiskt nordamerikanskt med nätade balkonger i min bok) & en stackar liten fågel hade flygit in & dött där. Så naturligvis kunde vi inte åka & bara lämna det så - så vi startade dagen med att Paul reparerade nätet medan jag smet ut med min "Canadian Bush Wacker" & slog livet ur lite sly. Det här var ljudeffekten från balkonen "Men älskling, inte slå så hårt nu... var försiktig, tänk på babyn, ska du inte vila lite nu, det är inte hela världen att slå hela ängen, någon annan kan göra det istället för du". Det där sista argumentet föll väldigt platt... & jag bara "Men du, VEM? Alla i din familj är antingen 80 år gamla, lider av skolios eller är mer gravida än vad jag är... så no offence, men jag känner att jag trots allt är den som är bäst lämpad att göra det här jobbet".
Um... hyser liksom inga illusioner om att vi ska dyka upp i stugan nästa helg till ett magiskt rensat & fint örtland... så nästa lördag har jag & den krypande timjan en date... Suck - det här var FINT förra året, jäkla natur att växa på det här sättet!
En halvtimme försenade hoppade vi & katterna in i bilen, bara för att upptäcka att bilbatteriet dött under natten. Så Paul tillbringade ett par frusterande minuter med att försöka putta igång bilen medan jag & katterna stod på uppfarten & åts levande av alla mygg. Knatade in med knatte & fnatte & städade lite medan Paul stackarn fick älga iväg till grannen & be honom starta upp bilen åt oss. Känner att vi är skyldiga en liten tackblomma nästa gång vi åker upp... i annat fall hade vi väl fortfarande suttit där på uppfarten & svurit. Tillslut fick vi i alla fall igång bilen & kunde rallyköra hela vägen ner till Pauls föräldrar. Där vårt första stopp var på ortens lokala fiskaffär för att köpa på oss Pauls pappas farsdagspresent - fisk till dammen. Blev ett gäng pyttesmå guldfiskar samt två kois. Koien var så fina att jag blev sugen på att fixa en liten damm i vår trädgård i Guelph...
 
Frigivningsceremoni!
& sen då... massa mat i trädgården & massa babyprat med Pauls syrra & hennes tjej som väntar sin baby om 5 veckor & allt var rätt trevligt tills dess att Paul helt ledset upptäckte att han glömt sin vigselring uppe i stugan. Så vi tackade för oss & bilade 1.5 timmar tillbaka, plockade upp dem, & kom hem till vår lilla lägenhet lagom till läggdags. Under bilfärden konstaterade vi att vi tillsammans haft EN lugn vecka sedan februari... så det är väl kanske inte så konstigt att saker & ting skiter sig lite för oss just nu. Är lite lättare att glömma viktiga saker så som vigselringar & att släcka billampor när orken tryter en aning.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0