Lite vikttankar...

I tisdags stötte vi på en person som bara "Nu har du ju börjar lägga på dig - MAGE!" & jag... jag visste liksom inte vad jag skulle säga annat än "Tja, jag är ju gravid". Fast den där meningen fastnade på något sätt & satt som en tagg hela dagen igår. Känner att jag har så dålig koll på om jag ligger till som jag ska & så fort jag börjar tänka i de här banorna börjar min OBs "Du måste tänka på att äta lite nyttigare" att mala i huvudet. Så igår hade jag ångest över nästan allt jag stoppade i munnen, men även för den 6-7 kilometers promenad jag var ute på. Åt jag för mycket/för lite, gick jag för långt i förhållande till antalet kalorier? Vanligtvis har jag ju koll, känner att jag har balans på energi intag vs output men nu känns det som om jag famlar i ett stort tomrum. Den enda personen som känns trygg, som vet vad som är OK, i den här situationen är min barnmorska - men henne ser jag inte förrän närmare mitten på juli... & innan dess måste jag träffa min OB en sista gång. Ser fram emot det något så där ofantligt lite. När jag väl träffade Paul på eftermiddagen får jag väl lov att erkänna att jag var rätt stissig & Paul bara "Men hur mycket har du gått upp från din startvikt - det är väl bara att vi googlar om du ligger rätt till?". Poäng där... har gått upp 2.5 kilo så här långt, så enligt Google så är det ingen katastrofal viktuppgång... men så ekar Dr. B´s ord i huvudet "Du får ju se till att vända det här, eller så lägger du på dig dubbla mot vad du ska" & jag ser framför mig hur jag Jabba the Hutt vaggar fram 60 kilo tyngre... Jävla gubbfan.

Kommentarer
Postat av: Alex

Ah gubbfan ar verkligen ratt ord! Fan vad en liten ogenomtankt kommentar kan stalla till med. kanner igen mig sa, hade grym angest for att vaga mig hos min gyn efter att hon kommenterat nagot liknande och dessutom la till att hon ar "strang med vikten pa sina tjejer"....

Kansas de ar battre om du later bli att vaga dig? Du vet ju vad som ar bra mat, du ror dig mycket vanligtvis... Du kan alltid be din bm att inte saga nagot om din vikt utan bara anteckna sjalv om hon behover sa lange de inte visar nagot oroande

Svar: Vad skönt att höra att jag i alla fall inte är den enda som tycker att det är jobbigt att gå dit & väga mig nu! Kände mig helt nojjig som verkligen inte vill tänka på fredag, men det hjälper att veta att du kände lika dant!
Bra förslag, men tror att jag hade svårt för att hålla mig från att ha koll. :) Barnmorskan verkar dock vara mycket mer förstående & så har hon en väldigt mjuk framtoning, så det känns inte alls som om det kommer att vara lika jobbigt att väga mig där.
Ida

2014-07-01 @ 19:17:02
URL: http://www.swedeoncrete.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0