Hade det fungerat?

I natt drömde jag att jag blivit satt på ett nytt yrke, inte självvalt alltså, utan någon hade bara bestämt att "Det här är vad du ska göra från & med nu". Pannkakslagare. Av någon ytterst märklig anledning var mitt första uppdrag att laga pannkakor till hela klanen Wahlgren, hemma hos min farmor. Så i farmors lilla kök trängdes säkert 20 vuxna & barn, alla ivrig väntandes på PANNKAKOR! Jag hade blivit utrustad med en jättelik gjutjärnsstekpanna, en liten fattig skål med smet & massa smör. Pernilla Wahlgren servade alla med sylt, grädde & de färdiglagade pannkakorna & påminde mig lite titt som tätt att det var OK om de vuxna inte alltid hade något på tallriken, men barnen fick aldrig få slut. Jag stekte & stekte & svetten lackade dels av värmen, dels i panik efterom jag de facto är himla dålig på att steka pannkakor - jag hade verkligen sats på fel jobb - & folket de svalde pannkakorna i två tuggor & satt sedan & trummade med fingrarna mot duken. Oh stressen! Tillslut reser sig Nicklas Wahlgren upp & bara "Nej nu kan vi inte ha det så här, jag tar över". Så jag skickades iväg med en rätt knölig pannkaka till ett hörn & Nicklas började svänga pannkakor som Pippi. Inte bara hade han en mindre panna, han hade dessutom öppnat ett överskåp & dragit ut en jättestor spritspåse full med pannkakssmet som portionerade ut exakta mängder smet i pannan. Men här kommer min fråga - i drömmen säger han så "Alltså, du använde ju på tok för mycket smör. Efter första pannkakan kan du bara sprinkla lite mjöl i pannan, så fastnar de inte".
 
Var det här helt & hållet ett fabrikat av min hjärna, eller något gammalt husmorstips som steg upp till ytan många år efter att det glömts bort? Någon pannkakslagare där ute som vet? För i annat fall måste jag nog nästan dra ihop en sats någon dag bara för att stilla nyfikenheten!

Kommentarer
Postat av: Trillingnöten

hahahahahaha! Så underbar dröm! Pannkakslagare åt klanen Wahlgren - helt klart nummer ett på konstiga drömmar tycker jag! :) Men ack så lustigt! Jag undrar vad detta skulle betyda om man tyder sina drömmar?

Svar: Mycket underlig jobb helt klart, undrar verkligen vart det kom i från. Pannkakor av all mat också, som jag lagat EN enda gång sedan jag flyttade till Kanada (för SWEAs kokbok)... Hjärnan är märklig. Vad det betyder? Men kanske lite prestationsångest? Hade en viktig presentation i dag, så jag tänker att jag kanske undermedvetet var orolig för hur jag skulle prestera. Wahlgrenarna var min kommitte & pannkakorna mina PhD-projekt?
Ida

2014-05-05 @ 17:16:01
URL: http://vilsnajollen.blogspot.com
Postat av: Målvaktsmamman

Hahahahahahahahaha...jag döööör va roligt!! Alltså, Wahlgrenarna kan ge vem som helst prestationsångest...hahahahaha. Undrar just om det där med mjölet -nästan så man måste sätta igång och prova!

Svar: Ja det kände verkligen EXTRA jobbigt att det var just de jag var tvungen att laga alla pannkakor till. Hade liksom varit lättare med en klass förskolebarn som inte har så mycket krav på produkten... Lika mycket folk men mindre att leva upp till!
Sen har farmor mailat & förklarat att mjöl i pannan bara kommer att bränna vid. Så det är nog bäst om vi båda skrotar det experimentet!
Ida

2014-05-05 @ 22:05:29
URL: http://malvaktsmamman.logg.se/
Postat av: Målvaktsmamman

Det är ju en himlans tur att vi har din farmor:), slipper vi ödsla även stekpannor på familjen W!



Svar: Haha! Ja farmor är himla bra att ha, reder ut alla köksfrågetecken man kan ha!
Ida

2014-05-06 @ 11:38:29
URL: http://malvaktsmamman.logg.se/
Postat av: Alex

förstår inte varför folk alltid säger att de är såå tråkigt att höra om folks drömmar?! Jag tycker de här var hysteriskt roligt. Otroligt vad hjärnan kan få ihop.

Har ofta undrat över mina drömmar, när jag eller någon annan pratar grekiska... Om de är RIKTIG grekiska och betyder de de gör i drömmen eller om de bara är rappakalja? Kan jag mer än jag vet att jag kan? Tänk vad roligt om man kunde spela in drömmar!

Svar: Jag tycker att drömmar kan vara jättetråkiga att lyssna till om de är ostrukturerade, alltså om personen inte riktigt kommer ihåg så där jättemycket. Fast om det är mer en fungerade historia är det bara kul att höra!
Oj - det hade jag också velat veta, om det är riktigt grekiska! Kanske att du kan försöka skriva ner ett ord eller två precis när du vaknar - så kan du stämma av med G sen?
Ida

2014-05-06 @ 12:13:09
URL: http://www.swedeoncrete.blogspot.com
Postat av: Jo

Underbar dröm! Du har de märkligaste drömmarna tror jag =)

Ang. att steka pannkakor i mjöl; gör det ej. Däremot tror jag att din hjärna har snappat upp nånting iaf och det är att efter första pannkakan behövs inte så mycket smör som vid första =)

Svar: Det säger Paul också! Fast jag tror att mycket är att jag kommer ihåg så mycket av dem. Paul kan vakna & bara "Jag drömde så konstigt", fast så har han liksom inga detaljer av vad han drömde om.
& det är ju tur att min hjärna snappar upp i alla fall något! :)
Ida

2014-05-06 @ 17:50:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0