Det går att bli vänner fort!

Var tvungen att åka in till down town idag, så jag hoppade på tunnelbanan & vid första stoppet från min hållplats tittade jag upp & såg en kvinna stå utanför dörrarna & vänta på att få gå på. Jag bara kände på direkten, i maggropen, att hon var svensk. Så när hon klev på med man & två små linblonda barn & de pratade svenska var jag inte ett dugg förvånad, snarare bara "Whoho, jag VISSTE det!". De hamnade precis bredvid mig & barnen visste inte riktigt vart de skulle sitta, så jag sa till den lilla tjejen att hon kunde sitta bredvid mig - på svenska naturligtvis. Vilket ledde till att jag två sekunder senare blev bekant med Alicia 4.5 år. Hennes bror Felix, 8 i juni, var lite trögare i starten men sen kom även han igång & jag fick liksom en hel livsbeskrivning från dessa små söta ungar. Ett litet axplock:
 
- August är en bra månad att fylla år i, för de gör deras mamma (som respons på mitt svar när de frågade när jag fyllde år).
- Alicia har varit i fjällen & i Miami.
- Fast de har också varit i Turkiet (fyllde Felix i), i två veckor & Felix blev dålig i magen för att han åt pannkakor till frukost, macka till lunch & pasta till middag & det är ju inte så svenskt.
- Vanligtvis måste de gå & lägga sig klockan 8, men nu var det semester så de hade stannat uppe till TIO!
- Felix tyckte att portionerna här var stora, han fick 4 pannkakor sist de var ute & åt & Alicia fick fem plättar - fast de kom med mörk choklad innuti som Felix inte tycker om men som Alicia äter.
- Deras mormor fyller år nu på söndag.
- De bodde tidigare i Göteborg, men Felix föddes i Mölndal för det fanns inte plats på sjukhuset.
 
& sen en hel massa andra fakta på det. Alltså, det går inte komma ifrån att det är helt fantastiskt så mycket livshistoria det går att täcka in på 10 hållplatser & ungefär lika mycket tid! Tänk om alla tunnelbaneresor kunde vara på det sättet, inte bara ett gäng trötta vuxna som sitter & stirrar ut i tomma luften & ignorerar varandra. Nej, fram för fler Alicior & Felixar som vågar bjuda på sig själv & som faktiskt är nyfikna på sin omgivning!

Kommentarer
Postat av: Jo

Fast om alla var så kanske det skulle bli lite info overload... Men ungar är sjukt roliga när det kommer till att ge information, liksom kombinerar två fakta som inte har något mer med varandra att göra än att de befinner sig i barnets hjärna på samma gång =)

Svar: Oki, VARJE resa hade kanske inte behövt vara så - men det här var absolut en av de roligaste tunnelbaneturer jag gjort. De var så himla söta & glada & jag hade så svårt att hålla mig för skratt ibland eftersom de verkligen delade med sig helt hejvilt. :)
Ida

2014-05-10 @ 12:28:56
Postat av: Trillingnöten

Åh vad gött! Ungar är roliga tycker jag :) De bjuder på sig själva och sina föräldrar! En gång när jag var gravid fick jag höra att en liten killes pappa också hade stor mage. Men han hade ingen bebis där i. Han åt bara för mycket! :)

Svar: Haha! & pappa satt bredvid & dog av skamm eller? För ibland kommer ju "sanningar" när man minst av allt vill höra dem!
Ida

2014-05-12 @ 02:37:30
URL: http://vilsnajollen.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0